Ο Σαμόρα ετοιμάζεται να επιστρέψει, ο Άρης περιμένει... προτάσεις

Γιώργος Στράντζαλης30 Ιουνίου 2024

Η Κόστα Ρίκα ηττήθηκε 3-0 από την Κολομβία στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων στο Κόπα Αμέρικα και οι ελπίδες για πρόκριση μειώνονται αισθητά καθώς χρειάζεται μόνο τη νίκη στο παιχνίδι με την Παραγουάη και παράλληλα ήττα της Βραζιλίας από την Κολομβία.

Ο Άλβαρο Σαμόρα ήταν στη βασική ενδεκάδα, αλλά συγκριτικά με το θετικό ντεμπούτο που είχε στη διοργάνωση, στον αγώνα της πρεμιέρας εναντίον της Βραζιλίας, η χθεσινή του απόδοσή του κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα και δεν ήταν τόσο επιδραστικός για την ομάδα του, ειδικά στο κομμάτι της επίθεσης. Έπαιξε στην κορυφή μόνος του σε διάταξη 4-2-3-1 (σσ στον αγώνα με την Βραζιλία έπαιξε ως δεύτερος φορ) και στα 66 λεπτά συμμετοχής δημιούργησε δύο ευκαιρίες χωρίς όμως να καταφέρει ν’ απειλήσει ο ίδιος ολοκληρώνοντας το παιχνίδι χωρίς τελική προσπάθεια, εντός ή εκτός εστίας.

Επιπλέον είχε: 23 επαφές με την μπάλα, 12/16 σωστές μεταβιβάσεις, 2/6 κερδισμένες μονομαχίες (σε έδαφος και αέρα), επιχείρησε μόλις δύο γεμίσματα εκ των οποίων το ένα ήταν “εύστοχο”, επτά χαμένες κατοχές και δεν είχε κανένα κλέψιμο μπάλας. Αριθμοί που αναδεικνύουν τη χαμηλή συνεισφορά του σε μία μέτρια συνολικά εικόνα της Κόστα Ρίκα. Εφόσον η χώρα του Σαμόρα αποκλειστεί από τη συνέχεια του τουρνουά, οι υποχρεώσεις του διεθνή επιθετικού θα ολοκληρωθούν στις 3 Ιουλίου και ακολούθως αναμένεται να επιστρέψει υπό τις οδηγίες του Άκη Μάντζιου νωρίτερα, δηλαδή λίγο μετά τα μέσα Ιουλίου, για να ενσωματωθεί στην αποστολή του Αρη στην Ολλανδία. 

Εξέλιξη που ασφαλώς θα διευκολύνει τον προπονητή ο οποίος θέλει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας να δουλέψει με όσο το δυνατόν πιο γεμάτο ρόστερ και ειδικά με παίκτες κορμού, όπως είναι ο Σαμόρα. Καθώς ακόμη η μεταγραφική περίοδος βρίσκεται στην αρχή της και η παρουσία του νεαρού διεθνή με την Κόστα Ρίκα στο Κόπα Αμέρικα έχει προκαλέσει ήδη το ενδιαφέρον ομάδων, κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί ν’ αποκλειστεί.

 Ούτως ή άλλως, ο Αρης ήταν και παραμένει ανοιχτός σε κάθε διαπραγμάτευση. Αρκεί τα νούμερα που θα πέσουν στο τραπέζι να είναι δελεαστικά. Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή το κλαμπ δεν… καίγεται να παραχωρήσει τον Σαμόρα, αφού έχει μικρό συμβόλαιο και ταυτόχρονα είναι ένα πρότζεκτ με πολλά περιθώρια εξέλιξης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.