Ο ΠΑΟΚ για ένα ακόμη πιστοποιητικό βελτίωσης και προόδου

Αρις Νικολάκης09 Οκτωβρίου 2023

Μήτε άρχισε, μήτε τελείωσε η αγωνιστική περίοδος για τον ΠΑΟΚ στον νικηφόρο αγώνα με την Άϊντραχτ. Την περασμένη Πέμπτη απλά, καταγράφθηκε η δεύτερη σημαντική νίκη του μέχρι τώρα, στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Μετά από εκείνη με τη Χάιντουκ, αυτή με την Άϊντραχτ. Αμφότερες βέβαια, εκτός συνόρων. Εντός; Δεν έχει καταφέρει ακόμη ο ΠΑΟΚ, να πετύχει μία σημαντική νίκη. Και να μας συμπαθείτε, όσοι διαφωνείτε αλλά... Δε θεωρούμε ανάλογη σημαντική τη νίκη στα Γιάννινα, με τον ΠΑΣ.

Ως εκ τούτου επιμένουμε. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει ακόμη, να πετύχει ανάλογες με τις νίκες τους στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Αντίθετα....

Στο Πρωτάθλημα μετρά ήδη απώλειες επτά βαθμών σε τρεις αγώνες. Βαριές απώλειες από όποια πλευρά κι εάν τις δούμε. Αυτό είναι το κακό. Το χειρότερο είναι πως οι πέντε βαθμοί (εκτός έδρας με ΟΦΗ και Παναθηναϊκό) χάθηκαν πάνω στο νήμα. Οι δυο (εντός με τον Άρη) χάθηκαν επειδή ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καν ΠΑΟΚ. Κι έτσι όμως, αν κι ανώτερος δε νίκησε.

ΟΙ ήττες αλλά κι οι ισοπαλίες πάνω στο νήμα δεν είναι πρωτόγνωρη κατάσταση για τον ΠΑΟΚ. Ήταν και περυσινή, είναι κι εφετινή κατάσταση. Εξελίσσεται δηλαδή, σε ασθένεια και δη ανίατη. Χρεώνεται μάλιστα, στο παθητικό προπονητών και παικτών του ΠΑΟΚ.

Θυμίζουμε πως παλαιότερα, πολύ παλαιότερα σε τέτοιες καταστάσεις, κραύγαζε η κερκίδα “Φάτε την μπάλα”. “Κρύψτε την μπάλα”. “Κρατήστε την μπάλα”. Κάτι θυμόμαστε κι εμείς. Ο ΠΑΟΚ και πέρυσι κι εφέτος “δεν έφαγε την μπάλα”, δεν την “έκρυψε”, “δεν την κράτησε”. Τούτο δε, σε εκτός έδρας αγώνες. Ίσως - λέμε: Ίσως - επειδή εκτός έδρας δεν ακούσθηκαν τέτοιες κραυγές από την κερκίδα. Ίσως...

Έπρεπε όμως, μετά από τόσα παθήματα πέρυσι, προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ, να έχουν πάρει μαθήματα εφέτος. Δεν έχουν πάρει. Ο ΠΑΟΚ χάρισε τρεις βαθμούς στον ΟΦΗ κι έναν στον Παναθηναϊκό. Ανεπίδεκτοι μάθησης προπονητές και παίκτες του; Ο χρόνος θα δείξει.

Σημασία έχει πάντως, πως οι επτά χαμένοι - δωρισμένοι με δική του ευθύνη δε θα βρεθούν στη συνέχεια. Είναι νεκροί βαθμοί. Και δε ζωντανεύουν οι νεκροί βαθμοί. Πάνε. Χάθηκαν. ΟΙ φίλοι του “δικέφαλου” εύχονται κι ελπίζουν, να μη χαθούν έτσι κι άλλοι. Θα καταστήσουν μη αναστρέψιμη την κατάσταση.

Όλα αυτά περί των δεδομένων πάντως, ανήκουν στην παρελθούσα εβδομάδα. Όλα τα άλλα... Τα περί των μαθημάτων - επί παραδείγματι - ανήκουν και στην παρούσα και στη μέλλουσα. Καθώς δε, έπεται η ... ναυμαχία στον Πειραιά, ο ΠΑΟΚ καλείται για ένα ακόμη πιστοποιητικό βελτίωσης και προόδου. Αυτή τη φορά στο ιδιαίτερα δύσκολο τεστ, με τον Ολυμπιακό...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.