Ο ρεαλιστής Γιοβάνοβιτς, το στοίχημα Γκαγκάτση και ένα «γκρεμισμένο» αφήγημα

Βασίλης Μάστορας03 Αυγούστου 2024

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρουσιάστηκε επισήμως από τη νέα διοίκηση της Ε.Π.Ο. Ο γνώριμος μας προπονητής, ξανασυστήθηκε στο ελληνικό κοινό χωρίς να παρεκκλίνει ούτε ίντσα από τις αρχές του. Ατομο χαμηλών τόνων, που δε μασάει τα λόγια του, απάντησε με ειλικρίνεια σ’ όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν.

Με ευθυκρισία, απάντησε και σε ερώτημα που αφορούσε το μέλλον του Φορτούνη στην Εθνική ομάδα και εξήγησε τους λόγους που δε δέχτηκε να υπογράψει μεγαλύτερης από δύο χρόνια διάρκειας, συμβόλαιο. "Αν είμαστε όλοι ικανοποιημένοι μπορεί να συνεχιστεί εύκολα η συνεργασία μας", σχολίασε, ευχαριστώντας παράλληλα και τον κ. Γκαγκάτση για την πρόταση. 

Ο νέος πρόεδρος της Ε.Π.Ο. πιστώνεται τη συνεργασία της Εθνικής με τον Γιοβάνοβιτς. Όπως αποκάλυψε ο κ. Γκαγκάτσης, ο Ιβάν ήταν ο μοναδικός στόχος για τον πάγκο της Εθνικής και εκ του αποτελέσματος κρινόμενος, τον πέτυχε.

Είναι σημαντικό το «ναι» που είπε ο Γιοβάνοβιτς στην Ε.Π.Ο. Ο λόγος αυτονόητος. Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής, είναι αποδεχτός από τους Ελληνες φιλάθλους και κατά την παρουσία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού, δίδαξε αθλητικό πολιτισμό. Ακόμη ο Γιοβάνοβιτς γνωρίζει την ελληνική ποδοσφαιρική κουλτούρα, καθώς και τα πρόσωπα. Όλα αυτά του δίνουν πρόσθετα αβαντάζ, ώστε να πετύχει αυτό που κυνηγάει χρόνια η Εθνική ομάδα: Να είναι παρούσα στην τελική φάση μίας μεγάλης διοργάνωσης. Αυτό που το προσπάθησε… «εκπαιδευόμενη» για το Κατάρ και περισσότερο ώριμη για το Euro της Γερμανίας. Πλέον η Εθνική, εκτός από το ταλέντο, έχει ωριμότητα, πίστη στις δυνατότητες της και αποφασιστικότητα. Τι απέμενε; Μία σωστή επιλογή προπονητή. Και από τη στιγμή που το κενό καλύφθηκε με τον καλύτερο τρόπο, περιμένουμε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα.

Υπάρχει κι ένα άλλο όνειρο όμως, που πλέον η υλοποίηση του έχει γίνει αναγκαιότητα. Να δημιουργηθεί ένα μόνιμο αθλητικό κέντρο για την… τσιγγάνα Εθνική. Το συμπέρασμα που βγήκε από τις δηλώσεις του κ. Γκαγκάτση, είναι ότι η δημιουργία του αποτελεί ένα από τα προσωπικά στοιχήματα τού νέου προέδρου. Από τα λόγια του μάλιστα και τα αντανακλαστικά που έδειξε από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την προεδρία, βγαίνει το συμπέρασμα ότι θέλει να δώσει οριστική λύση στο τεράστιο πρόβλημα.

Την ώρα που η Ε.Π.Ο. παρουσίαζε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ο Αρης πανηγύριζε για την κατάπτωση της πρωτόδικης ποινής, η οποία είχε επιβληθεί στον Μάντζιο και τους ποδοσφαιριστές, για τα όσα έγιναν στον Τελικό του Βόλου. Η απόφαση «γκρέμισε» και το αφήγημα που ακούγονταν έντονα όλο το προηγούμενο διάστημα, περί στοχοποίησης του Αρη, από τη νέα διοίκηση της Ε.Π.Ο. Ένα ακόμη δηλαδή, απ’ αυτά που εύκολα κατασκευάζονται από τους εγχώριους παράγοντες όταν λείπουν τα επιχειρήματα και τα κυκλοφορούν με διαρροές στους επικοινωνιακούς μηχανισμούς τους. Ενας από τους λόγους που συντηρείται η τοξικότητα στο εγχώριο ποδόσφαιρο. Τοξικότητα για την οποία υποσχέθηκε ο κ. Γκαγκάτσης ότι θα επιχειρήσει να την εξαλείψει. Αν το καταφέρει θα έχει προσφέρει μία τεράστια υπηρεσία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.