Ο ΠΑΟΚ και στο Μάλμε αντέδρασε στα δύσκολα, αλλά πρέπει και να «σφίξει» στα μετόπισθεν

Κώστας Πετρωτός07 Αυγούστου 2024

Δεν θα μπορούσε να είναι καλό αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ, κατά δήλωση Λουτσέσκου, το 3-2 επί της Μπόρατς στο πρώτο παιχνίδι με την βαλκανική ομάδα και να μην είναι καλή η ισοπαλία με 2-2 στο Μάλμε. Η πρωταθλήτρια Σουηδίας, ως σύνολο, δεν είχε καμία σχέση με τους Βόσνιους και αυτό φάνηκε στην διάρκεια του χθεσινού παιχνιδιού στο στάδιο Eleda. 

Οι γηπεδούχοι κράτησαν πιο πολύ την μπάλα στα πόδια τους, μπήκαν τόσο από τα άκρα (απόδειξη πέρα από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και τα δέκα κόρνερ που κέρδισαν), όσο και από τον άξονα στην περιοχή του ΠΑΟΚ και, κακά τα ψέματα, χρειάστηκε-εκτός από το δοκάρι στα πρώτα 14΄΄- ο Κοτάρσκι να αποδείξει πόσο σπουδαίος είναι για να μην βρεθεί ο Δικέφαλος με την πλάτη στον τοίχο από την αρχή του παιχνιδιού.

Ωστόσο, παρά τις σωτήριες επεμβάσεις του Κροάτη γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, η ομάδα του Λουτσέσκου δεν απέφυγε το να βρεθεί πίσω στο σκορ, αλλά τότε ήταν το χρονικό σημείο που αντέδρασε. Εχασε πολύ καλή ευκαιρία με τον Μπράντον και τελικά έφτασε στην ισοφάριση με ένα άψογο πλασέ του Τάισον που όσο εύκολο δείχνει (το έκανε ο Βραζιλιάνος με την εκτέλεσή του για την ακρίβεια), τόσο δύσκολο είναι. Το σκηνικό επαναλήφθηκε στο δεύτερο μέρος, ο σκόρερ Γιάνσον της Μάλμε σημάδεψε οριζόντιο αντί για δίχτυα, ο Μπράντον έχασε μία μοναδική ευκαιρία από ασίστ του Οζντόεφ και τελικά ο ΠΑΟΚ δέχθηκε και δεύτερο τέρμα, στο οποίο πάλι αντέδρασε. 

Κόρνερ Ντεσπόντοφ, κεφαλιά Κουλιεράκη (ο κορυφαίος σε απόδοση μαζί με τον Ντομινίκ) από κοντά, ο Μπάμπα έφερε το ματς στα ίσα και από εκείνο το σημείο και έπειτα τίποτα δεν άλλαξε. Ο ΠΑΟΚ δεν ηττήθηκε σε μία δύσκολη έδρα, με κόσμο που έδινε συνεχώς ώθηση στην Μάλμε, προφανώς αυτό τον καθιστά φαβορί για το ματς της Τούμπας, όμως, το πιο αισιόδοξο στοιχείο είναι άλλο: η αντίδραση που έβγαλε και τις δύο φορές που βρέθηκε πίσω στο σκορ. Οι παίκτες του Δικεφάλου δεν πανικοβλήθηκαν όταν είδαν την Μάλμε να αποκτά προβάδισμα και, μάλιστα, έμοιαζαν σαν να αφυπνίζονταν από τα γκολ που δέχονταν. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο αυτό, το ζήσαμε και πέρυσι και ειδικά στα πλέι οφ και τα παιχνίδια με την ΑΕΚ σε OPAP Arena και Τούμπας και φυσικά ο «τελικός τίτλου» στο «Κλ. Βικελίδης» αποτελούν τρανές αποδείξεις.

Ο Τάισον, ο Ζίβκοβιτς, ο Κωνσταντέλιας και άλλα παιδιά, είναι ψημένοι σε δύσκολες καταστάσεις και αυτό είναι το πιο σημαντικό όπλο του ΠΑΟΚ στο ματς της Τούμπας, μαζί με την καυτή κερκίδα που θα δώσει ώθηση στην ομάδα.

Το μέταλλο μετράει, όμως, έχει να διορθώσει πράγματα στο παιχνίδι του

Για να είμαστε, όμως, συνεπείς στην κριτική μας σε σχέση με αυτά που έχουμε δει στα τρία πρώτα επίσημα παιχνίδια του ΠΑΟΚ και να μην επαναπαυόμαστε στον χαρακτήρα των παικτών του, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε και πράγματα που πρέπει να διορθώσει στο δεύτερο ματς της Τούμπας, αν θέλει να μην βιώσει καμιά μεγάλη λαχτάρα. Σκοπίμως προηγουμένως δεν ανέλυσα τον τρόπο με τον οποίο δέχθηκε τα γκολ χθες στη Σουηδία. Και τα δύο από κόρνερ και τα δύο με τους σκόρερ (Γιάνσον και Νανάσι) να ξεχνιούνται από τους παίκτες του Λουτσέσκου. Θα είναι ασυγχώρητο να δεχθεί τόσο εύκολα απειλή από στημένη φάση ξανά. Υπάρχει μία εβδομάδα μπροστά που ο Ρουμάνος τεχνικός και οι παίκτες του δεν πρέπει να αφήσουν να πάει χαμένη.

Σημείο προς διόρθωση και οι μπάλες που έτρωγε η άμυνα του ΠΑΟΚ-και ειδικά από την πλευρά του Μπάμπα-στην πλάτη της. Κάποια ανάλογα σημάδια είδαμε και με την Μπόρατς. Δεν ξέρω αν αυτό αρχίζει από την λειτουργία των δύο μέσων μιας και ο Σβαμπ δεν έκανε και το καλύτερό του παιχνίδι χθες και θα διορθωθεί αν πάρει φανέλα βασικού ο Καμαρά, αλλά σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει. Η επίθεση της Μάλμε, με μπροστάρη τον Νανάσι, δεν αστειεύεται και χθες είδαμε πόσο γρήγορα ξεδιπλώνονται όταν παίρνουν την μπάλα οι παίκτες του Ρίνγκστρεμ.

Θα είναι σίγουρα και μία μάχη των πάγκων

Μιας και αναφέρθηκα στον προπονητή της Μάλμε, σαφέστατα χθες μας έδειξε ότι δεν θεωρείται τυχαία ένας από τους καλύτερους προπονητές της Σουηδίας. Παρουσίασε ένα μοντέρνο σύνολο και έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ, που όμως βρήκε απαντήσεις από την τακτική του Λουτσέσκου που συνειδητά δεν πήγε σε παιχνίδι μεγάλης έντασης, καθώς η διαφορά ετοιμότητας των δύο ομάδων είναι μεγάλη. 

Ο 48χρονος τεχνικός εξέφρασε ακριβώς τον ίδιο προβληματισμό με τον προπονητή του ΠΑΟΚ (πώς η ομάδα του θα βγαίνει στην επίθεση χωρίς να εκτίθεται στα μετόπισθεν) και είναι βέβαιο ότι σε μία εβδομάδα θα προσπαθήσει να βάλει δύσκολα στον πρωταθλητή Ελλάδας για αυτό και δήλωσε ότι «δείξαμε πώς ο τρόπος παιχνιδιού μας έχει αποτέλεσμα» απέναντί του. Ο Λουτσέσκου δεν αφήσει το γάντι που του πετά ο αντίπαλος προπονητής να πέσει κάτω και είναι βέβαιο ότι θα δουλέψει πάνω σε ένα πλάνο που θα έχει στόχο να χτυπήσει την Μάλμε εκεί που πονά. Ίσως σε αυτό να έχουν πιο ενεργό ρόλο ο Τισουντάλι που πήρε χθες το βάπτισμα του πυρός και ο Τσάλοφ, όμως, σίγουρα, το μεγάλο βάρος πέφτει στους συνήθεις ύποπτους.

Υ.Γ. Θα μου επιτρέψετε να μην σχολιάσω ακόμη την υπόθεση Μεϊτέ, μετά την ενημέρωση της ΠΑΕ ότι αρνήθηκε την προσφορά του ΠΑΟΚ. Θα επιχειρήσω να συλλέξω όλες εκείνες τις πληροφορίες που θα μας οδηγήσουν στην σύνθεση όλης της εικόνας γύρω από την υπόθεση του Γάλλου μέσου και άρα σε πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.