O ΠΑΟΚ των 99 γκολ και της νέας υπέρβασης

Metrosport Team14 Φεβρουαρίου 2024

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης - Γιώργος Ζαΐρης

Το πιο σημαντικό παιχνίδι, είναι το αποψινό, ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Το πλέον σημαντικό, μέχρι το επόμενο. Εδώ που τα λέμε, αυτή η ομάδα έχει αποδείξει πως είναι μαθημένη στα δύσκολα. Είναι η μοναδική που διατηρείται ενεργή και στους τρεις θεσμούς που συμμετέχει. Και μπορεί να προχωρήσει παραπέρα.

Διπλό είναι το “όπλο” του φετινού ΠΑΟΚ. Το πρώτο και πιο σημαντικό είναι η “καυτή επίθεση”. Στο σύνολο οι παίκτες του Δικεφάλου έχουν πετύχει 99 γκολ σε σύνολο 38 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Δικέφαλος δέχθηκε 28 γκολ σε όλα τα παιχνίδια. Και η επιθετική επίδοση είναι τρομερή, ενώ και η αμυντική είναι άξια αναφοράς. 

Ειδικά στο Πρωτάθλημα, θυμίζουμε πως ο ΠΑΟΚ έχει την καλύτερη επίθεση και παράλληλα την καλύτερη άμυνα (δέχθηκε μόλις 16 γκολ). Αυτό σημαίνει πως το σύνολο, αποδίδει ομαδικά. Και πρακτικά, είναι μία ομάδα, με τον χαρακτήρα που θέλει ο Λουτσέσκου. “Σπάει” την κατοστάρα (στα γκολ) απόψε ο ΠΑΟΚ, αρκεί να σκοράρει εναντίον του Παναθηναϊκού στην Τούμπα. Με την παραγωγικότητα που έχει η ομάδα, είναι ένας λογικός στόχος, που μπορεί να τον πετύχει.

Ο δεύτερος στόχος έχει να κάνει με την νέα υπέρβαση. Τι εννοούμε; Με νίκη απόψε που θα συνοδευτεί από σκορ πρόκρισης (όσο δύσκολο κι αν θεωρείται γιατί μιλάμε για ντέρμπι), ο ΠΑΟΚ θα κάνει ένα καθοριστικό βήμα για τον τελικό. Αρκεί να πετύχει μία νίκη με καθαρό σκορ. Προηγείται το αποψινό και ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ που δέχεται “υπόγεια ή φανερά” χτυπήματα, είναι ακόμη εδώ. Και περισσότερο αποφασισμένος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.