Ο Σορετίρε στο Περιστέρι έδειξε… αυτά που περίμεναν στον ΠΑΟΚ

Κωστής Παναγιώτου04 Σεπτεμβρίου 2024

Ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι πήρε μια νίκη, από αυτές που αποκαλούν «νίκες-τίτλου». Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έλαμψε, ούτε έπαιξε το ποδόσφαιρο που θέλει ο Ρουμάνος. Παρόλα αυτά, πήρε τους τρεις βαθμούς και πέρα από το 3Χ3 κρατάει την εμφάνιση του Σόλα Σορετίτε, του baby Μπίσεμβαρ, όπως τον αποκαλούν οι φίλοι της ομάδας.

Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός, κόντρα στον Ατρόμητο, κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή ως βασικός, με τα ασπρόμαυρα, πραγματοποιώντας μια εμφάνιση, που αφήνει άπαντες στον "δικέφαλο" ικανοποιημένους.

  • Το MetroAnalysis σας παρουσιάζει τις επιδόσεις του Σορετίρε στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός με τον ΠΑΟΚ.

Τί έκανε το Σορετίρε στο Περιστέρι

Η μεταγραφή του νεαρού Άγγλου είχε προκαλέσει μεγάλη έκπληξη σε όλους εντός και εκτός συνόρων, καθώς το ερώτημα που γεννήθηκε αυτόματα ήταν: «Πως ένα παιδί από τις ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έρχεται στην Ελλάδα;»

Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε στον Σορετίρε ένα πλάνο, που του δίνει τη δυνατότητα, αρχικά, να εξελιχθεί ποδοσφαιρικά και δεύτερον να γίνει μέλος μιας ομάδας με υψηλούς στόχους και μεγάλο ανταγωνισμό.

Από την άλλη στον "δικέφαλο" εντόπισαν στο πρόσωπο του 20χρονου έναν παίκτη με πλούσιο ταλέντο, αλλά παράλληλα και τακτική παιδεία. Επίσης, οι άνθρωποι της ομάδας συνέλεξαν πολύ καλές πληροφορίες για τον χαρακτήρα του και την συγκρότησή του ως προσωπικότητα, όπως είχατε διαβάσει στο ρεπορτάζ του Metrosport.gr, όταν είχε ολοκληρωθεί η μεταγραφή του.

Όλα όσα σας αναφέραμε παραπάνω ο Σορετίρε κατάφερε να τα βγάλει στο γήπεδο άμεσα, γιατί καλά είναι τα λόγια, αλλά μέσα στις τέσσερις γραμμές κρίνονται όλοι.

Στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός ο Σόλα ήταν παραπάνω από θετικός. Στα 73 λεπτά που αγωνίστηκε, απέναντι στον Ατρόμητο, είχε 33 ενέργειες με τη μπάλα, έχοντας πατήματα μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ενώ το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ προήλθε από δική του ενέργεια, παρότι δεν του πιστώθηκε ως ασίστ, καθώς ο Ζίβκοβιτς χρειάστηκε να εκτελέσει δύο φορές, για να βρει δίχτυα.

Ταυτόχρονα, ο Σορετίρε βοήθησε σημαντικά και στα μετόπισθεν, έχοντας ενέργειες με τη μπάλα και κάτω από τη σέντρα, όπως μπορείτε να δείτε στο Heatmap.

Heatmap - Σορετίρε

Αλλά εξίσου σημαντικό, με τα παραπάνω, είναι το γεγονός ότι ο 20χρονος έδειξε ποδοσφαιρικό θράσος, καθώς δεν φοβήθηκε να πάει στην προσωπική ενέργεια και να ντριμπλάρει τον αντίπαλό του.

Μπορεί να είχε μια επιτυχημένη ντρίμπλα, αλλά ότι έξι φορές πήγε σε καταστάσεις 1VS1 δείχνουν έναν παίκτη που δεν φοβάται να αναλάβει ευθύνες. Αυτό είναι, άλλωστε, και ένα στοιχείο που ξεχωρίζει τους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, από εκείνους που θα κάνουν καριέρα.

Ο Σορετίρε ολοκλήρωσε τον αγώνα έχοντας 14/16 πάσες, τρία κερδισμένα φάουλ, ενώ βγήκε νικητής στις 5 από τις 11 μονομαχίες που ενεπλάκη.

Οι αριθμοί του Σορετίρε κόντρα στον Ατρόμητο:

Ενέργειες με τη μπάλα

33

Πάσες

14/16 (88%)

Πάσες-κλειδιά

1

Τελικές

0

Κερδισμένες μονομαχίες

5/11 (45,5%)

Ντρίμπλες

1/6 (16,6%)

Κερδισμένα φάουλ

3

Το δείγμα γραφής του Σορετίρε σίγουρα δεν είναι μεγάλο, αλλά από τα πρώτα λεπτά με την ασπρόμαυρη φανέλα μπορείς να αντιληφθείς ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που θα απασχολήσει τον ΠΑΟΚ και στο παρόν και στο μέλλον!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.