Ο πρέσβης είναι ο ΠΑΟΚ!

Metrosport Team16 Δεκεμβρίου 2023

Είναι απίστευτες οι επιδόσεις του ΠΑΟΚ στην φετινή σεζόν στην Ευρώπη και αυτό έχει αντίκτυπο και στο ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο και στην θέση του στις διοργανώσεις της UEFA. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ως club στην θέση Νο51 (μία θέση πριν, στο 50 είναι ο Ολυμπιακός που δεν θα πάρει κανένα επιπλέον βαθμό στον γύρο πλέι οφ, καθώς εκεί, όπως στα και στα προκριματικά, οι ομάδες μαζεύουν βαθμούς μόνο για την χώρα που εκπροσωπούν. Ρεπορτάζ: Κ.Πετρωτός, Γ.Ζαΐρης.

Κατά συνέπεια είναι κοντά στο top 50 που μπορεί να του δώσει το δικαίωμα, υπό προϋποθέσεις να βρει, αν πάρει το πρωτάθλημα, θέση στο νέο φορμάτ του Champions League χωρίς να υποβληθεί στην διαδικασία των προκριματικών. Έχοντας μαζέψει 16 βαθμούς στον όμιλο, φτάνοντας 13 σερί ματς αήττητος, ο ΠΑΟΚ έχει κάθε λόγο να διεκδικεί το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.  

Αν, όμως, εστιάσουμε στην φετινή σεζόν αποκλειστικά, τότε θα δούμε ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της γενικής βαθμολογίας της UEFA με βάση την συγκομιδή βαθμών για την χώρα που εκπροσωπεί. Συγκεκριμένα, είναι στην 9η θέση της κατάταξης με τον ξεχωριστό απολογισμό των 3.600 βαθμών από το σύνολο των 7.800 πόντων που έχει μαζέψει η χώρα μας. 

Προσέξτε! Οι άλλοι τέσσερις εκπρόσωποι της Ελλάδας, έχουν μαζέψει συνολικά 4200. Ο Ολυμπιακός έχει 1.700, ο Παναθηναϊκός 1.100, η ΑΕΚ 900 και ο Αρης 500. Με αποδείξεις, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ είναι ο πρέσβης του ελληνικού ποδοσφαίρου, και η ομάδα που ενισχύει την θέση της χώρας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Κατά τα άλλα, ο ΠΑΟΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόλυτο ρεκόρ για τον Δικέφαλο όπως φαίνεται και στην βαθμολογία είναι αυτό της προπέρσινης αγωνιστικής σεζόν όπου έφτασε του 4.375 βαθμούς, παίζοντας μέχρι και τα προημιτελικά του Conference League κόντρα στην Μαρσέιγ. Δεν είναι και τόσο μακριά από αυτή την επίδοση.

Επίσης, με την νίκη απέναντι στην Ελσίνκι οι «ασπρόμαυροι» έβαλαν στα ταμεία τους το ποσό των 500.000 ευρώ που ειναι το πριμ της νίκης από την UEFA για κάθε ομάδα που κερδίζει στην διοργάνωση στην φάση των ομίλων. Με αυτά τα χρήματα, ο ΠΑΟΚ έφτασε χωρίς το market pool, τα 8.345.500 ευρώ, όντας η τρίτη ομάδα με τα περισσότερα έσοδα στο Conference League μετά από την Βικτόρια Πλζεν και την Κλαμπ Μπριζ με πολύ μικρή διαφορά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.