Ο Στέφαν Σβαμπ ήρθε από τις αυστριακές Άλπεις και είναι έτοιμος να 200αρίσει με τον ΠΑΟΚ

Χάρης Εμμανουηλίδης19 Αυγούστου 2024

Τη δική του ιστορία με τον ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να γράψει ο Στέφαν Σβαμπ ο οποίος έχει φτάσει τις 199 συμμετοχές με τα «ασπρόμαυρα» και είναι έτοιμος να μπει σε ένα κλειστό κλαμπ ξένων ποδοσφαιριστών όπου έχουν συμπληρώσει στις 200 εμφανίσεις με τον Δικέφαλο.

Όταν είχε συστηθεί για πρώτη φορά στον κόσμο του ΠΑΟΚ είχε ορίσει ως στόχο του τους τίτλους, τις διακρίσεις , τονίζοντας , Θέλω λοιπόν το Πρωτάθλημα και πολλά παιχνίδια στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο στόχος μου!». Τέσσερα χρόνια πριν, το καλοκαίρι του 2020, ίσως κανένας δεν περίμενε πως ο πολύπειρος μέσος που άφηνε για πρώτη φορά τη χώρα του θα ήταν το 2024 ένας εκ των αρχηγών του Δικεφάλου, έχοντας πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο με τα ασπρόμαυρα.

  • Σεζόν 2020-21: 48 συμμετοχές, 9 γκολ , 10 ασίστ
  • Σεζόν 2021-22: 52 συμμετοχές, 5 γκολ, 5 ασίστ
  • Σεζόν 2022-23: 40 συμμετοχές, 4 γκολ , 1 ασίστ
  • Σεζόν 2023-24: 54 συμμετοχές, 10 γκολ, 5 ασίστ

Τα παραπάνω νούμερα αποτυπώνουν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την συνεισφορά του ίδιου στο κλαμπ όπου ο ρόλος του προεκτείνεται και εκτός αγωνιστικών, χαρακτηριστικές είναι οι ομιλίες του εντός των αποδυτηρίων πριν από μεγάλα παιχνίδια, μεταδίδοντας το πνεύμα νικητή που τον διακρίνει και στους συμπαίκτες του. «Δεν μαθαίνεις να είσαι αρχηγός. Πρέπει να το έχεις μέσα σου. Ή το έχεις, ή δεν το έχεις. Ίσως οι φίλαθλοι δεν μπορούν εύκολα να καταλάβουν. Έξω από το γήπεδο δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ. Όμως, πρέπει να σας πω, ότι ήμουν αρχηγός στην Ραπίντ Βιέννης πριν έρθω στον ΠΑΟΚ. Εχω υπομονή, αφήνω την καρδιά μου μέσα στο γήπεδο. Και κάνω τα πάντα για να βοηθώ την ομάδα και θέλω να την βλέπω να κερδίζει. Πιέζω τους συμπαίκτες μου, για να κερδίζουν τους αγώνες. Έξω από το γήπεδο είμαι πιο ήρεμος. Θα έλεγα ότι ελέγχω τον εαυτό μου, προσπαθώ να είμαι πιο ισορροπημένος. Με υπομονή και εάν χρειαστεί να έχω υπομονή, τότε θα έχω. Η υπομονή σε βοηθάει. Η ισορροπία στην διαχείριση των συναισθημάτων, είναι πολύ σημαντική για εμένα», είχε δηλώσει επί του θέματος στο Metrosport.gr , σε μία συνταγή που φαίνεται πως συνεχίζει για ακόμα μία χρονιά με τον ίδιο να έχει γράψει 5 συμμετοχές και 2 γκολ στη σεζόν 2024/25.

Από τη στιγμή που ο Στέφαν Σβαμπ αγωνιστεί σε ένα από τα επόμενα παιχνίδια θα μπει στην 8αδα των ξένων που έχουν πετύχει κάτι παρόμοιο, ενώ βάσει και των συμμετοχών που είχε τα προηγούμενα χρόνια είναι εφικτό να προσπεράσει στη σχετική λίστα τόσο τους Άνχελ Κρέσπο και Φερναντο Βαρέλα , όσο και τον Άλβες Λίνο που αριθμεί 220 συμμετοχές με τα ασπρόμαυρα.

  • Αντελίνο Βιεϊρίνια 333
  • Νέτο Γκουερίνο 269
  • Μπλάντεν Φούρτουλα 262
  • Ντιέγκο Μπίσεσβαρ 251
  • Άλβες Λίνο 220
  • Φερνάντο Βαρέλα 214
  • Χοσέ Άνχελ Κρέσπο 211

Η αγάπη του για τα σπορ δεν περιορίζεται μόνο στην στρογγυλή θεά , αλλά και σε χειμερινά σπορ, όπως το αλπικό δίαθλο και το σκι, σπορ που αδιαμφησβήτητα κερδίζουν... πόντους επί αυστριακού εδάφους.

Ο ίδιος προνοεί και για την επόμενη ημέρα του , μακριά από τα γήπεδα, καθώς έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τις σπουδές του στο sports management , σπουδές που είχε ξεκινήσει πριν ενταχθεί στον Δικέφαλο, ωστόσο ολοκλήρωσε με επιτυχία πέρσι , δείχνοντας έτσι τον προσανατολισμό του για την επόμενη ημέρα όταν κρεμάσει τα παπούτσια του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.