O «τίγρης» εγκατέλειψε (!) την ζούγκλα! Εφοπλιστής το νέο «αφεντικό» της ΑΕΚ

Δημήτρης Μπούζας11 Ιουνίου 2024

Είδηση μη αναμενόμενη και δικαίως χαρακτηριζόμενη ως «βόμβα». Ο Δημήτρης Μελισσανίδης «αποχωρεί» από την ΑΕΚ και από τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, παραδίδοντας τα ηνία, αλλά και τις τύχες μαζί της ιστορικής αθηναϊκής ομάδας. Διάδοχος; Ο εφοπλιστής Ηλιόπουλος, ο οποίος παραλαμβάνει - με άγνωστους όρους για την ώρα – ένα σύλλογο στην πλέον εντυπωσιακή του κατάσταση. Όπως είναι ακριβώς αυτή τη στιγμή η Ένωση. 

Κάποιοι από το στενό περιβάλλον του Μελισσανίδη υποστηρίζουν πως την «διαδοχή» την… δούλευε μέσα του από καιρό και ότι έψαχνε την αφορμή, όντας αποφασισμένος μόλις βρει τον κατάλληλο διάδοχο, να του παραδώσει τη σκυτάλη. Είναι αλήθεια πως ο Μελισσαννίδης θεωρείται και είναι σημαντικός παράγοντας για την ΑΕΚ και έχει επιτελέσει έργο αξιομνημόνευτο. Αρκεί να σταθεί κανείς σε ένα και μόνο από τα επιτεύγματα του και αυτό δεν είναι άλλο από την ιδιόκτητη και πανέμορφη «OPAP Arena». 

Η αιφνιδιαστική κίνηση όπως πολλοί την χαρακτήρισαν, μάλλον δεν ήταν και τόσο απρόβλεπτη. Επαναλαμβάνουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες από το στενό περιβάλλον του ίδιου, η ιδέα είχε μπει στο μυαλό του από καιρό. Έψαχνε απλά την αφορμή και κάποιους σοβαρούς λόγους. 

Ένας εξ αυτών των λόγων, ήταν το να βρεθεί κατά την άποψη του ο καταλληλότερος διάδοχος. Τον βρήκε στο πρόσωπο ενός εφοπλιστή. Ωστόσο και επιπρόσθετα λέγεται και διακινείται μετ΄ επιτάσεως πως μια δεύτερη αιτία υπήρξε και η αρνητική εξέλιξη των προεκλογικών της ΕΠΟ. Η απώλεια της διαχρονικής επικυριαρχίας του στην Εθνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του στοίχισε πολύ και τον πείραξε αφάνταστα. Ωστόσο ότι και να συμβαίνει και ότι και να τον έκανε να πάρει την μεγάλη απόφαση, δεν έχει επί του προκειμένου σημασία, όσο αυτή κάθε αυτή η απόφαση του και οι όποιες επιδράσεις και αντιδράσεις θα υπάρχουν στον χώρο. 

Γιατί κακά τα ψέματα ο Μελισσανίδης με τα καλά του και τα άσχημα του, ήταν κάποιος σημαντικός και επιδραστικός παράγοντας για χρόνια στον χώρο. Είναι βέβαιο πως θα έχουμε λοιπόν διαταραχές και ανασυντάξεις, ιδιαίτερα στο ρετιρέ, με τους υπόλοιπους τρεις να προετοιμάζονται για ότι ήθελε προκύψει, με την παρουσία του νέου αφεντικού της Ένωσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ηλιόπουλος διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, οι οποίες όμως διερράγησαν εξαιτίας… του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο νέος ηγέτης της ΑΕΚ, δεν ακολούθησε τον ερυθρόλευκο ομόλογο του, σε όσα αρνητικά επιχειρούσε να περάσει για το πρόσωπο του Πρωθυπουργού. 

Η είδηση πως ήδη ο Ηλιόπουλος έχει τρεις μεταγραφές κλεισμένες, ανάμεσα στις οποίες είναι αυτή που αφορά τη συμφωνία ΠΑΟΚ – Καμαρά, δείχνει και επιβεβαιώνει τις παραπάνω απόψεις μας, ότι δηλαδή οι τρεις του «BIG 4» σίγουρα θα «ψάχνονται» για το νέο συγκάτοικο στο ρετιρέ. 

Κλείνοντας το θέμα της διαδοχής Μελισσανίδη, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Ιβάν και τον Αλαφούζο στην επιχείρηση της ισοπέδωσης της ερυθρόλευκης παράγκας, επιτρέψτε μου να διατηρήσω μια επιφύλαξη: Αν και κατά πόσο θα «απομακρυνθεί» ο «τίγρης» από την ζούγκλα, το περιβάλλον της οποίας είναι τόσο οικείο, ώστε να νιώθει άβολα έξω από αυτό. Μήπως τον δούμε ξαφνικά ένα βήμα πιο πίσω ή ένα βήμα πιο μπροστά, σε κάποιες περιπτώσεις από τον διάδοχο του.

Επιβάλλεται να ανεβάσουν ρυθμούς οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και να επιχειρήσουν έγκαιρη ενίσχυση της ομάδας, ενόψει των υψηλών απαιτήσεων που την περιμένουν. Τα τελευταία νέα παρουσιάζουν δύο στόχους Άλμκβιστ και Ετζούκε, εκ των οποίων μάλλον το βιογραφικό του Νιγηριανού είναι πιο ελκυστικό. 

Όμως και αυτό είναι το περίεργο, δεν γίνεται καμία αναφορά για το κεφαλαιώδες θέμα της εύρεσης σέντερ φορ, που θεωρείται και είναι το πρώτο και μεγαλύτερο μέλημα. Εκτός αν υπάρχει και προς αυτή τη κατεύθυνση προσπάθεια και οι υπεύθυνοι θέλουν να διατηρήσουν τα στεγανά. 

Παρεμπιπτόντως θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται ποτέ να ησυχάσει από τους ντελάληδες των περήφανων πωλήσεων, που δεν χάνουν την ευκαιρία να βγάλουν στο μεϊντάνι τον οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή της ομάδας αναφέρεται ακόμη και σε παιχνίδια (ορατά διά γυμνού οφθαλμού) μανατζαρέων. Η αρνητική μεταγραφολογία δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ στον Δικέφαλο. Τώρα έβγαλαν μπροστά και θα ασχοληθούν με την πιθανή μετακίνηση του Κοτάρσκι.

ΥΓ: Πριν την επαγγελματική σχέση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο Μάριος Ηλιόπουλος ήταν στενός φίλος του Βαγγέλη Μαρινάκη. Προτού ο Μαρινάκης αγοράσει τον Ολυμπιακό η σχέση των δύο ανδρών έγινε συγγενική. Το 2003, στη Σαντορίνη ο νυν ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού ήταν κουμπάρος στον γάμο του νυν ιδιοκτήτη της ΑΕΚ!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.