Ο ΠΑΟΚ εκτόξευσε τις προσδοκίες για την Ευρώπη και τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος

Δημήτρης Κανελλάκης28 Οκτωβρίου 2023

Ήταν μεγαλειώδης η ανατροπή του ΠΑΟΚ και η νίκη που πέτυχε στην Σκωτία κόντρα στην Αμπερντίν. Ήταν μια από τις πιο μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές του ΠΑΟΚ η προχθεσινή. Όχι λόγω του μεγέθους του αντιπάλου, φυσικά, αλλά εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο εξελίχθηκε το ματς και πώς ο ΠΑΟΚ έφτασε στο τελικό αποτέλεσμα.

Αυτό, βέβαια, που στο τέλος μένει, είναι η ουσία του πράγματος. Οτι, δηλαδή, ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί της αναμέτρησης και, παρά το γεγονός ότι έπαιξε με τη φωτιά και λίγο έλειψε να καεί, πήρε αυτό που οι περισσότεροι θεωρούσαμε πως μπορούσε να πάρει από το συγκεκριμένο ματς.

Για τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του υπάρχει αυτή την στιγμή μια κατάσταση στο Conference League η οποία δεν είναι υπερβολή να χαρακτηριστεί «ονειρεμένη».  Τρία παιχνίδια, τρεις νίκες και με εξαιρετικές προϋποθέσεις να είναι ο πρώτος στον όμιλο με τη λήξη αυτής της φάσης στην διοργάνωση, υποσκελίζοντας έναν τόσο ισχυρό αντίπαλο όσο είναι η Άϊντραχτ.

Η υπόθεση... Ευρώπη εξελίσσεται καταπληκτικά για τον ΠΑΟΚ αυτή την σεζόν. Θα συμφωνήσουμε, φαντάζομαι, όλοι ότι πετυχαίνει, έως τώρα, πολύ περισσότερα πράγματα απ' όσα θα μπορούσε να προβλέψει κι ο πιο αισιόδοξος το καλοκαίρι, πριν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις.

Ο ΠΑΟΚ της Ευρώπης, ωστόσο, εκτός όλων των άλλων που μπορεί να σημειώσει κανείς, δημιουργεί προσδοκίες και απαιτήσεις για την συνέχεια στην σεζόν.

Και για την Ευρώπη, όπου άνοιξε ένας δρόμος τον οποίο όλοι περιμένουν από τον ΠΑΟΚ να συνεχίσει να τον περπατάει, αλλά και για την Ελλάδα. Και για το πρωτάθλημα και για το κύπελλο.

Ο ΠΑΟΚ της Ευρώπης δείχνει ότι μπορεί και πάλι να είναι σοβαρός διεκδικητής του ελληνικού πρωταθλήματος. Ότι μετά το νταμπλ το 2019, μπορεί ξανά φέτος να είναι η ομάδα που ισότιμα θα διεκδικήσει με τους ανταγωνιστές του την πρώτη θέση στην Super League.

Το κατά πόσο μπορεί να υποστηρίξει πραγματικά αυτό τον στόχο θα καλείται από δω και πέρα να αποδεικνύει ο ΠΑΟΚ. Κι αυτή, ασφαλώς, θα είναι μια κατάσταση που χρειάζεται την καλύτερη δυνατή διαχείριση από πλευράς Λουτσέσκου, αλλά και την μέγιστη δυνατή βοήθεια από την διοίκηση στο κομμάτι της ενίσχυσης, όπου απαιτείται, στις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Από τις πρώτες κιόλας μέρες του Ιανουαρίου, αν αυτό είναι εφικτό...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.