Ο Πιόνε Σίστο είναι η πρώτη υπέρβαση του Άρη

Metrosport Team23 Ιουλίου 2024

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ

Μετά την ξηρασία των προηγούμενων μηνών και την έντονη αμφισβήτηση που καλλιέργησε αυτή, στον κόσμο της ομάδας, για τις δυνατότητες και τον σχεδιασμό της διοίκησης, έρχεται η… καταιγίδα, με τον Αρη να προχωρά - με διαφορά μερικών ωρών - σε διπλό μεταγραφικό “χτύπημα” ενίσχυσης. Οι Κιτρινόμαυροι ήρθαν σε συμφωνία με τον Πιόνε Σίστο αλλά και τον Πάπε Αμπού Σισέ για συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών και μάλιστα αμφότεροι αναμένεται μέσα στα επόμενα 24ώρα να ταξιδέψουν στην Ολλανδία προκειμένου να ενσωματωθούν με την αποστολή στο βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Ο Σίστο είναι 29 ετών Δανός με ρίζες από την Ουγκάντα, αγωνίζεται και στις τρεις θέσεις πίσω από τον φορ αλλά κυρίως στο αριστερή πλευρά της επίθεσης. Η περίπτωσή του απασχόλησε τον Αρη και στο πρόσφατο παρελθόν και συγκεκριμένα τον χειμώνα του 2023, όταν ανήκε στη Μίντιλαντ η οποία τότε δεν άναψε το πράσινο φως για την απόκτησή του από τους Κιτρινόμαυρους. Πρόκειται για προϊόν της ακαδημίας του δανέζικου συλλόγου τον οποίο “υπηρέτησε” για πολλά χρόνια. Το 2012, σε ηλικία 17 ετών, έκανε ντεμπούτο σε αγώνα Κυπέλλου με τη Ράντερς και ακολούθησε μια “γεμάτη” τετραετία στην οποία καθιερώθηκε γρήγορα και έγινε σημείο αναφοράς της ομάδας από μικρή ηλικία, ενώ το 2015 έκανε ντεμπούτο με την Εθνική Δανίας. Έως το 2016, που πήρε μεταγραφή στη Θέλτα έναντι 6 εκατ. ευρώ, έκανε 112 συμμετοχές με 31 γκολ στη Μίντιλαντ. 

Στην ομάδα από το Βίγκο κατέγραψε 135 συμμετοχές στη La Liga με 18 γκολ και 14 ασίστ πριν επαναπατριστεί για λογαριασμό της Μίντιλαντ έναντι 2,5 εκατ. ευρώ. Εκεί έμεινε για ακόμη τρία χρόνια, φτάνοντας συνολικά τις 212 συμμετοχές με 46 γκολ 21 ασίστ. Πέρυσι αγωνίστηκε στο τουρκικό Πρωτάθλημα με τη φανέλα της Αλάνιασπορ και συνολικά σε 23 παιχνίδια σημειώνοντας δύο γκολ. Συνολικά, πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή τον οποίον ο Αρης παρακολουθεί εδώ και τουλάχιστον μια διετία, γι’ αυτό εξάλλου έκανε προσπάθεια απόκτησής του πριν από ενάμιση χρόνο. 

Κύριο χαρακτηριστικό του Σίστο είναι ότι αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και κυρίως στο αριστερό άκρο και αν μη τι άλλο πρόκειται για μια πρώτη υπέρβαση των Κιτρινόμαυρων καθώς είναι παίκτης με πολλές παραστάσεις και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο με συμμετοχές και στο Champions League. Ο 29χρονος Δανός αναμένεται να μεταβεί τα επόμενα 24ώρα στην Ολλανδία και να ενσωματωθεί με την αποστολή στην προετοιμασία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.