Ο Πάρντιου ετοιμάζει επιθετικό σχήμα κόντρα στον Παναιτωλικό

Γιώργος Στράντζαλης28 Δεκεμβρίου 2022

Ο Άρης ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον εντός έδρας αγώνα με τον Παναιτωλικό και μετά τη γκέλα της προηγούμενης αγωνιστικής στη Λιβαδειά οι Κιτρινόμαυροι είναι υποχρεωμένοι να κλείσουν το 2022 με “τρίποντο” ώστε να διατηρηθούν και σε τροχιά πεντάδας.

Ο Άλαν Πάρντιου προσανατολίζεται στη σκέψη χρησιμοποίησης πιο επιθετικού σχήματος στον αυριανό αγώνα και προς αυτήν την κατεύθυνση επεξεργάζεται ένα σχήμα με αλλαγές συγκριτικά με το ματς στη Λιβαδειά. Για παράδειγμα, το ενδεχόμενο συνύπαρξης των Ματέο Γκαρσία και Μάνου Γκαρθία στον άξονα της μεσαίας γραμμής συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες απ’ ότι η παρουσία του Νταμπό δίπλα στον Ετέμπο. Παίζοντας ο τελευταίος σε ρόλο κόφτη, τότε ο Ματέο θα αγωνιστεί ως εσωτερικός μέσος και ο Μάνου ως επιτελικός με την προσδοκία ότι η ομάδα θα γίνει πιο δημιουργική από τον άξονα και θα αποκτήσει πιο ορθολογική ανάπτυξη. Στοιχεία που δεν είχε η ομάδα στη Βοιωτία.

Στο πλάνο των αλλαγών που έχει ο Πάρντιου στο μυαλό του περιλαμβάνεται και η επιθετική τριάδα, με την επαναφορά του Λουίς Πάλμα στο αρχικό σχήμα. Ο Ονδουριανός είναι ο πιο επιδραστικός παίκτης στο κομμάτι της επίθεσης και οι βοήθειες που προσφέρει, τόσο στη δημιουργία όσο κυρίως στην εκτέλεση, είναι καθοριστικές.

 Στο σχέδιο του Βρετανού συμπεριλαμβάνεται επίσης και η επιστροφή του Ντάνιελ Μαντσίνι. Ο Αργεντινός είναι γνωστό ότι βρίσκεται υπό παραχώρηση αλλά ο Πάρντιου ξεκαθάρισε δημοσίως ότι όσο θα είναι παίκτης του Αρη, θα τον υπολογίζει κανονικά. 

Γι’ αυτόν τον λόγο εξετάζει το ενδεχόμενο χρησιμοποίησής του στο δεξί άκρο της επίθεσης καθώς ούτε ο Ιτούρμπε, ούτε και ο Καμάτσο έχουν πείσει ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Στην άμυνα, η επιστροφή του Φαμπιάνο είναι δεδομένη και η παρουσία του δίπλα στον Μπράμπετς αφενός καλλιεργεί την αίσθηση της ασφάλειας, αφετέρου διευκολίνει τον Πάρντιου να επαναφέρει την… κανονικότητα στην ομάδα με το 4-3-3.

 Σε κάθε περίπτωση, ο αυριανός αγώνας στο “Κλεάνθης Βικελίδης” με αντίπαλο τον Παναιτωλικό είναι για τον Αρη κομβικής σημασίας, όπως και το “πρέπει” για την εξασφάλιση των τριών βαθμών.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.