Ο Στέφανος Τζίμας είναι σίγουρα ένα πολύ μεγάλο ταλέντο, όμως, είναι και πάρα πολλά άλλα πράγματα

Δημήτρης Κανελλάκης06 Ιουλίου 2023

Παρακολουθώ την εξέλιξη αυτού του παιδιού, του Στέφανου Τζίμα, τα πέντε τελευταία χρόνια. Ομολογώ ότι χαίρομαι πάρα πολύ βλέποντας τον να κάνει αυτά τα... άλματα στην πρόοδό του. Διότι όποιος ξέρει και έχει δει πώς πορεύτηκε ο 17χρονος επιθετικός του ΠΑΟΚ, δεν μπορεί παρά να δηλώνει εντυπωσιασμένος, έως και να... υποκλίνεται σε όσα έχει καταφέρει μέχρι τώρα.  

Με την περίπτωση του Τζίμα καταλαβαίνω, χωρίς να είμαι προπονητής ούτε να διαθέτω ειδικές γνώσεις, ότι για κάποιους ποδοσφαιριστές παίζει τεράστιο ρόλο στην εξέλιξη τους το ταλέντο. Αυτό το χάρισμα, που σίγουρα δεν το έχουν όλοι. Αυτό το... έμφυτο, που όσοι το διαθέτουν παίρνουν μια τεράστια ώθηση, έχουν αυτομάτως ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων παιδιών της ηλικίας τους. Το ταλέντο, όμως, από μόνο του δεν φτάνει. Ειδικά στην εποχή μας, που το ποδόσφαιρο έχει γίνει πολύ απαιτητικό, αν δεν διαθέτεις δύναμη, αθλητικά χαρακτηριστικά, ψυχολογικά αποθέματα, είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθείς, ακόμη πιο δύσκολο να προχωρήσεις και να χτυπήσεις την πόρτα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. 

Ο Στέφανος Τζίμας, λοιπόν, έχει ταλέντο. Πάρα πολύ ταλέντο. Αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό του. Ωστόσο, το ταλέντο του είναι... δουλεμένο. Πάρα πολύ δουλεμένο. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με πολλές ώρες δουλειάς στην πλάτη του. Ήταν από μικρός δυνατό παιδί, αλλά φρόντισε μέσα από την προπόνηση να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη δύναμή του. 

Τον βλέπεις, από τα τέλη της προηγούμενης σεζόν ακόμη που πήρε το βάπτισμα του πυρός από τον Λουτσέσκου, να μπαίνει και να μην καταλαβαίνει τίποτε απέναντι σε πολύ έμπειρους και πολύ δυνατά κορμιά κεντρικούς αμυντικούς. Να δίνει τις μάχες λες και δεν είναι ένας 17χρονος, αλλά ένας 25χρονος επιθετικός, που ξέρει καλά πώς να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις. Τα λέω όλα αυτά για να φέρω λίγο την συζήτηση στο προχθεσινό παιχνίδι της εθνικής U19 με τη Νορβηγία. 

Εξεπλάγην που ο Τάσος Θέος δεν τον ξεκίνησε τον Τζίμα. Σίγουρα ο προπονητής ξέρει πάντα καλύτερα απ' όλους για ποιον λόγο παίρνει μια απόφαση. Όμως, παρότι δεν τον ξεκίνησε και παρά το γεγονός ότι του ζήτησε να μπει στο παιχνίδι ενώ η εθνική ομάδα ήταν αντιμέτωπη με μια συντριβή, ο Τζίμας μπήκε στο παιχνίδι χωρίς να σκέφτεται τίποτε απ' όλα αυτά και ηγήθηκε μιας τρομερής προσπάθειας για μια απίστευτη ανατροπή.  Δείγμα της προσωπικότητας του και της απόλυτης συγκέντρωσής του στον στόχο. Ακόμη κι όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. ακόμη κι όταν μπορεί να νιώθει ότι αδικείται. Μόνο υγεία να έχει αυτό το παιδί και είναι σίγουρο πως θα κάνει τρομερά πράγματα...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.