Ο ΠΑΟΚ του Μουργκ, του Νάσμπεργκ και του Τόμας φωνάζει για μια ακόμη φορά απεγνωσμένα… βοήθεια!

Δημήτρης Μπούζας10 Ιουλίου 2023

Λένε και δεν θα διαφωνήσω ότι τα φιλικά παιχνίδια είναι για να δοκιμάζεις και να μετράς ικανότητες και σχήματα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να αντιμετωπίσεις την νέα αγωνιστική περίοδο. Στην προκειμένη περίπτωση, πιστεύουμε ότι δικαιολογημένα οι φίλοι του ΠΑΟΚ θα αναρωτιούνται τι ακριβώς θέλει να δει και να διαπιστώσει ο προπονητής τους, επιμένοντας όχι απλά να δίνει ευκαιρίες, αλλά να προσφέρει και πιθανότητες διεκδίκησης στο βασικό σχήμα, σε παίκτες που σε μεγάλο βάθος χρόνου έχουν αποδείξει ότι κάτι τέτοιο δεν το δικαιούνται. Και όχι μόνον αυτό, αλλά αποτελούν και εμπόδιο σε νέα ταλαντούχα παιδιά, τα οποία μόνο με καραμπόλες και εξ ανάγκης εμφανίζονται στο προσκήνιο.

Αλήθεια τι περιμένει ο συμπαθέστατος Ραζβάν από τον Μουργκ, από τον Νάσμπεργκ και από τον Μπράντον Τόμας; Με τον τελευταίο βέβαια να αποτελεί τουλάχιστον σε ότι έχει σχέση με την θέση του σέντερ φορ, μια ποδοσφαιρική ιλαροτραγωδία. Τον… τίμιο Μουργκ που δεν μπόρεσαν να τον ξεφορτωθούν, τον εμφανίζουν τυλιγμένο με νέο αμπαλάζ. Γέλασαν πικρά θα έλεγα και ειρωνικά προχθές, όσοι είδαν την σκηνή και τη στιγμή που πήγε να εκτελέσει ένα φάουλ από καλή θέση ο Τάισον - μακράν ο κορυφαίος του αγώνα – και ο τιτανομέγιστος Αυστριακός τον παραμέρισε… ευγενικά. Όσο για την σύγκριση Μιχαηλίδη – Νάσμπεργκ, θα πρέπει να είσαι τελείως άμπαλος ή απόλυτα και αδικαιολόγητα εμμονικός, για να έχεις βάλει στο περιθώριο τόσο καιρό τον πρώτο και να επιμένεις στον δεύτερο. Πολλοί θα πουν ότι δεν έχει άλλους και ότι τους χρησιμοποιεί απλά για να σχηματίσει δύο ενδεκάδες. Χαριτωμένο το ανέκδοτο.

Για να μην μακρηγορούμε και για να μην υποχρεωθούμε να ξαναθυμηθούμε τι έλεγε ο συμπαθής Ρουμάνος για την αποτυχημένη περσινή χρονιά (ότι δηλαδή τα αποτελέσματα της δουλειάς θα τα δείτε την φετινή σεζόν) και μένοντας στο προχθεσινό παιχνίδι απέναντι σε μια μετριότατη ομάδα, η οποία με δύο ευκαιρίες έκανε δύο γκολ, εκείνο που διαπίστωσαν όλοι ήταν ότι αυτή η ομάδα – μάλλον το ρόστερ της – φωνάζει απεγνωσμένα «βοήθεια». Το ποιος την ακούει ή δεν την ακούει είναι γνωστό. Το ίδιο γνωστό είναι και το ποιος φταίει για την συγκεκριμένη κατάσταση. Προχθές εμφανίστηκε η πρώτη μεταγραφή ο Εκόνγκ, του οποίου είναι γνωστή η αξία. 

Το ότι έπαιζε ζευγάρι με τον Νάσμπεργκ δεν έχει καμία σημασία. Εκείνο που μετράει είναι τουλάχιστον ότι αντικατέστησε τον Ίνγκασον. Από εκεί και πέρα στέκεσαι σε στάση προσοχής απέναντι στον μεγάλο Τάισον και νιώθεις κάπως αισιοδοξία από τα μηνύματα των νεαρών Μιχαηλίδη, Βρακά και Τσιγγάρα. Σήμερα – αύριο όπως λέγεται θα έρθει ο Σαμάτα και θα κλείσει τον κύκλο αυτή της θλιβερής παράστασης για την συγκεκριμένη θέση. Μαζί του και μια νέα προσθήκη που δεν ήταν απαραίτητη, ωστόσο κρίνεται πολύτιμη, με δεδομένη τη μεγάλη γύμνια που υπάρχει σε αυτό το ρόστερ (Μπάμπα).

Πιστεύω πως αυτά που είδαν όλοι στα δύο πρώτα φιλικά, θα αφυπνίσουν τους πάντες. Από τον Ιβάν, την ΠΑΕ, τον κόουτς και τον άριστο δημοσιοσχετίστα Πορτογάλο τεχνικό διευθυντή. Το επαναλαμβάνουμε, το ρόστερ κραυγάζει ενίσχυση σχεδόν σε όλες τις γραμμές. Επείγει η απόκτηση πλην του φορ τον οποίο υποστηρίζουν πως τον έχουν κλείσει, ενός καταξιωμένου και έμπειρου μέσου, όπως επίσης και μία εναλλακτική λύση στα άκρα της επίθεσης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.