Ο Πρωταθλητής αρχίζει αλλά... δεν τελειώνει στον Γιάννη Κωνσταντέλια!

Αρις Νικολάκης12 Ιουνίου 2024

Είναι καιρός, να καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός! Ο “μικρός μάγος” παραμένει επί (...αθλητικά) πατρώων εδαφών. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τρίβει τα χέρια του περί τούτου. Οι συμπαίκτες του αγαλλιάζουν. Η διοίκηση καμαρώνει. Ο κόσμος του Πρωταθλητή πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Δεν χωρά κουβέντα για το κλίμα στον Πρωταθλητή μετά την παρέμβαση του Ιβάν Σαββίδη.

Είναι και καιρός συνάμα, να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους ενόψει της μέλλουσας αγωνιστικής περιόδου. Με τις υψηλότερες απαιτήσεις όλων για όλους μετά την ενθρόνιση και την στέψη του ΠΑΟΚ ως του πλέον, μάγκα Πρωταθλητή!

Ο “μικρός μάγος” οφείλει απέναντι στον εαυτόν του κυρίως, να καταβάλλει - από χθες, που λέει ο λόγος - κάθε προσπάθεια... Να κάνει τα αδύνατα, δυνατά - για να το κάνουμε κι εμείς λιανά - ώστε να βελτιωθεί σε μέγιστο βαθμό. Διάγει την κρισιμότερη περίοδο καλλιέργειας τού ταλέντου του. Ό, τι σπείρει, θα θερίσει. Έπαψε πλέον, να είναι τινέιτζερ. Το πνεύμα ...ενέπνευσε μία πρωταθλήτρια ομάδα. Η ψυχή του ...ψύχωσε τον κόσμο της. Η λάμψη θάμπωσε την Ευρώπη. Το ταλέντο έθελξε θεριά του ποδοσφαίρου της “Γηραιάς Ηπείρου”...

Όλα αυτά καθ’ ημάς είναι στο γήινο επίπεδο των δυνατοτήτων του. Η ευλογία... Το χάρισμα... Το ταλέντο του είναι για το ουράνιο. Για να φθάσει εκεί, ο “μικρός μάγος” θέλει δουλειά. Πολλή, πάρα πολλή δουλειά θέλει. Και κυρίως ατομική. Για να δικαιώσει πρώτα, πρώτα τον εαυτόν του και τον Πρωταθλητή ο οποίος επένδυσε ιστορικά. Και μετά όλον τον κόσμο, σε όλο τον κόσμο, για τον θαυμασμό του.

Ο Πρωταθλητής βέβαια... Ναι μεν, αρχίζει από τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Δεν τελειώνει σε αυτόν, δε. Κι εδώ μπαίνει στην εξίσωση των ευθυνών ο Ρουμάνος προπονητής. Δικό του (...αγωνιστικό) έργο είναι η επάξια κατάκτηση του τίτλου. Δικό του (...αγωνιστικό) έργο είναι η καταξίωση του Πρωταθλητή. Δικό του (...αγωνιστικό) έργο είναι κι η εκτόξευση του πήχη των απαιτήσεων του κόσμου του Πρωταθλητή κι από προπονητές κι από παίκτες. Οφείλει, να γνωρίζει ο Ραζβάν Λουτσέσκου - και γνωρίζουμε πως γνωρίζει - τον έναν και μοναδικό κι αδιαπραγμάτευτο στόχο της μέλλουσας αγωνιστικής περιόδου. Δεν δύναται, να υπάρξει άλλος στόχος πέραν αυτού, της επάξιας κατάκτησης ενός ακόμη τίτλου. Το είπαμε και προχθές. Το λέμε και σήμερα. Κάθε άλλη θέση του χρόνου στο Πρωτάθλημα πέραν της πρώτης, δε θα είναι επιτυχία (sic)...

Τούτο αφορά κυρίως, τούς συμπαίκτες του Γιάννη Κωνσταντέλια. Οι δάφνες ενός τίτλου δεν φέρνουν έναν άλλον τίτλο. Ήτοι, δεν αλλάζει η συνταγή. Αίμα, δάκρυα κι ιδρώτας στα “πεδία των μαχών” έφεραν τον έναν. Θα φέρουν και τον άλλον. Η λάμψη τους από την παρελθούσα αγωνιστική περίοδο χρειάζεται ενέργεια, για παραχθεί και στη μέλλουσα. Όσοι εξ αυτών θεωρήσουν πως επειδή έφθασαν με το σπαθί τους στην κορυφή, θα μείνουν σε αυτήν δίχως αυτό (το σπαθί)... Θα είναι καλύτερα, να μην το δοκιμάσουν. Θα εκπλαγούν οικτρά! Ίσα, ίσα που όντας κατακτητές της κορυφής χρειάζονται μεγαλύτερη απόδοση ισχύος για την παραμονή. Συγκριτικά με την απόδοση ισχύος για την άνοδο.

Ο κόσμος του Πρωταθλητή έβαλε πλάτη στα δύσκολα. Ιδιαίτερα μετά την ήττα - με μορφή... ισοπαλίας στη Λαμία - η σπίθα του άναψε τη φωτιά στον Πρωταθλητή. Έτσι είναι. Ουδεμία αμφιβολία περί της αστείρευτης ασυναγώνιστης ενέργειας του χωρά αλλά... Ο κόσμος του Πρωταθλητή οφείλει, να είναι πρωταθλητής και στα εισιτήρια. Κατά την παρελθούσα αγωνιστική περίοδο δεν ήταν. Εάν λέει κάτι τούτο...

Και κλείνοντας την εξίσωση περί των ευθυνών όλων, μα όλων ανεξαιρέτως στην Τούμπα για τη μέλλουσα αγωνιστική περίοδο... Ορθά καμαρώνει η διοικητική ηγεσία του Πρωταθλητή για την τελευταία εξέλιξη στο μεταγραφικό θέμα του Γιάννη Κωνσταντέλια. Να μας επιτρέψει όμως, να θυμίσουμε το τόσο απλό, όσο και σοβαρό. Ο Πρωταθλητής αρχίζει αλλά... Δεν τελειώνει στον Γιάννη Κωνσταντέλια!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.