Ο ΠΑΟΚ με αλλαγές βάζει τις βάσεις της πρόκρισης με το καλημέρα

Metrosport Team21 Σεπτεμβρίου 2023

Αποστολή: Γ.ΖΑΪΡΗΣ – Ρεπορτάζ: Κ.ΠΕΤΡΩΤΟΣ

Την ευρωπαϊκή καρδάρα με το γάλα ο ΠΑΟΚ την γέμισε μέσα από τους πρώτους έξι ευρωπαϊκούς του αγώνες που του έδωσαν το δικαίωμα να παίζει στους ομίλους του Conference League. Αυτή την επιτυχία θέλει απόψε η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να την κεφαλαιοποιήσει μπαίνοντας με το δεξί σε αυτό το μίνι Πρωτάθλημα των έξι αγωνιστικών. Στο Ελσίνκι, στις 19:45 (Metrosport.gr - Metropolis 95.5 - Cosmotesports 4) γνωρίζει πως με νίκη γίνεται το απόλυτο φαβορί ώστε να προχωρήσει στον συγκεκριμένο θεσμό έστω και ως δεύτερος από τη φάση των ομίλων.

Αλλά όπως λέει και ο Λουτσέσκου συνεχώς, το επόμενο ματς είναι το πιο σημαντικό και το αποψινό απέναντι στην Ελσίνκι είναι αυτό που ενδιαφέρει. Απέναντι σε μια ομάδα που ναι, παλεύει για τον εγχώριο τίτλο αλλά δεν βλέπει ως αγγαρεία τα ευρωπαϊκά της ματς, πολύ περισσότερο όταν αναφερόμαστε στην πρώτη αγωνιστική και θεωρητικά έχει και αυτή τις ελπίδες της.

Το ζητούμενο είναι το πώς θα εμφανιστεί ο ΠΑΟΚ. Γιατί στα δυο τελευταία ματς όπου δεν πήρε τη νίκη στο Πρωτάθλημα, δημιουργικά είχε ελάχιστες φάσεις. Και αν λάβουμε υπόψη πως σήμερα ο αντίπαλος του δεν θα ανοιχθεί, προφανώς και ο Δικέφαλος πρέπει να βρει λύσεις για να μπει στην αντίπαλη περιοχή.

Με Ντεσπόντοφ βασικό

Σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στον Αρη, αλλαγές θα έχουμε στην ενδεκάδα. Ο Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια με τον Μπάμπα να διατηρεί τη θέση του στα αριστερά και τους Εκόνγκ-Κουλιεράκη στο κέντρο της. Στα δεξιά της άμυνας είναι πιθανό ο Κεντζιόρα να πάρει τη θέση του Βιεϊρίνια στο δεξί άκρο. Στο κέντρο; Ο Λουτσέσκου φανέρωσε σκέψεις για χρησιμοποίηση του διδύμου Τσιγγάρα-Σβαμπ, χωρίς να αποκλείεται να βάλει και έναν από τους δύο με τον Μεϊτέ δίπλα τους. 

Μπροστά; Θα προφυλαχθεί ο Τάισον; Θα μείνει εκτός ο Κωνσταντέλιας και θα είναι είναι ανάμεσα στους Ζίβκοβιτς, Τάισον (ή ακόμη και Μουργκ), ο Ντεσπόντοφ; Δίλημμα υπάρχει και για τον αν παίξει ο Σαμάτα ή δούμε τον Μπράντον Τόμας από την αρχή. Μετά το τέλος του αγώνα με τον Αρη, πάντως ο Λουτσέσκου άπλωσε τείχος προστασίας για τον Τανζανό τονίζοντας πως δεν τροφοδοτήθηκε από την πίσω γραμμή. Ολοι εύχονται αυτό να γίνει σήμερα, είτε για εκείνον, είτε για τον Μπράντον.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.