Ο Ρούμπεν Φαν Μπόμελ πέταξε το «βαρίδι» του πατέρα του και λάμπει στην AZ!

Κωστής Παναγιώτου27 Σεπτεμβρίου 2024

Ανέκαθεν στο ποδόσφαιρο το όνομα του πατέρα βαραίνει τις πλάτες των νεαρών ποδοσφαιριστών, εμποδίζοντάς τους να ανοίξουν τα φτερά τους, αλλά στην περίπτωση του Ρούμπεν Φαν Μπόμελ δεν ισχύει!

Ο 20χρονος Ολλανδός της Άλκμααρ έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη φετινή σεζόν, καθώς σε επτά αναμετρήσεις με την πρώτη ομάδα μετράει τέσσερα γκολ και δύο ασίστ.

Μάλιστα, στο πρόσφατο παιχνίδι της ΑΖ με την Έλφσμποργκ, για την πρεμιέρα της League Phase του Europe League, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του, σημειώνοντας δύο τέρματα, στην επικράτηση της Άλκμααρ με 3-2.

Ο νεαρός εξτρέμ σε ηλικία 9 ετών εντάχθηκε στις ακαδημίες της Αϊντχόφεν, μένοντας για επτά χρόνια. Το καλοκαίρι του 2020 η Μάαστριχτ τον απέκτησε ως ελεύθερο και δύο χρόνια αργότερα τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα.

Ο Ρούμπεν άρπαξε με το "καλημέρα" την ευκαιρία από τα μαλλιά και σε 31 αγώνες στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου πέτυχε 15 γκολ, ενώ μοίρασε και 5 ασίστ.

Οι επιδόσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες και το καλοκαίρι του 2023 οι Αϊντχόφεν, Φέγενορντ και Άγιαξ έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τον αποκτήσουν. Ωστόσο, ο νεαρός Ολλανδός προτίμησε να μην ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του, οποίος ανδρώθηκε στην PSV, και να φορέσει τη φανέλα της Άλκμααρ.

Στην πρώτη του σεζόν στην κορυφαία κατηγορία της Ολλανδίας δεν κατάφερε να πετύχει διψήφιο αριθμό τερμάτων, σημειώνοντας έξι γκολ σε 29 αναμετρήσεις (1.558 λεπτά), δείχνοντας, όμως, στοιχεία του πλούσιου ταλέντο του.

Μάλιστα, ο γιος του Φαν Μπόμελ ήταν ανάμεσα στους πέντε υποψήφιους για το κορυφαίο ταλέντο της Eredivisie (Johan Cruijff Talent of the Year), για τη σεζόν 2023/24. Τελικά το βραβείο κατέληξε στα χέρια του Μπακαγιόκο (21 ετών) της Αϊντχόφεν και του Γιοχάνες (17 ετών) του Άγιαξ.

Ωστόσο, φέτος δείχνει έτοιμος για σπουδαία πράγματα! Σε οκτώ αγώνες έχει πετύχει οκτώ τέρματα (δύο γκολ με την U21 της ΑΖ στη δεύτερη κατηγορία), ενώ παράλληλα έχει μοιράσει και τρεις ασίστ στους συμπαίκτες του.

Photo credits: AZAlkmaar/ Χ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.