Είναι αλήθεια πως όλες οι ομάδες της Σούπερ Λίγκα, στο χρόνο που μεσολάβησε μέχρι σήμερα, είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την «επάρκεια» του έμψυχου δυναμικού τους, καταλήγοντας στα πρώτα αλλά απόλυτα - θα συμπληρώναμε – ασφαλή συμπεράσματα τους.
Σύμφωνα λοιπόν με τις εκτιμήσεις τους και τις αντίστοιχες οικονομικές τους δυνατότητες, αναμένεται να κινηθούν στις μεταγραφές του χειμώνα, προκειμένου να καλύψουν τις όποιες σοβαρές αδυναμίες τους. Όπως είναι επόμενο, το συγκεκριμένο θέμα προσλαμβάνει ιδιαίτερες διαστάσεις στο «ρετιρέ» του Συνεταιρισμού, στο οποίο συνωστίζονται αυτή τη φορά 5 ομάδες, με την προσθήκη – δικαιωματικά – και του Άρη, λόγω της εξαιρετικής μέχρι τώρα πορείας του.
Παρακολουθώντας δημοσιεύματα (ιδιαίτερα οπαδικών εντύπων), αλλά και τις αντιδράσεις των εκπροσώπων της πεντάδας, εύκολα διαπιστώνεις τους στόχους που ήδη έχουν και στα πλαίσια των οποίων είναι αποφασισμένοι να κινηθούν. Σαφέστατα οι επιλογές αφορούν χτυπητές αδυναμίες που επιβάλλεται να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και άμεσα, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν απώλειες που θα στοιχίσουν. Ακολουθώντας λοιπόν «κατά βήμα» όλα τα διακινούμενα σενάρια μέσα από δημοσιεύματα τα οποία έχουν προσβάσεις στους συγκάτοικους του «ρετιρέ», εύκολα βρίσκεσαι απέναντι σε «θέσεις» που παρουσιάζουν «αδυναμίες», με τα πρώτα ονόματα υποψηφίων προς αναπλήρωση τους. Στον χρόνο που κύλησε υπήρξε ασφαλώς και μία πρόσθετη ευκαιρία να διαπιστώσουν… πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν, αλλά και πόσα από αυτά χάθηκαν, για κινήσεις που αποδείχθηκαν λαθεμένες.
Ξεκινώντας από το «νεοεισελθόντα» στο τιμ των υποψηφίων διεκδικητών του τίτλου Άρη, μπορείς αναντίρρητα να υποστηρίξεις πως είναι η ομάδα που έκανε τις πιο εύστοχες κινήσεις. Ως εκ τούτου θεωρείται δεδομένο ότι οι «ανάγκες ενίσχυσης» είναι λιγότερες από τις αντίστοιχες των υπολοίπων.
Περνώντας στον Ολυμπιακό, ο οποίος θεωρητικά και μόνο και πριν ξεκινήσουν οι αγώνες αναφερόταν ως η ομάδα που κέρδισε στην μάχη των μεταγραφών, το μόνο που έχει σήμερα να επιδείξει σαν επιτυχία και ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη, είναι η εμφάνιση των δύο πιτσιρικάδων (Μουζακίτης και Κωστούλας). Ήδη το λιμάνι στερεότυπα και προς πάσα κατεύθυνση, ανακοινώνει δημόσια και επίμονα, ότι για το χειμώνα ήδη είναι κλεισμένες τρεις συμφωνίες για συγκεκριμένες θέσεις.
Στον Παναθηναϊκό η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ρευστή. Μιλάνε περισσότερο για ανανεώσεις όπως αυτές του Βαγιαννίδη και του Ιωαννίδη και λιγότερο για έναν ή δύο επιτελικούς που θα συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα και θα δώσουν την εικόνα μιας σοβαρής ομάδας, την οποία δυσκολεύτηκαν να δώσουν δύο προπονητές έμπειροι, όπως ο Φατίχ Τερίμ και ο Ντιέγκο Αλόνσο.
Περνώντας στην ΑΕΚ, η οποία κατά γενική ομολογία έχει το πληρέστερο και ποιοτικότερο ρόστερ, τα Ενωσίτικα έντυπα επιμένουν πως ο νέος ηγέτης, ο οποίος όπως όλα δείχνουν είναι αποφασισμένος να γίνει ο Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη, έχει υποσχεθεί μια μεταγραφή που θα κάνει πάταγο. Από εκεί και πέρα οι κινήσεις θα είναι ελάχιστες. Λογικό αν σκεφτεί κανείς πως ο Αλμέιδα το πρόβλημα που δεν μπορεί να διαχειριστεί, είναι η πληθώρα των έτοιμων παικτών που συνωστίζεται στο ρόστερ της ομάδας του.
Τέλος στον ΠΑΟΚ και μετά τις δηλώσεις του Λουτσέσκου, με το «mea culpa» να σηματοδοτεί και την αρχή μιας νέας προσπάθειας που έχει στόχο την ολική επαναφορά, λέγεται και υποστηρίζεται ότι θα γίνουν νέες προσθήκες, χωρίς όμως να αναφέρονται σε αριθμούς και σε θέσεις.
ΥΓ: Επίσης να μην διαφύγει της προσοχής κανενός, η σημασία της πρόσληψης στο στενό επιτελείο του Μάριου Ηλιόπουλου, του πολύπειρου και πρώην προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου.