Ο Ρούντι Φερνάντεθ έκανε γνωστή την απόσυρση του απο τη δράση όταν τελειώσει η σεζόν

Metrosport Team04 Απριλίου 2024

Ο Ρούντι Φερνάντεθ βάζει τέλος στην καριέρα του. Ανήμερα των 39ων γενεθλίων του (4 Απριλίου), ο σπουδαίος Ισπανός γκαρντ έκανε γνωστό  ότι στο φινάλε  της σεζόν θα αποσυρθεί από τα παρκέ, αλλά αφού πρώτα ενισχύσει την εθνική Ισπανίας στο Προολυμπιακό τουρνουά και - αν προκριθεί - στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο γκαρντ/φόργουορντ της Ρεάλ υπήρξε ένας από τους πιο εμβληματικούς παίκτες της γενιάς του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Μπανταλόνα, με την οποία ξεχώρισε από μικρός, παίρνοντας χρόνο συμμετοχής πριν ακόμα ενηλικιωθεί, αφού θεωρείτο ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ευρωπαϊκού μπάσκετ στο λυκαυγές του 2000.

Τρομερός αθλητής, με σπουδαίο μέγεθος για τις θέσεις 2-3, σπουδαία επαφή με το καλάθι, καλός σουτέρ τριών πόντων και καλός αμυντικός πάνω στην μπάλα, ο Ισπανός είχε το πλήρες πακέτο, γεγονός που οδήγησε τους Σανς να τον επιλέξουν στο Νο24 του NBA Draft 2007 για χάρη των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.

Ο Ρούντι φόρεσε την φανέλα των Μπλέιζερς από το το 2008 έως το 2011 και αυτή των Νάγκετς την σεζόν 2011/12 (με ένα μικρό διάλειμμα κατά την διάρκεια του lock-out όταν αγωνίστηκε στην Ρεάλ), πριν επιστρέψει στην Ευρώπη μία και καλή για χάρη της Ρεάλ το καλοκαίρι του 2012, αλλάζοντας τότε τα δεδομένα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αφού - στα 27 του χρόνια πλέον - ήταν ένα... πυρηνικό όπλο.

Έκτοτε ο Φερνάντεθ δεν αποχώρησε από την Ρεάλ, περνώντας σταδιακά από τον ρόλο του πρωταγωνιστή σε αυτό του ρολίστα, αφού μία σειρά από τραυματισμοί - κυρίως στην πολύπαθη μέση του - δεν τον άφηναν να είναι ο παίκτης που ήταν. Εξακολούθησε όμως να είναι ανταγωνιστικός και σταθερό μέλος της εθνικής Ισπανίας, την οποία εξακολουθεί να ενισχύσει ακόμα και στα μπασκετικά του γεράματα.

sport24.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.