Ο Τισουντάλι είναι το ατού που ο Λουτσέσκου περιμένει να «μιλήσει»

Κώστας Πετρωτός19 Οκτωβρίου 2024

Θα ήταν μία ιδανική συνθήκη για τον ΠΑΟΚ, ο Μπράντον Τόμας να ήταν απολύτως υγιής σε όλο το πρώτο διάστημα που διανύσαμε στην σεζόν και ο Λουτσέσκου να έχει την άνεση να εντάσσει στην ομάδα πιο ομαλά και σταδιακά τους Ταρίκ Τισουντάλι και Φέντορ Τσάλοφ.

Δυστυχώς, όμως, ο φαινομενικά, σε πρώτη «ανάγνωση», επιπόλαιος τραυματισμός του Ισπανού στην ποδοκνημική στο πρώτο παιχνίδι με την Σάμροκ στην Τούμπα, αποδείχθηκε κάτι πιο σοβαρό, με αποτέλεσμα μόλις τις τελευταίες μέρες να έχει αρχίσει να προπονείται με την ομάδα και η ενσωμάτωση του Μαροκινού και του Ρώσου να έχει γίνει «βίαια».

Τόσο ο Τισουντάλι, όσο και ο Τσάλοφ έχουν αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ σε 11 παιχνίδια, έχοντας από ένα γκολ και μία ασίστ. Ο Ρώσος βέβαια «έγραψε» περισσότερα λεπτά συμμετοχής, 560 έναντι 430 του Μαροκινού, αλλά έδειξε ότι χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, γιατί το ποδόσφαιρο της ΤΣΣΚΑ και συνολικά στην χώρα του διαφέρει πολύ από το ευρωπαϊκό, σε αντίθεση με τον Τισουντάλι που είναι πολύ πιο προσαρμοσμένος σε αυτά που ζητά ο Λουτσέσκου.

Ο πολύπλευρος ρόλος του Ταρίκ που τον κάνει πολύτιμο

Ο 55χρονος προπονητής, εξάλλου, είχε μιλήσει μετά το ματς με τον Παναιτωλικό και για ένα ακόμη ατού του Τισουντάλι. «Μπορεί να παίξει και ως κλασικός επιθετικός, αλλά και πίσω από τον κεντρικό επιθετικό. Αυτή την χρονική περίοδο, τον προτιμώ να παίξει πιο μπροστά. Είναι μία πρόκληση για τον ίδιο για να δείξει τις δυνατότητές του», είχε πει και η αλήθεια είναι ότι έχοντας πλέον κάνει και δύο εβδομάδες προπονήσεων με τον ΠΑΟΚ χωρίς την πίεση των αγώνων, ο Ρουμάνος τεχνικός περιμένει αισθητή αγωνιστική άνοδο στα παιχνίδια που έρχονται. Η ικανότητά του να βγαίνει και εκτός περιοχής και να υποστηρίζει πιο αποτελεσματικά την δύναμη πυρός του ΠΑΟΚ που είναι η μεσοεπιθετική τριάδα του κυρίως οι Τάισον και Ζίβκοβιτς, τον φέρνει σε πρώτο πλάνο και κατά πάσα πιθανότητα είναι αυτός που θα έχει την φανέλα του βασικού φορ στην OPAP Arena.

Ο ρόλος του θα είναι κομβικός και γι’ αυτό ο Λουτσέσκου φρόντισε για κάθε παίκτη να εξηγήσει με κάθε λεπτομέρεια τι περιμένει από εκείνον στα παιχνίδια που έρχονται. Ειδικά, για τον Ταρίκ η απαίτηση είναι να αποδειχθεί ένα σημαντικό επιθετικό ατού, αφήνοντας το αποτύπωμά του στην μάχη των Δικεφάλων αύριο το βράδυ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.