Ο τελικός που δίνει την ευκαιρία στον Άρη να «ξορκίσει» μια κατάρα μισού αιώνα

Δημήτρης Μπούζας25 Μαΐου 2024

Στο προσκήνιο της ποδοσφαιρικής επικαιρότητας ο «πολύπαθος» τελικός, σφραγίζει την αγωνιστική σεζόν βάζοντας τέλος σε έναν κύκλο απαξίωσης όλων των θεσμών με την αυτογελοιοποίηση τους σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο της Εθνικής Ποδοσφαιρικής μας Ομοσπονδίας. 

Άρης και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα ξίφη τους με έπαθλο ένα τρόπαιο υπερπολύτιμο που θα λύσει όλα τα προβλήματα (ή σχεδόν όλα), της ομάδας που θα νικήσει, προσδίδοντας στη συνέχεια και νέες διαστάσεις και ευοίωνες προοπτικές. Οι Θεσσαλονικείς είχαν το χρόνο αλλά και το κουράγιο να ξεπεράσουν πολύ γρήγορα και με αρκετή επιτυχία την τελευταία αποτυχημένη εμφάνιση στη μάχη των πλέι οφ απέναντι στον συμπολίτη [ΠΑΟΚ. Σε αυτό βοήθησε ο κόσμος τους που τους περιέβαλε με αγάπη και τους τόνωσε σε απόλυτο βαθμό το ηθικό τους. 

Πανέτοιμος λοιπόν ο κόουτς των κιτρίνων, χωρίς προβλήματα και συνοδευόμενος με μια σειρά πετυχημένων στατιστικών, τόσο σε προσωπικό επίπεδο απέναντι στον ομόλογο του, αλλά και στο σύλλογο της αθηναϊκής ομάδας, ευελπιστεί να συνδέσει τη χρονια με μια ιστορική και καταλυτική νίκη, σε ότι αφορά μια «καταραμένη» μακρόχρονη περίοδο. 

Η απουσία τίτλου για 54 ολόκληρα χρόνια, αποτελεί ένα τεράστιο κίνητρο, απείρως ισχυρότερο από το αντίστοιχο που έχουν οι Αθηναίοι. Οι τελευταίοι παρουσιάζουν στα «συν» την αλλαγή κλίματος και ψυχολογίας με την πρόσληψη νέου προπονητή, όπως επίσης και το γεγονός της συμμετοχής του Φώτη Ιωαννίδη στο βασικό σχήμα. 

Η Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα διευθύνει τελικό κυπέλλου Ελλάδας. Βοηθοί της θα είναι οι Μικαέλ Μπερσεμπρού, Στίβεν Τορεγκρόσα, ενώ στο VAR θα είναι ο Χαμίντ Γκεναουί. Η Γαλλίδα ρέφερι δεν είναι τυχαία. Έχει πλούσιο βιογραφικό. Το 2019 έγινε η πρώτη διαιτητής που διεύθυνε αγώνα Ligue 1, του κορυφαίου πρωταθλήματος στη Γαλλία και λίγο αργότερα σφύριξε τον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, μεταξύ της Λίβερπουλ και της Τσέλσι. 

Θεωρείται βέβαιο ότι οι φιναλίστ του ελληνικού κυπέλλου σήμερα, θα αντιμετωπίσουν μια διαιτησία σοβαρή και αυστηρή. Συνοψίζοντας και ελπίζοντας να δούμε ένα ωραίο παιχνίδι, ευχόμαστε στον Άρη να φέρει… «το κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό», δίνοντας στην πόλη περίσσια περηφάνια, ξορκίζοντας συγχρόνως την κατάρα της απουσίας τίτλου για μισό περίπου αιώνα.

ΥΓ1: Αλήθεια δεν σας προξένησε εντύπωση το γεγονός ότι ο κατά γενική ομολογία πιο πετυχημένος μετά τον Λουτσέσκου προπονητής της Σούπερ Λίγκα ο Βόκολος δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του με τη Λαμία; Για το θέμα μάλλον θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις. Όχι από εμάς βέβαια, αλλά από κάποιους άλλους.

ΥΓ2: Σημεία και τέρατα από τους Τούρκους οι οποίοι «μαγάρισαν» στην κυριολεξία το φάιναλ φορ του μπάσκετ στο Βερολίνο. Απίστευτα επεισόδια και απύθμενο μίσος από τους απόγονους του Τοπάλ Οσμάν, του οποίου οι τσέπες βαρύνονται ιστορικά με τη γενοκτονία των Ποντίων.

ΥΓ3: Πριν τελειώσει σχεδόν το πρωτάθλημα, άρχισε αδικαιολόγητα και εκτός του πανηγυρικού κλίματος του άξιου πρωταθλητή ΠΑΟΚ, η αρνητική μεταγραφολογία: Πωλήσεις με το καλημέρα. Βέβαια υπάρχουν και οι σοβαροί που δεν παύουν να θυμίζουν ότι η ομάδα πρέπει πρωτίστως να ενισχυθεί και μάλιστα με παίκτες από το πάνω ράφι, χωρίς να ασχολούνται με τα ροκανίδια και τα αποκαϊδια που διακινούν στο διαδίκτυο και τα περισσότερα αφορούν πονηρές κινήσεις μανατζαρέων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.