Ο Σόλα Σoρτάιερ πέτυχε το γκολ της χρονιάς: Η απίθανη ενέργεια που «πλήγωσε» την Τσέλσι

Χρύσανθος Δοβλέτογλου28 Ιουλίου 2024

Ο Άγγλος, με καταγωγή από τη Νιγηρία, μεσοεπιθετικός, Σόλα Σόρτάιερ, πρέπει να λογίζεται ως παίκτης του ΠΑΟΚ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για να επισημοποιήσει τη μεταγραφή του.

Τα κατορθώματά του είναι πολλά για την ηλικία του. Έγινε επαγγελματίας στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 8 Φεβρουαρίου 2021, λίγες ημέρες αφού είχε κλείσει τα 17. 

Στις 21 Φεβρουαρίου 2021, έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα ως αλλαγή στο 88ο λεπτό αντί του Μάρκους Ράσφορντ, στην εντός έδρας νίκη πρωταθλήματος με 3-1 επί της Νιούκαστλ. 

Τέσσερις ημέρες αργότερα, έγινε ο νεότερος παίκτης της Γιουνάιτεντ που έπαιξε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, μπαίνοντας ως αλλαγή στη θέση του Μέισον Γκρίνγουντ στην εντός έδρας ισοπαλία 0-0 εναντίον της Ρεάλ Σοσιεδάδ στο UEFA Europa League, σε ηλικία 17 ετών και 23 ημερών. 

Το τελευταίο του επίτευγμα ήταν το βραβείο για το γκολ της χρονιάς στην Premier League U21, για την απίθανη ενέργειά και το ιδανικό τελείωμα του, στο παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον της Τσέλσι, στις 12 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.