Ο ΠΑΟΚ της Ευρώπης, θέλει – ξανά – να γράψει ιστορία

Γιώργος Καστάνης30 Νοεμβρίου 2023

Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία μετά από τόσα χρόνια παρακολούθησης των πεπραγμένων της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ, ότι αυτά τα παιχνίδια αποτελούν δέλεαρ για όλους ανεξαιρέτως. Για τους παίκτες, πρωτίστως, για τον προπονητή, για την διοίκηση και φυσικά για τους πολυπληθείς φίλους του.

Σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται ο Δικέφαλος, είτε διεκδικεί τίτλο στην Ελλάδα, είτε απλά μία θέση που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ανέκαθεν αυτά τα παιχνίδια τον “απογειώνουν”. Είναι ο ΠΑΟΚ της Ευρώπης, που έχει χαρίσει απλόχερα πολλούς βαθμούς στην Ελλάδα. Είναι ο ΠΑΟΚ των διακρίσεων και των επιτυχιών, των ιστορικών προκρίσεων, που θέλει – ξανά – να γράψει ιστορία.

Για να το απλοποιήσουμε το θέμα: Με νίκη επί της Άιντραχτ η πρώτη θέση θα “καπαρωθεί”, ενώ με ισοπαλία θα χρειαστεί μία νίκη επί της αδιάφορης βαθμολογικά Ελσίνκι στην Τούμπα την τελευταία αγωνιστική, για να αναδειχθεί πρώτος. Για να παίξει τον Μάρτιο στην φάση των “16” και όχι τον Φεβρουάριο στους “32” που ούτως ή άλλως έχει εξασφαλισμένη την παρουσία του, εφόσον τερματίσει στην δεύτερη θέση.

Ο ΠΑΟΚ το έχει. Ειδικά φέτος. Πήρε παλικαρίσιο διπλό στην Σκωτία επί της Αμπερντίν και το 2-0 σε βάρος του, το μετέτρεψε σε 3- 2 στο φινάλε. Κέρδισε με ανατροπή στο Ελσίνκι με το ίδιο σκορ. Επικράτησε χρονικά, νωρίτερα στο Εδιμβούργο επί της Χαρτς με σκορ 2-1 για να προκριθεί στους ομίλους. Στην Ελλάδα κυριάρχησε επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη.

Θα μπορούσε να πάρει σπουδαίο διπλό και στην Λεωφόρο, αλλά ισοφαρίστηκε στο 95ο λεπτό από τον Παναθηναϊκό. Στο ξεκίνημα της σεζόν, είχε επικρατήσει με το θριαμβευτικό 1-4 στην Ιερουσαλήμ επί της Μπεϊτάρ.

Συμπέρασμα: Ο ΠΑΟΚ και εκτός έδρας δείχνει χαρακτήρα. Διεκδικεί νίκες. Τις πετυχαίνει. Γράφει ιστορία. Ήδη προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Θέλει από απόψε, να πάει ένα βήμα παρακάτω, “ξεπερνώντας” τον Φεβρουάριο, εκεί όπου θέλει να μείνει αφοσιωμένος στις ελληνικές του υποχρεώσεις. Ο ΠΑΟΚ της Ευρώπης μπορεί. Απόψε με την βοήθεια χιλιάδων φίλων του, είναι αποφασισμένος να κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.