Ο ψευτομουφτής της Θράκης προκαλεί: «Η Ελλάδα καταστρέφει τη γλώσσα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης»

Metrosport Team24 Οκτωβρίου 2024

Η μία μετά την άλλη καταφθάνουν οι προκλήσεις από την τουρκική πλευρά, λίγες μόλις μέρες προτού ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και ο ομόλογός του της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν καθίσουν στο τραπέζι για να διερευνήσουν αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να συζητηθεί το θέμα της υφαλοκρηπίδας.

Την ώρα που η Άγκυρα, έχει φέρει στο προσκήνιο το θέμα του διαμοιρασμού του Αιγαίου και της «ολιστικής προσέγγισης» των ελληνοτουρκικών, ένα ακόμα θέμα, τίθεται, αυτή τη φορά από τον ψευτομουφτή της Θράκης.

Ο διορισμένος από το προξενείο της Τουρκίας, Μουσταφά Τράμπα συμμετείχε ως ομιλητής στο συνέδριο «Το να είσαι Μουσουλμάνος Τούρκος στη Δυτική Θράκη» που πραγματοποιήθηκε στη Θεολογική Σχολή της Κοινότητας Νέων Ρωμυλίας του τουρκικού Πανεπιστημίου Θράκης, τονίζοντας πως: «Ο πολιτισμός είναι το παν για μια κοινωνία. Η γλώσσα μας δημιουργεί τον πολιτισμό μας. Ο μεγαλύτερος αγώνας του ελληνικού κράτους είναι να καταστρέψει τη γλώσσα μας. Με άλλα λόγια, κάνει όλες τις κινήσεις και τα έργα με στόχο να καταστρέψουν τα τουρκικά και να τα κάνουν να ξεχαστούν».

Ο Τράμπα δήλωσε ότι οι Τούρκοι που ζουν στη Δυτική Θράκη δεν μπορούν να ασκούν τη γλώσσα και τη θρησκεία τους ελεύθερα. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι το ελληνικό κράτος αρνείται την «τουρκικότητα» όσων ζουν στη Δυτική Θράκη, επισημαίνοντας ότι τα παιδιά, τα οποία -όπως λέει- έχουν τουρκική καταγωγή και φοιτούν στα ελληνικά σχολεία, ξεχνούν τη γλώσσα και τον πολιτισμό τους με τον καιρό.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα σκοπίμως προσπαθεί να εμποδίσει τις μειονότητες να μιλούν την τουρκική γλώσσα και να τις κάνει να την ξεχάσουν, συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος αυτός και οι συν αυτώ προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό τον πολιτισμό και τη γλώσσα τους στη Δυτική Θράκη.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο απεσταλμένος από το τουρκικό κράτος, ψευτομουφτής, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι θέλει να διαγράψει το οθωμανικό αποτύπωμα από την επικράτειά της.

πηγή: insider.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.