Ο ΠΑΟΚ πετά πλέον, στον έβδομο ουρανό!

Αρις Νικολάκης06 Νοεμβρίου 2023

Εάν γράφαμε την Δευτέρα, που δεν γράψαμε, μετά την ήττα από την ΑΕΚ… Θα υπογράφαμε ένα ανάθεμα για τον ΠΑΟΚ. Γράψαμε μετά τη νίκη με τον Ολυμπιακό… Κι υπογράφουμε ένα ωσαννά! Με λίγα λόγια; Από τα έγκατα της δυστυχίας στον έβδομο ουρανό της ευτυχίας είναι, δεν είναι μία εβδομάδα δρόμος!

Τόσο χρειάσθηκαν προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ, για αναγεννηθούν. Τόσο χρειάσθηκαν, για να δικαιωθούν για όσα έλεγαν σκαλίζοντας τις στάχτες της Νέας Φιλαδέλφειας, να ξανά βρουν «φωτιά». Να «κάψουν» τον Πειραιά.

Να ‘χαν χίλια μάτια αυτόν τον ΠΑΟΚ, να κοιτάνε όχι μόνον οι δικοί του φίλοι αλλά και κάθε υγιής φίλαθλος όλων των άλλων ομάδων. Ήταν εξαιρετικά απολαυστικός. Έπαιξε μπάλα γοητεύοντας με την απλότητα και την αποτελεσματικότητα του. Μέχρι το 80ο λεπτό, τουλάχιστον. Τούτο καθώς μετά… Χαλάρωσε! Κι έτσι έμεινε εκείνο το 0-4 εν έτει 1976 – ήμασταν κι εμείς εκεί στο παλαιό «Γ. Καραϊσκάκης» - από τη μία και μοναδική ομάδα θαύμα του ΠΑΟΚ, μένει ακατάρριπτο.

Για την ιστορία τότε, μετρά τον παλαιό του θρίαμβο είχε απολυθεί ο προπονητής του Ολυμπιακού Βικ Μπάκιχαμ. Λέτε, να επαναληφθεί η… ιστορία;

Ο σύγχρονος θρίαμβος του πάντως, πιστώνεται μεν, στους παίκτες του αλλά… Φέρει φαρδιά, πλατιά την υπογραφή του μαέστρου της ορχήστρας του ΠΑΟΚ στον χθεσινό αγώνα. Με άλλο λόγια; Έργο Λουτσέσκου, Χριτς, χρατς.

Ο Ρουμάνος είχε χάσει τις μπαγκέτες του κόντρα στην ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ ήταν μία παραφωνία. Τις βρήκε με τον Ολυμπιακό. Κι ο ΠΑΟΚ απέδωσε τη μελωδία της ευτυχίας…

Κατ’ αρχήν δικαιώθηκε με τις επιλογές παικτών οι οποίοι μέχρι πέρυσι ήταν στο κατώφλι της εξόδου. Ο ένας μάλιστα, ο Τόμας Κεντζιόρα, την διάβηκε. Αυτός λοιπόν, ο Πολωνός… Θωμάς, με τον άλλον τον Αυστριακό, τον Τόμας Μουργκ και τον Ισπανό, τον0 Ζόαν Σάστρε ήταν «άσοι» στο μανίκι του Ρουμάνου προπονητή.

Ακόμη και διυλίζοντας όμως, τον κώνωπα… Δεν υπάρχει παίκτης του ΠΑΟΚ ο οποίος να μην άγγιξε το ταβάνι της απόδοσης ισχύος του. Με τον Μπράντον Τόμας να σκοράρει δις και να δίνει πάσα ολκής στον Γιάννη Κωνσταντέλια πριν την ασίστ του «μικρού μάγου» για το 0-4, του Μαγκομέντ Οζντόεφ!

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας υποχρέωσε ένα κατάμεστο γήπεδο, να υποκλιθεί βαθιά… Τόσο βαθιά που η μύτη του άγγιξε χώμα, κατά πως λέει ο λόγος… Μπροστά στην εκτυφλωτική λάμψη του ταλέντου του. Έμειναν με το στόμα ανοικτό οι πάντες, όλοι στο «Γ. Καραϊσκάκης»…

Το 2-4 κόντρα στον Ολυμπιακό είναι τρανή απόδειξη πως ο ΠΑΟΚ ρίχνει γερά θεμέλια. Για να οικοδομήσει ομάδα ικανή, να κατακτήσει τίτλους. Επιτρέψτε μας βέβαια, εδώ να θυμίσουμε σε όλους, μα σε όλους ανεξαιρέτως στον ΠΑΟΚ αφ’ ενός πως δεν άρχισε χθες, το Πρωτάθλημα κι αφ’ ετέρου η λάμψη του συγκλονιστικού θριάμβου με τον Ολυμπιακού δεν αφήνει… Δεν πρέπει να αφήσει στην σκιά της την ήττα με την ΑΕΚ!

Επί του παρόντος όμως, ο ΠΑΟΚ πετά πλέον, στον έβδομο ουρανό!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.