Ο Ραζβάν σκανάρει και… αποφασίζει

Δημήτρης Μπούζας22 Νοεμβρίου 2023

Από ότι φαίνεται οι μεταγραφές του χειμώνα δεν θα απασχολήσουν και πολύ τον Ρουμάνο κόουτς. Οι στόχοι περιορισμένοι, ίσως και να επικεντρωθούν μονοδιάστατα στην αναζήτηση ενός φουλ μπακ στην δεξιά πλευρά. Ήδη κυκλοφορούν κάποια ονόματα για τη συγκεκριμένη περίπτωση (Γουίλιαμ Φουρτάδο). Το αν υπάρξει και δεύτερο βήμα, αυτό πιθανότατα θα εξαρτηθεί από το που ακριβώς βρίσκονται οι προοπτικές και αν άλλαξαν για τον Μαξίμοβιτς. Χωρίς να αποκλείσουμε βέβαια και κάποια δεύτερη σκέψη του Ρουμάνου, μένουμε με την εντύπωση ότι εύκολα έχει σκανάρει το ρόστερ και το ίδιο άνετα έχει αποφασίσει ποιες (ή ποια) θα είναι οι κινήσεις του. 

Θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει σημαντική τη βοήθεια που έχει στην προσπάθεια του να σιγουρευτεί «τι ακριβώς έχει στα χέρια του», την απόδοση και συγκεκριμένων νεοαποκτηθέντων διεθνών, με τις αντιπροσωπευτικές ομάδες της χώρας τους. Όπως ο Ντεσπόντοφ και ο Σαμάτα. Εδώ βέβαια έχουμε την εξαίρεση του Ζίβκοβιτς για τον οποίο έχει στέρεη και πολλαπλώς θετική άποψη. Σαφέστατα υπολογίζει σαν σημαντική παρουσία αυτή του πανέτοιμου πλέον Μάρκος Αντόνιο. 

Ως εκ τούτου εικάζεται πως το ρόστερ παρουσιάζεται «ενισχυμένο», μέχρις ενός σημείου βέβαια, αν υπολογιστούν ρεαλιστικά και οι ανάγκες των μεγάλων υποχρεώσεων, εντός και εκτός των συνόρων. Οι σοβαρές εναλλακτικές βέβαια είναι απαραίτητες, τη στιγμή που η ομάδα είναι μέσα στους διεκδικητές του τίτλου του εθνικού πρωταθλήματος και έχει μπροστά της ανοιχτό τον δρόμο της διάκρισης στην Ευρώπη. Επιπρόσθετα δεν πρέπει να αγνοηθεί ότι τρεις νεοαποκτηθέντες θα απουσιάσουν στο Κοπα Άφρικα για ένα διάστημα περίπου ενός μήνα, από τις αρχές Γενάρη έως τις αρχές Φλεβάρη (Εκόνγκ, Σαμάτα, Μπάμπα). Διάστημα στο οποίο ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να δώσει αρκετά ντέρμπι στο εθνικό πρωτάθλημα.

Στο σημείο αυτό αξίζει τον κόπο να κάνουμε μια στάση και να αναφερθούμε στην πρόσκληση του νεαρού Τσιγγάρα στο εθνικό αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Είναι «κάτι» που δεν διαφέρει από ένα «μήνυμα», του οποίου η ερμηνεία είναι πολύ εύκολη. Απλά υπενθυμίζει πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να υπολογίζει σε παίκτες που η αξία τους είναι μεγαλύτερη από ότι τους πιστώνεται. Με την ευκαιρία και δυο λόγια για το σημερινό παιχνίδι της Εθνικής μας. Το ρεπορτάζ αναφέρει: «Σε κλίμα αλληλεγγύης και υποστήριξης παικτών στον προπονητή τους μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, η Εθνική σήμερα δίνει ένα πολύ δύσκολο ματς με τη Γαλλία. 

Οι παίκτες δήλωσαν την υποστήριξη τους προς τον Γκουστάβο Πογιέτ, παίρνοντας θέση με αυτό τον τρόπο σε όλα όσα είδαν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας. Σαν να άνοιγαν μια ομπρέλα προστασίας πάνω από τον προπονητή τους, σαν να ξεκαθάριζαν προς πάσα κατεύθυνση πως μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στις σχέσεις του με την Ομοσπονδία και να έχει σταματήσει και η μεταξύ τους επικοινωνία, αλλά εκείνοι θέλουν να πάνε σε όλη τη διαδρομή με τον Ουρουγουανό στον πάγκο. Και αυτή η διαδρομή θέλουν να φτάσει μέχρι το EURO 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας, εκεί όπου οριστικά η Εθνική θα διεκδικήσει την πρόκριση της, μέσω των πλέι οφ του ερχόμενου Μαρτίου».

ΥΓ1: «Επιστροφή» Μπέου και στο ποδόσφαιρο και στα ραδιόφωνα όπως φαίνεται. Οι προχθεσινές δηλώσεις του στο Metropolis 95,5, επικεντρώθηκαν στις σχέσεις του με τον πρόεδρο του Άρη και στο αν ο Μάκης Γκαγκάτσης θα πρέπει να δεχθεί να κατέβει στην Αθήνα σαν πρόεδρος της ΕΠΟ.

ΥΓ2: Επίθεση Μαρινάκη σε Κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον Υφυπουργό Αθλητισμού, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και πολλά υπονοούμενα. Βλέπεται η απουσία του «αυτοκόλλητου» Αυγενάκη δεν αντέχεται από το λιμάνι.

ΥΓ3: Οι πάντες αναρωτιούνται ποιος ο λόγος που ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα και του Ολυμπιακού, επιλέγει μια υποβαθμισμένη ομάδα της Πορτογαλίας για να επενδύσει. Μετά την Νότιγχαμ Φόρεστ και η Ρίο Άβε. Μυστήρια πράγματα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.