Ο ΠΑΟΚ βρήκε «αντι-Μπράντον» στον Ταρίκ, έχει Κοτάρσκι και έναν υπερπαίκτη

Κώστας Πετρωτός22 Σεπτεμβρίου 2024

Ψάχνουμε ακόμη το ριπλέι της φάσης του πέναλτι του Βόλου στην εκκίνηση του ματς για να καταλάβουμε αν όντως σωστά το έδωσε ο Τσαγκαράκης και συμφώνησε μαζί του και ο VAR Κουμπαράκης χωρίς να τον στείλει να κάνει on field review. Ίσως, όμως, όλο αυτό συνέβη για να αναδειχθεί η τεράστια ποιότητα και προσωπικότητα του Κοτάρσκι. 

Ο Κροάτης έσωσε μία φορά πάνω στη γραμμή, έσωσε δεύτερη με το γνωστό «σπαγγάτο» και τελικά έπιασε και το πέναλτι στην τρίτη απόπειρα, σε μία φάση διαρκείας-αποθέωση για εκείνον και χάι λάιτ στην καριέρα του.

Ο Βόλος «έκαψε» τη μία ευκαιρία που θα του έδινε ο ΠΑΟΚ να του βάλει δύσκολα στο ματς και σιγά-σιγά άρχισε να αποκαθίσταται η τάξη. Με τον Δικέφαλο μπροστά στο σκορ και τον Φεράρι να κάνει ανόητο φάουλ (αφού είχε ήδη κίτρινη) στην αντεπίθεση των φιλοξενούμενων με Τάισον και Τισουντάλι, τα πάντα τελείωσαν τη στιγμή που ο Αργεντινός μπακ πήγαινε στα αποδυτήρια. Ο Ταρίκ θα μπορούσε να είχε «κλειδώσει» από το πρώτο μέρος τη νίκη σε δύο φάσεις που καθυστέρησε χαρακτηριστικά, όμως, δεν το έκανε ίσως γιατί ακόμη του έλειπε ο ρυθμός, όμως στο β΄μπήκε αποφασισμένος να γίνει καθοριστικός.

Τα κατάφερε και στα δύο τέρματος του ΠΑΟΚ, καθώς στο 1-2 ήταν εκεί που έπρεπε και από δική του ενέργεια άρχισε η φάση του γκολ, ενώ στο 1-3 ήταν εκείνος που δεν έκανε ό,τι ο Ντεσπόντοφ (βγάζει νευρικότητα ο Κιρίλ, κακώς, γιατί είναι πολύ καλός παίκτης και δεν έχει να αποδείξει κάτι), έβγαλε σε θέση βολής τον Τάισον και ο Βραζιλιάνος έδειξε τι σημαίνει πλασέ επιπέδου Champions League (που λείπει κιόλας από τον οργανισμό ΠΑΟΚ).


Η μεγαλύτερη μεταγραφή του ΠΑΟΚ είναι ο Τάισον


Θέλω να σταθώ στον Βραζιλιάνο λίγο παραπάνω. Ελάχιστα είναι εκείνα τα ματς που δε σε κάνει να φεύγεις από το γήπεδο ή να κλείνεις την τηλεόραση και να μην λες «ο τύπος είναι υπερπαίκτης». Ο ΠΑΟΚ τον πίστεψε όταν οι συμπατριώτες του τον θεωρούσαν τελειωμένο και αυτός το ανταποδίδει στο πολλαπλάσιο. Παίζει σαν έφηβος και με τεράστια ποικιλία στο παιχνίδι του. Εβλεπα χθες τους παίκτες του Βόλου, για παράδειγμα. Προσπαθούσαν να τον μπλοκάρουν στις επελάσεις του. Γνωρίζοντας ότι είναι ο καλύτερος στο «οδήγημα» της μπάλας, είχαν εστιάσει στο να του κλείσουν όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Κόβατς. Τι έκανε εκείνος; Μοίραζε πάσες, μισό γκολ στους συμπαίκτες του. Δείτε ξανά το πρώτο μέρος. 

Αν όχι όλες, όλες παρά μία φάσεις του ΠΑΟΚ είναι από δικές του πάσες. Εχει τρομερή αντίληψη του χώρου και των συμπαικτών του ανά πάσα στιγμή και το δείχνει. Εβγαζε τετ-α-τετ τον Τισουντάλι και τον Ντεσπόντοφ με διαγώνια κίνηση, μετρούσε τα βήματα στα ανεβάσματα του Μπάμπα και πάσαρε στον σωστό χρόνο και όταν προσπάθησαν να του μπλοκάρουν αυτές τις επιλογές άρχισε να μπουκάρει μόνος του. 

Στο δεύτερο μέρος έγινε και εκτελεστής από την ασίστ του Τισουντάλι και θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, αν ο Ντεσπόντοφ δεν επέλεγε να κάνει μόνος του την προσπάθεια. Ο Βραζιλιάνος μας έστειλε μήνυμα για το τι θα δούμε στην Κωνσταντινούπολη, αλλά δεν είναι κάτι που το κάνει τώρα, αλλά αυτό κάνει σταθερά από την μέρα που ήρθε στον ΠΑΟΚ. Από τότε έχει σταθερά την ταυτότητα της καλύτερης μεταγραφής του Δικεφάλου και δύσκολα θα του την πάρει κάποιος μέχρι να αποχωρήσει.


Όλοι καταλαβαίνουν γιατί ο Λουτσέσκου θεωρεί τον Τισουντάλι πιο έτοιμο


Πάμε και στον Ταρίκ Τισουντάλι. Αν δεν καθυστερούσε σε δύο φάσεις θα τα είχε κάνει όλα στο ματς γιατί θα είχε σκοράρει κιόλας. Χωρίς τα γκολ, πιστώθηκε μία κερδισμένη αποβολή από τον Φεράρι, μία ασίστ, ενώ είχε συμμετοχή και στην φάση του 1-2. Είναι ο παίκτης που αρέσει ο Λουτσέσκου ο Μαροκινός πολύ απλά γιατί του κάνει την δουλειά όπως την βλέπει να γίνεται και με τον Μπράντον. Συνεχής κίνηση, πότε στον άξονα, πότε πλάγια, διάθεση να γίνει στήριγμα για τους μεσοεπιθετικούς που, κακά τα ψέματα, είναι η δύναμη πυρός της ομάδας. 

Και φυσικά έχει και την τεχνική να κάνει και ατομική ενέργεια και να εκτελέσει το είδαμε στο ματς που σκόραρε, ίσως όχι χθες, γιατί στην αρχή δεν είχε ρυθμό. Ο τίτλος του «αντι-Μπράντον» του ταιριάζει γάντι και ο Λουτσέσκου αισθάνεται ότι έχει μία… κόπια, με λίγο διαφορετικά χαρακτηριστικά, όταν ο ένας από τους δύο δεν είναι καλά. Και ο Τσάλοφ είναι ο φορ περιοχής, με άλλα χαρακτηριστικά που προφανώς έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ σε κάποια παιχνίδια του και σίγουρα είναι πολύ θετικό που σκόραρε και έφυγε πλέον η κουβέντα για το πότε θα βάλει το πρώτο του γκολ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.