Ο Περντρέου «πλήγωσε» τον Μακεδονικό που τα έδωσε όλα και μπορούσε να πάρει την προκριση

Δημήτρης Καλαϊτζής14 Σεπτεμβρίου 2024

Σε ένα ματς που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, η ΑΕΛ κατάφερε να περάσει στην τέταρτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, νικώντας στα πέναλτι τον Μακεδονικό (0-0 κ.α., παρ.) με 3-1. Ήρωας για τους Θεσσαλούς ήταν ο Κλέτον Περντρέου, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι.

Ο Μακεδονικός ήταν αρκετά καλός κόντρα σε μια ομάδα που διεκδικεί φέτος το Πρωτάθλημα κα παρότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 70ο λεπτό δεν μπόρεσε να βρει το γκολ που θα του έδινε την πρόκριση. Δεν απειλήθηκε όμως καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα...

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος δίχως να πετύχουν κάποιο γκολ. Οι Θεσσαλοί είχαν δύο καλές στιγμές με τους Μωραΐτη (6’), Μούργο (10’), ενώ οι «πράσινοι» έχασαν κλασική ευκαιρία με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Ζαφειράκη στο 31’.

Στο 32’ οι «πράσινοι» βγήκαν εξαιρετικά στην αντεπίθεση. Ο Κουιρουκίδης με ωραία κάθετη έβγαλε τον Σιχαρουλασβίλι σε θέση έξω δεξιά, αυτός πέρασε την μπαλιά στον Ραμίρεζ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, σπρώχτηκε από τον Τριμμάτη, έπεσε στο έδαφος αλλά ο διαιτητής Κεχαγιάς έδειξε συνέχεια στο ματς.

Στην επανάληψη, η ΑΕΛ έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής με δεύτερης κίτρινης κάρτας του Παναγιωτίδη στο 70ο λεπτό. Ο Μακεδονικός πίεσε για να βρει το γκολ της πρόκρισης και στο 82΄ άγγιξε το 1-0, με την κεφαλιά του Καρτάλη να περνάει ελάχιστα έξω. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. 

Στο έξτρα ημίωρο ο Μακεδονικός δεν εκμεταλλεύτηκε τον παίκτη παραπάνω και μοιραία η αναμέτρηση οδηγήθηκε στη ρώσικη ρουλέτα. 

Η διαδικασία των πέναλτι 

Απέκρουσε ο Περντρέου την εκτέλεση του Τσουκάνη 

0-1 ο Φαταΐ

Απέκρουσε ο Περντρέου την εκτέλεση του Σιχαρουλασβίλι 

0-2 ο Ηλιάδης

1-2 ο Χερίδης 

1-3 ο Ακόστα 

Αστόχησε ο Πέδρο Λούκας και η ΑΕΛ προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου 

Οι συνθέσεις:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Στέλιος Μαλεζάς): Ταλιχμανίδης, Τοπαλίδης (98' Χασάνογλου), Σαραγιώτης, Λεωνιδόπουλος, Ραμίρεζ (98' Γρηγοριάδης), Ζαφειράκης (76' Καρτάλης), Σιχαρουλασβίλι, Περέιρα, Τσουκάνης, Παναγιωτούδης, Κουιρουκίδης. 

ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Περντρέου, Τριμμάτης (83' Θ. Παπαγεωργίου), Βαφέας, Ηλιάδης, Κοσονού, K. Παπαγεωργίου (91' Στάμου), Μούργος (67' Ακόστα), Παναγιωτίδης, Οικονόμου, Πασάς (83' Φατάι), Μωραΐτης (46' Γιαξής).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.