Ο ΠΑΟΚ κάνει παρέλαση, οι άλλοι άρχισαν να «στραβοπατούν», μοιραία ήρθε η πρωτιά

Στέλιος Γρηγοριάδης19 Δεκεμβρίου 2023

Αγαπητή Metrosport

Nάτος, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ πρώτος και καλύτερος στην κορυφή της βαθμολογίας. Να που οι “ειδικές” βαθμολογίες που κρατάμε μετά από κάθε αγωνιστική δείχνουν πόσο μεγάλη σημασία έχουν, να και που αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι ομάδες που θα μπουν με βαθμολογικό αβαντάζ στα πλέι οφ θα είναι εκείνες που κυρίως θα έχουν τις λιγότερες απώλειες στους αγώνες με τους θεωρητικά εύκολους αντιπάλους.

Οπως στον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου, οι βαθμοί λίγο-πολύ μοιράστηκαν στα μεταξύ τους ντέρμπι, με μοναδικό θύμα τον Ολυμπιακό και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στον δεύτερο γύρο. Εκείνο που διαμορφώνει από αγωνιστική σε αγωνιστική την κατάσταση είναι τα στραβοπατήματα των “μεγάλων” απέναντι στους “μικρούς”.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στην πρώτη θέση όχι μόνο επειδή βαδίζει νικηφόρα, αλλά και γιατί έχασε ο Παναθηναϊκός από τον Ατρόμητο και η ΑΕΚ έφερε ισοπαλία με τον Παναιτωλικό. Για τον ίδιο λόγο, ενώ ο Ολυμπιακός ήταν τέταρτος, ισοβάθμησε με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Και μετά τη νίκη του χθες στις Σέρρες, χάρη σε ένα πέναλτι που ούτε με ριπλέι καταλαβαίνεις αν υπήρξε επαφή, αλλά... ευχαρίστως το έδωσαν διαιτητής και VARίστας, η βαθμολογία των απωλειών διαμορφώθηκε ως εξής:

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΩΛΕΙΩΝ

ΑΓ. -Β.

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 11 2

2. ΠΑΟΚ 11 5

3. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 11 6

4. ΑΕΚ 11 9

Οπως βλέπουμε, ο ΠΑΟΚ, που ήταν εδώ τέταρτος, ανέβηκε πρώτος, ενώ έγινε σαφές πια ότι η κατά τα άλλα... φοβερή και τρομερή ΑΕΚ που παίζει... μπαλάρα, έχει μεγάλο πρόβλημα στα “εύκολα” ματς. 9 βαθμοί χαμένοι σε 11 αγώνες είναι πάρα πολλοί.

* Στη βαθμολογία των ντέρμπι δεν άλλαξε κάτι φυσικά, αφού δεν έγινε κανένα ούτε τη 14η αγωνιστική. Το αμέσως επόμενο ντέρμπι θα γίνει με το Ολυμπιακός-ΑΕΚ τη 17η αγωνιστική, στις 7 Ιανουαρίου. Την ίδια μέρα, όμως, θα γίνει και το Αρης-ΠΑΟΚ. Ενα ματς που κάθε άλλο παρά εύκολο μπορεί να θεωρηθεί για τον ΠΑΟΚ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΝΤΕΡΜΠΙ

ΑΓ. Β.

1. ΑΕΚ 3 7

2. ΠΑΟΚ 3 4

3. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3 4

4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3 0*

*(1-1)

Θυμίζω, για πολλοστή φορά και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι κατατάξαμε στα “εύκολα” ματς και εκείνα με αντίπαλο τον Αρη, ορίζοντας ως ντέρμπι μόνο τα ματς μεταξύ των διεκδικητών, επειδή ο Αρης από την αρχή είχε μείνει πίσω στη βαθμολογία. Στην πραγματικότητα, όμως, ο Αρης δεν αποτελεί “εύκολο” αντίπαλο, αλλά βασικό ρυθμιστή στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου και θα παραμείνει ρυθμιστής, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, και στα πλέι οφ. Στον δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου, εκτός από τον ΠΑΟΚ, θα τον αντιμετωπίσουν στο Χαριλάου ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Μόνο ο Παναθηναϊκός θα τον περιμένει στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Αν ο Αρης, κάποια στιγμή, καταφέρει να πλησιάσει την τετράδα της κορυφής και γίνει κι αυτός διεκδικητής του Πρωταθλήματος, τότε θα αλλάξουμε τα δεδομένα των “ειδικών” βαθμολογιών και θα δούμε την εξέλιξη που θα έχουμε όχι μεταξύ των τεσσάρων, αλλά μεταξύ των πέντε πλέον ομάδων.

Στέλιος Απ. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.