Ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά μπροστά στον κόσμο του κόντρα στην Πόρτο

Metrosport Team16 Οκτωβρίου 2024

Πέρασε σχεδόν ένας μήνας από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων του, με την παρουσία του στα προκριματικά του BCL και αφού έχει ήδη δώσει πέντε επίσημα παιχνίδια, για να έρθει η μέρα για να αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ μπροστά στον κόσμο του. Στις 20:15 (ΕΡΤ3) θα υποδεχτεί την Πόρτο για τη 2η αγωνιστική του FIBA Europe Cup.

Ο Δικέφαλος βρίσκται σε ένα καλό μομέντουμ αφού το 2/2 στις πρεμιέρες του Πρωταθλήματος και του FEC, απέναντι στο Περιστέρι και τη Λίμπουργκ αντίστοιχα, ακολουθήθηκε από τη σπουδαία εμφάνιση απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης και Ελλάδας Παναθηναϊκό, παρότι υποχρεώθηκε σε ήττα στο τέλος. Το αποψινό παιχνίδι είναι η πρώτη ευκαιρία για να βρεθεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ στο «παλατάκι», να δει δια ζώσης την ομάδα που έχει φτιάξει ο Μάσιμο Καντσελιέρι και να υποστηρίξει την προσπάθεια της.

Όσο για το παιχνίδι με την Πόρτο; Τυπική εκπρόσωπος του πορτογαλικού μπάσκετ, βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στους Αμερικανούς της, τρεις εκ των οποίων έχουν περάσει από το ελληνικό Πρωτάθλημα (Ο Ντάγκλας με τον Ηρακλή, Ουίλιαμς και Μαρμπλ με τον Άρη). Ομάδα που τρέχει, σουτάρει γρήγορα και πάει στο επιθετικό ριμπάουντ, στοιχεία που θα κληθεί να περιορίσει ο ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε και ο συνεργάτης του Καντσελιέρι, Παντελής Μπούτσκος: «Βασίζονται σε ένα στυλ παιχνιδιού με μεγάλη έμφαση στον αιφνιδιασμό, όπου δε διστάζουν να εκτελούν πολλά σουτ έξω από τα 6,75 αλλά και να τα υποστηρίζουν με επιθετικά ριμπάουντ».

Ο ηγέτης του ΠΑΟΚ Φρανκ Μπάρτλεϊ τόνισε τη σημασία που έχει γι’ αυτήν την ομάδα η υποστήριξη του κόσμου της: «Ελάτε στο γήπεδο και κάντε πολύ θόρυβο. Θα παίξουμε στο μάξιμουμ, αλλά σας χρειαζόμαστε».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.