Ο ΠΑΟΚ παραμένει ο εφιάλτης τους, αδυνατούν να τον... «εξοντώσουν»

Δημήτρης Μπούζας24 Οκτωβρίου 2024

Χρόνια κρατάει αυτή η κολόνια. Από την εποχή της μεγάλης ομάδας του 70΄ που την καταλήστεψαν, μέχρι σήμερα. Δεκαετίες ολόκληρες, με μια ατέλειωτη σειρά από απόπειρες σοβαρές εναντίον ενός συλλόγου, που τόλμησε να σηκώσει κεφάλι κόντρα στην παντοκρατορία του ΠΟΚ και το αμαρτωλό παρασκήνιο του. 

Το πρώτο σκίρτημα της ασπρόμαυρης επανάστασης αντιμετωπίστηκε με υπεροψία. Τα μεγάλα αφεντικά δεν υπολόγισαν τι θα ακολουθούσε. Οι αλαζόνες που δεν πίστευαν ποτέ πως θα έφτανε η ώρα να βρουν μπροστά τους στο ίδιο επίπεδο και ύψος, μια ομάδα που νόμιζαν ότι απλά ενοχλούσε. Αυτή η ενόχληση σιγά – σιγά έγινε φόβος, στη συνέχεια μετατράπηκε σε πανικό και τελικά με την άφιξη του Ιβάν Σαββίδη, κατέληξε σε εφιάλτη. 

Στην απόγνωση τους και με την βοήθεια επίορκων θεσμικών παραγόντων, έστησαν την «αγχόνη» της πολυιδιοκτησίας για να τελειώσουν μια και καλή με τον υπ΄ αριθμόν ένα κίνδυνο τους. Έσπασαν όμως τα μούτρα τους. Σίγουρα θα αναρωτηθήκατε ποιος ο λόγος να γυρίζω στα παλιά και να ξαναθυμάμαι τα όσα μύρια εγκλήματα έγιναν σε βάρος του Δικέφαλου. Θα σας μιλήσω με ειλικρίνεια. Τ

ο σκέφτηκα αρκετά να επιστρέψω στο παρελθόν, γιατί υπήρχε η πιθανότητα να ξενέρωνε κάποιους που δεν είχαν ζήσει εκείνα τα χρόνια, κατά τα οποία η θρυλική ομάδα του 70΄ καταληστεύτηκε. Αρκούσε η αναφορά στο έγκλημα της πολυιδιοκτησίας και μόνο, για να συνδεθεί με την αφορμή που τσίγκλησε να γράψω το σημερινό σχόλιο. 

Όσο περίεργο και να σας φανεί τα όσα ακολούθησαν το ντέρμπι της Κυριακής σε επίπεδο ενημέρωσης με εξόργισαν. Δεν λέω και ούτε αναφέρομαι σα όσα έγιναν ή δεν έγιναν αλλά στο πως τα «παρουσίασαν» το σύνολο των ΜΜΕ του λεκανοπεδίου. Θαρρείς και είχαν πάρει οι πάντες την ίδια γραμμή. Έστρεψαν τα φαρμακερά βέλη τους αποκλειστικά και μόνον εναντίον του Λουτσέσκου, πιέζοντας και εκβιάζοντας ώστε να τιμωρηθεί παραδειγματικά και αν γίνεται εξοντωτικά. 

Κάποιοι για να ικανοποιήσουν είτε τα απωθημένα τους, είτε να εξυπηρετήσουν άλλες φτηνές σκοπιμότητες. Όπως η εύνοια της ομάδας που υποστηρίζουν και η οποία θα έχει το πλεονέκτημα στη διάρκεια της τιμωρίας, να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Μιλάνε και γράφουν ότι τους κατέβη, από τη στιγμή που δεν είχαν το κουράγιο να αναφερθούν στο πλέον έντονο και ακραίο γεγονός που συνέβη στην «OPAP Arena» και στο οποίο πρωταγωνίστησαν οι οργανωμένοι οπαδοί της Ένωσης. 

Αναφερόμαστε στο άθλιο σύνθημα: «Λουτσέσκου μπινέ, πουτ@νας γιε», το οποίο κατ΄ επανάληψη ακούστηκε στο 90λεπτο, χωρίς να υπάρξει αντίδραση από κανέναν. Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω πολύ καλά από μέσα και από έξω και επί πολλά χρόνια με ποια νοοτροπία και ποιες φτηνές και οπαδικές σκοπιμότητες αντιμετωπίζεται ο ΠΑΟΚ από όλα τα κανάλια συνδρομητικά και μη, προσθέτω το νέο περιστατικό για το οποίο επαναλαμβάνω ότι υπήρξε η αφορμή για αυτό το σχόλιο. Ζητώ την κατανόηση σας αν υπήρξα υπερβολικός και σας υποχρέωσα να γυρίσετε στα παλιά (και όχι για μένα) ξεχασμένα.

Σήμερα εξάλλου η ομάδα αντιμετωπίζει την Βικτόρια Πλζεν στο 3ο ευρωπαϊκό της παιχνίδι. Το οποίο θεωρείται και είναι σημαντικό, γιατί με μια νίκη θα επανασυνδεθεί με την ευρωπαϊκή της προοπτική και θα προσθέσει άλλη μια καλή εμφάνιση δίπλα στην προχθεσινή, με την οποία τάπωσε την Ένωση και της χάλασε τα πανηγύρια που είχε στήσει πριν από τον αγώνα. Ασφαλώς δεν αρκεί μόνον η συγκεκριμένη σημερινή νίκη, χρειάζεται να συνεχιστεί η θετική πορεία στο Europa League για πολλούς και ευνόητους λόγους, όπως επίσης και η αντίστοιχη στο εθνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.