Ο σίφουνας σπέρνει τρόμο, τους αιφνιδίασε με την διάλυση του Ολυμπιακού

Metrosport Team08 Νοεμβρίου 2023

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Δεν θα ασχοληθούμε μ’ επουσιώδη θέματα τα οποία επηρεάζουν ελάχιστα έως μηδενικά αυτό που έχει ως στόχο ο ΠΑΟΚ. Είναι δεδομένο ότι ο Δικέφαλος με την εμφάνισή του και την επική νίκη με 4 γκολ επί του Ολυμπιακού, έδειξε και απέδειξε ότι διαθέτει το σύνολο που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Δε γνωρίζουμε τι θα γίνει με τους αστάθμητους παράγοντες είτε ανήκουν στο χώρο του ποδοσφαίρου είτε όχι. Εννοούμε τους τραυματισμούς, την απόδοση παικτών αλλά κυρίως το τι μπορούν εξωαγωνιστικά να πετύχουν οι κατ’ όνομα παράγοντες των τριών ομάδων του λεκανοπεδίου. 

Αυτό που όμως είναι δεδομένο έχει να κάνει με την εμφάνιση, την απόδοση και την αποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ απέναντι στον υποτιθέμενο συνδιεκδικητή. Φόβισε τους πάντες. Τους έθεσε προβληματισμούς και αμφιβολίες που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν, έχοντας στο μυαλό και στις πράξεις τους μόνο το αγωνιστικό πεδίο. 

Η εμφάνιση του ΠΑΟΚ τους ξάφνιασε αφού διέλυσε τον Ολυμπιακό. Δημιούργησε στρες και στους υπολοίπους. Ο Λουτσέσκου μπορεί να είναι υπερβολικός ή ακόμη και άστοχος σε ορισμένα ζητήματα αγωνιστικά και συμπεριφοράς αλλά η γενική του απόδοση φτάνει, όταν τον προκαλούν, στο άριστα. Τον είδαμε εκνευρισμένο διότι ο «Σίφουνας» τα τελευταία λεπτά άφησε το στάδιο Καραϊσκάκη και επαναπαύθηκε στο ότι είχε «καταστρέψει» μέχρι τότε σε μια ομάδα που το μεγάλο της όπλο …δεν ήταν τα τελευταία χρόνια αγωνιστικό. 

Ένας Φορτούνης προσπαθούσε να σώσει κάτι μέσα από τα κάρβουνα της ολικής διάλυσης ενός υποτιθέμενου διεκδικητή. Την Κυριακή δυο πράγματα μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση: η αγωνιστικότητα και των 10 έως και το 86΄. Το συνεχές τρέξιμο, το μαρκάρισμα αλλά κυρίως το ότι έδειξαν πως απέχουν πολύ από τον Ολυμπιακό. Λάθη θα γίνουν ωστόσο αν η απόδοσή, σου δώσει πολλές ευκαιρίες για γκολ και σαν ομάδα είσαι κλάσεις πιο πάνω, αυτά τα λάθη είναι σα να μην υπάρχουν. Όσον αφορά τις λεπτομέρειες που θα θέλαμε να τονίσουμε είναι ότι η άμυνα με στόπερ το δίδυμο Κετζίορα-Κουλιεράκη και με ένα Μπάμπα να είναι η ψυχή του Σίφουνα, έδωσε τη δυνατότητα στους μέσους και επιθετικούς να δείξουν τι ξέρουν και πόσο μπορούν να αποδώσουν. 

Συμπερασματικά ο Λουτσέσκου έκανε τις διορθώσεις τις αγωνιστικές, μίλησε με τους παίκτες , τους τόνωσε ψυχολογικά και κατάφερε να δημιουργήσει μια απίστευτη ποδοσφαιρική εικόνα. Το να βάζεις μέσα τον Κωνσταντέλια στο 75΄ μπορεί να μη μας βρίσκει και τόσο σύμφωνους αλλά τον Σίφουνα δεν τον δημιουργούμε εμείς. Σύντομα έρχονται δυο σημαντικά παιχνίδια πριν την διακοπή. 

Το πρώτο εξασφαλίζει την δεύτερη , τουλάχιστον Ευρωπαϊκή θέση. Με αυτόν τον ΠΑΟΚ που είδαμε την Κυριακή δεν είναι καθόλου απίθανο να μπορέσει να κατακτήσει και την πρώτη κόντρα στην Άϊντραχτ . Το δεύτερο παιχνίδι είναι επίφοβο υπό την έννοια ότι επειδή οι παίκτες είναι άνθρωποι, δεν έχεις τη δυνατότητα, όποιος κι αν είσαι, να τους κάνεις να αποδίδουν το μέγιστο σε κάθε ματς. Κατά συνέπεια το απαιτητό για τον φετινό ΠΑΟΚ είναι να διατηρεί την μέγιστη προσοχή σε οποιαδήποτε αγωνιστική πρόκληση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.