Ο ΠΑΟΚ έκανε μία «out of the box» επιλογή στο πρόσωπο του Καντσελιέρι

Γιώργος Πετρίδης10 Ιουνίου 2024

Μετά από επαφές που διήρκεσαν εβδομάδες και αφού συναντήθηκε με πολλούς προπονητές από εκείνους που είναι στην αγορά και αποτέλεσαν προφανείς επιλογές για τον ΠΑΟΚ, ο Θανάσης Χατζόπουλος αποφάσισε να βγει από την πεπατημένη, να σκεφτεί και να αποφασίσει «out of the box». Μόνο έτσι μπορεί να προσεγγιστεί η επιλογή του Μάσιμο Καντσελιέρι.

Η επιλογή ενός ξένου προπονητή, για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια -ο τελευταίος ήταν ο Αμερικανός Ταμπ Μπάλντουϊν το 2007- είναι εξ ορισμού κόντρα στα συνηθισμένα, κόντρα στα προφανή και με ξεκάθαρη διάθεση να επιχειρηθεί κάτι διαφορετικό. Είναι όμως και μία επιλογή που δεν μπορεί παρά να κρύβει ρίσκο αφού, ιστορικά, οι περισσότεροι ξένοι προπονητές του ελληνικού μπάσκετ δεν μακροημέρευσαν σε αυτό, αφού όπως είναι γνωστό η υπομονή είναι μία λέξη άγνωστη για τους παράγοντες και φυσικά τους Έλληνες φιλάθλους. Πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι εκείνα των πολύ έμπειρων και επιτυχημένων Ισπανών Λουίς Κασιμίρο πριν δύο χρόνια στον Προμηθέα και Ζοάν Πλάθα φέτος στην ΑΕΚ. Από εκεί αρχίζει κάθε συζήτηση επί της επιλογής Καντσελιέρι για τον ΠΑΟΚ.

Ένας έμπειρος μεν προπονητής αλλά χωρίς καμία επαφή με το ελληνικό μπάσκετ, θα κληθεί να φτιάξει μία ομάδα από το μηδέν, με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει στη διαδικασία rebuilding της ομάδας που «κουβαλάει» μόνο ένα συμβόλαιο, αυτό του Μιχάλη Τσαϊρέλη. Το ρίσκο είναι μία κατάσταση αυταπόδεικτη από την επιλογή του, όμως ο Καντσελιέρι μόνο ως... ζαριά δεν γίνεται να αντιμετωπιστεί, παρότι προφανώς θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.

Ένας προπονητής που στάθηκε στο πλευρό τριών πολύ σημαντικών, Ιταλών προπονητών στη Μιλάνο δουλεύοντας δύο χρόνια με τον Μπάνκι, δύο με τον Ρέπεσα και άλλα δύο με τον Πιανιτζάνι, ενώ δούλεψε σε δύο σημαντικές, γαλλικές ομάδες, έστω όχι της πρώτης γραμμής -Λιμόζ, Στρασμπούρ- δείχνει την πρόθεση του προέδρου του ΠΑΟΚ να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Θα το κάνει έχοντας ξεκάθαρα και την προοπτική της Ευρώπης, αφού αυτό είναι ένα ζητούμενο για τον Δικέφαλο. Τερματίζοντας στην 8η θέση, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να περιμένει προκειμένου να μάθει αν θα συνεχίσει την παρουσία του στο BCL. Δεδομένου ότι ο Άρης θα αγωνιστεί στο Eurocup -κάτι που θα επισφραγιστεί τις επόμενες μέρες- και με αμφίβολη ακόμη την προοπτική του Κολοσσού, ο ΠΑΟΚ θα γνωρίζει σε 10 περίπου μέρες αν θα είναι και πάλι παρών στη διοργάνωση, η κλήρωση της οποίας θα γίνει στα τέλη του μήνα.

Με ή χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις πάντως, ο Καντσελιέρι θα κληθεί να φτιάξει μία ομάδα που όχι μόνο θα είναι πιο αποτελεσματική σε σχέση με αυτήν της σεζόν που πέρασε, θα είναι και πιο ελκυστική στο μάτι, αποδίδοντας μπάσκετ που θα κάνει τον κόσμο να περνάει δύο ευχάριστες ώρες στο παλατάκι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.