Ο ρεαλιστής Ακης Μάντζιος και μία προσπάθεια που χρειάζεται χαμηλούς τόνους

Βασίλης Μάστορας04 Νοεμβρίου 2023

Είναι αλήθεια ότι ο Αρης φέτος, ακόμη και στους αγώνες που νίκησε, δεν είχε απόδοση απ’ αυτές που γεμίζουν με ικανοποίηση τον κόσμο του. Ηταν νίκες που ήρθαν λόγω ατομικής κυριαρχίας κάποιων ποδοσφαιριστών ή με την ψυχή στο στόμα. Κυρίως με αγωνιστικές εξάρσεις κατά τη διάρκεια των 90 λεπτών. Για παράδειγμα στους αγώνες με τον Πανσερραϊκό και τον ΠΑΣ Γιάννινα οι «κίτρινοι» είχαν κακό πρώτο ημίχρονο και υποφερτό δεύτερο. Και στους δύο αγώνες το πρόβλημα ήταν η δημιουργία, κομμάτι στο οποίο ο Αρης αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Ανεξαρτήτως από τους λόγους που οι «κίτρινοι» παίρνουν κακό βαθμό στο κομμάτι αυτό, το πρόβλημα υπάρχει και απαιτείται η διαχείριση του. Παρ’ όλα αυτά ο Αρης έκανε το δύο στα δύο κι αυτό βοήθησε να απαλυνθεί ο προβληματισμός από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Λίγο το κακό. 

Πάντα το ζητούμενο για όλες τις ομάδες είναι η κατάκτηση των τριών βαθμών, οπότε από τη στιγμή που το κατάφερε δικαιούται ο Αρης να βλέπει μπροστά. Η νίκη στον αυριανό αγώνα με τον Ατρόμητο είναι το νέο στοίχημα της ομάδας του Ακη Μάντζιου. Και φυσικά ακόμη καλύτερα μία νίκη χωρίς άγχος και με καλή απόδοση. Ο Ατρόμητος που έχει νέο προπονητή στον πάγκο είναι φέτος ομάδα ερωτηματικό. Εχει μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες γι’ αυτό και αντικατέστησε τον προπονητή. Ο φετινός Αρης όμως δεν είναι ακόμη στο επίπεδο να κάνει τυπική διαδικασία του αγώνες με ομάδες που δεν βρίσκονται σε καλό αγωνιστικό επίπεδο. 

Τουλάχιστον αυτό είναι το συμπέρασμα από τους μέχρι τώρα αγώνες. Είναι ομάδα που δημιουργεί τελικές, 17 με τον Πανσερραϊκό και 22 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά δεν καταφέρνει να κεφαλαιοποιήσει στον μέγιστο βαθμό την κατοχή της μπάλας και τις ευκαιρίες. Ο Ακης Μάντζιος δεν εθελοτυφλεί. Αντιθέτως μιλάει ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές:

«Πρέπει να γίνουμε λίγο πιο δημιουργικοί, σε μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Και στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό και στο παιχνίδι με τα Γιάννινα, ειδικά με τα Γιάννινα στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε τόσο καλή δημιουργία. Σίγουρα είναι δύσκολο αντιμετωπίσεις μία ομάδα που παίζει μαζικά άμυνα με 11 παίκτες. Μας λείπανε τα στοιχεία που έπρεπε να έχουμε για να διασπάσουμε αυτές τις άμυνες, τα οποία τα βρήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο» δήλωσε με αφορμή τον αυριανό αγώνα. Κι αυτή είναι η αλήθεια για τον φετινό Αρη. 

Ακόμη θέλει δουλειά ώστε να εμπνέει σιγουριά και να έχει 50-60 λεπτά δημιουργικού παιχνιδιού και επιλογές στο τελευταίο 1/3 του γηπέδου. Αν είναι θέμα ποιότητας ποδοσφαιριστών ή ομοιογένειας θα φανεί μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Και στην πρώτη περίπτωση η λύση είναι η βελτίωση του ρόστερ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.