Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβάται τίποτε στους δύο προκριματικούς γύρους

Στέλιος Γρηγοριάδης20 Ιουλίου 2024

Τώρα που εμπεδώσαμε για τα καλά ότι ο ΠΑΟΚ θα αρχίσει τις επίσημες υποχρεώσεις του χωρίς να ποντάρει σε κανένα νέο πρόσωπο, με εξαίρεση τον Μαντί Καμαρά και τον Θυμιάνη με τον Τσιφτσή που προορίζονται για τις εφεδρείες, ας δούμε το ποτήρι μισογεμάτο, γιατί την αυτονόητη θεώρηση του μισοάδειου, εξ αιτίας της καθυστέρησης στις μεταγραφικές κινήσεις, την εξαντλήσαμε.

Οι 24 παίκτες που δηλώθηκαν (συν 7 νεαροί στη β΄λίστα) φτάνουν και περισσεύουν για να ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ τη δοκιμασία τουλάχιστον των δύο προκριματικών γύρων. Θα έχει Κοτάρσκι τερματοφύλακα, δεξιά στην άμυνα Σάστρε και Οτο, αριστερά Μπάμπα και Ράφα Σοάρες με μπαλαντέρ τον Βιεϊρίνια και για τις δύο πλευρές, αριστερά στόπερ Κουλιεράκη και Μιχαηλίδη, δεξιά Κεντζιόρα και Εκόνγκ, στα χαφ στις θέσεις “6” και “8” Καμαρά, Σβαμπ, Οζντόεφ, Τσιγγάρα και Θυμιάνη, “10άρια” Τάισον, Κωνσταντέλια, Μουργκ, που, ανά περίσταση, παίζουν και στα πλάγια, καθαρόαιμους εξτρέμ Ζίβκοβιτς και Ντεσπόντοφ και φορ τον Μπράντον και τον Σαμάτα.

Να φοβηθούν τι όλοι αυτοί από την Μπόρατς Μπάνια Λούκα; Για ποιο λόγο να αποκλειστούν από μια αδύναμη βοσνιακή ομάδα μετά από δύο αγώνες; Με στοιχειωδώς καλή απόδοση, ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει περίπατο και να περάσει εύκολα στον επόμενο προκριματικό γύρο.

Βέβαια, τα ίδια λέγαμε και με τη Λέφσκι Σόφιας. Αλλά ο ΠΑΟΚ είχε αντιμετωπίσει τότε τη βουλαρική ομάδα με βασικούς τον Κουαλιάτα, τον Ντάντας και τον πιτσιρικά τον Κούτσια, που τον μάζεψαν άρον-άρον από τις διακοπές γιατί είχε ξεμείνει η ομάδα από φορ. Αλλος εκείνος ο ταλαίπωρος ΠΑΟΚ, άλλος ο φετινός, δηλαδή ο περσινός πανάξιος πρωταθλητής.

Παρά τις κακές εμφανίσεις στα φιλικά παιχνίδια, κανείς δεν πρέπει να φοβάται το κάζο. Ο ΠΑΟΚ λογικά θα περάσει και τώρα και στην επόμενη φάση και θα περιμένουμε να δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλος στα πλέι οφ, αλλά και πόσο και με ποιους θα έχει ενισχυθεί μέχρι τότε η ομάδα. Και το κρίσιμο σ’ εκείνη τη φάση δεν θα είναι μόνο να επιτευχθεί η πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και το να μπει ο ΠΑΟΚ πανέτοιμος στη μάχη του νέου Πρωταθλήματος. Με όλους τους παίκτες του νέου ρόστερ παρόντες και όλους όσοι αποκτηθούν από εδώ και πέρα να έχουν προσαρμοστεί όσο το δυνατόν περισσότερο, για να μπορούν να προσφέρουν κι αυτοί με τα δικά τους ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Είμαι πεπεισμένος ότι ο Ιβάν, κατά την προσφιλή τακτική του τα τελευταία χρόνια, περιμένει να γίνουν τα πρώτα βήματα και ύστερα να “ανοιχτεί” στις μεταγραφές, δείχνοντας εμπιστοσύνη σε μια ήδη δουλεμένη ομάδα με καλή “χημεία” και χωρίς να πιστεύει ότι ρισκάρει έναν πιθανό πολύ οδυνηρό αποκλεισμό. Σε κανέναν δεν αρέσει, φυσικά, αυτή η τακτική, όλοι ξέρουν και όλοι λένε, με πρώτο και καλύτερο τον Λουτσέσκου, ότι καλό είναι το βασικό στάδιο της προετοιμασίας να γίνεται με το 90% του ρόστερ συμπληρωμένο, αλλά… Ιβάν είναι αυτός. Τον έχουμε συνηθίσει τώρα. Και, στο κάτω-κάτω, αυτός πληρώνει, όχι εμείς. Αυτός επιλέγει τη στρατηγική του και το τάιμινγκ για κάθε κίνησή του και όχι εμείς. Είτε διαφωνούμε είτε συμφωνούμε, είμαστε υποχρεωμένοι να το αποδεχτούμε.

ΥΓ. Κουαλιάτα, Τσαούση, Νάσμπεργκ, Μπαλωμένο και Λύρατζη άφησε ο Λουτσέσκου εκτός ευρωπαϊκής λίστας. Θυμάμαι ότι όταν ο Λύρατζης πήγε δανεικός στον Αστέρα, ο Ρουμάνος είχε δηλώσει ότι ήθελε να παραμείνει. Για να τον κάνει τι, είναι το ερώτημα. Το ότι δεν τον υπολόγιζε τότε αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν τον υπολογίζει ούτε τώρα. Κι εγώ αναρωτιέμαι τι... λιγότερο άραγε μπορεί να προσφέρει ο Λύρατζης από τον Οτο;

Στέλιος Απ. Γρηγοριάδης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.