Ο ΠΑΟΚ είχε το θράσος του πρωταθλητή και μπροστά του ένα crash test

Κώστας Πετρωτός26 Σεπτεμβρίου 2024

Δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά για το χθεσινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Γαλατασαράι. Τα λέει όλα η δήλωση του Οσιμεν ότι ο «δικέφαλος του βορρά» κέρδισε τον σεβασμό του και αυτή του προπονητή της τουρκικής ομάδας, Οκάν Μπουρούκ ότι ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, με μεγάλο προπονητή. Ενας από τους κορυφαίους φορ παγκοσμίως αναγνώρισε στην ομάδα του Λουτσέσκου την αντοχή στην τεράστια πίεση που του έβαλε η Γαλατασαράι, το ίδιο και ο πολύ πετυχημένος τεχνικός της και αυτό λέει πάρα πολλά.

Διάβαζα με ενδιαφέρον τα σχόλια του Τούρκου συνεργάτη της UEFA στο live του αγώνα στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: ανέφερε ότι αυτή η πίεση που ασκεί στους αντιπάλους της η τουρκική ομάδα είναι το μεγάλο όπλο της. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να την διαχειριστεί άριστα στο πρώτο ημίχρονο. Με μπροστάρη τον Κοτάρσκι όταν χρειαζόταν και παίκτη που συστήθηκε εμφατικά στον κόσμο του ΠΑΟΚ, τον Κόλεϊ, η άμυνα των «ασπρόμαυρων» απορροφούσε άριστα την πίεση. Ο Μπάμπα τα πήγαινε καλά με τον Γιλμάζ και μέχρι ένα σημείο και τον Όττο που όμως στο τελευταίο 20λεπτο του πρώτου μέρους βρέθηκε μερικές φορές να του βγαίνει στην πλάτη ο Αγκούν, αυτός ο πολύ καλός Τούρκος παίκτης. Ο ΠΑΟΚ, όμως, έχασε την ευκαιρία να βάλει πραγματικά πολύ δύσκολα στην πρωταθλήτρια Τουρκίας, αν και της έδειξε το θράσος του πρωταθλητή Ελλάδας. Το γεγονός ότι μπήκε στο ματς με Καμαρά, Οζντόεφ και Κωνσταντέλια στο κέντρο, έδειξε τις προθέσεις που είχαν ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του να κοιτάξουν κατάφατσα την Γαλατά και η ροή του αγώνα, έδειξε ότι ο «δικέφαλος του βορρά» θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Ο Κωνσταντέλιας παίρνει τον τίτλο του παίκτη που χαρακτηρίζεται μοιραίος, αν και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στο δεύτερο μέρος, όχι μόνο για το χαμένο τετ-α-τετ, αλλά γιατί είχε τις φάσεις για να καθορίσει τον ρου του αγώνα με τελικές ενέργειές του.

Ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0 και αυτό ήταν η πρώτη προίκα από το παιχνίδι. Όμως, το φθηνό γκολ από το τσαφ του Ραχμάν στην εκκίνηση του δευτέρου μέρους, ήταν το δεύτερο κομβικό σημείο στο ματς. Αυτές οι δύο φάσεις μετέτρεψαν ένα πολύ πιθανό 0-1 σε 1-0 και έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να βάλουν τις βάσεις για να επικρατήσουν. Ο ΠΑΟΚ βρήκε γκολ, βέβαια, νωρίτερα όμως αν δεν έκανε μια απίθανη απόκρουση ο Κοτάρσκι σε τετ-α-τετ με τον Οσιμεν θα μπορούσε το ματς να είχε στραβώσει πιο νωρίς. Το ότι τελικά φτάσαμε στο 2-1 και στο φινάλε και στο 3-1, είναι αποτέλεσμα κάποιων λεπτομερειών και της ξεχωριστής ποιότητας που έχουν κάποιοι παίκτες της Γαλατασαράι που έχει και ένα κοινό στοιχείο με τον ΠΑΟΚ: διαθέτει εξαιρετικούς γηγενείς παίκτες και ίσως αυτή είναι η μεγάλη διαφορά με τις μεγάλες αντιπάλους της στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Το δίκιο και η πρόκληση για τον Λουτσέσκου

Έχει, βέβαια, δίκιο ο Ραζβάν Λουτσέσκου να αισθάνεται απογοητευμένος που δεν πήρε κάτι η ομάδα του από το παιχνίδι, γιατί υπήρχαν οι προϋποθέσεις να το κάνει και φυσικά έπαιξε ρόλο και η έδρα, το γήπεδο με την τρομερή ηχητική. Αν ήταν ο αγώνας στην Τούμπα πιθανόν τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, αλλά όλες αυτές οι λεπτομέρειες είναι κάτι που ο ΠΑΟΚ θα βρίσκει συνεχώς μπροστά του στα ματς της league phase του Europe League. Και προφανώς θα πρέπει να μάθει τις φέρνει υπέρ του. Αλλά, όπως σημειώσαμε, και η ατομική ποιότητα που έχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές της Γαλατά δεν κρύβεται. Κακά τα ψέματα, σε αυτή τη διοργάνωση, ο ΠΑΟΚ βρίσκει ομάδες με καλύτερο ρόστερ σε σχέση με το Conference League και πρέπει να δείξει ότι μπορεί και αυτός να είναι τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω σε σχέση με πέρυσι.

Ειδικά για τον προπονητή του η φετινή σεζόν δημιουργεί μια πρόκληση. Να μπορέσει να διαχειριστεί την μεγάλη καταπόνηση που θα προκαλούν στην ομάδα του τα παιχνίδια του μεσοβδόμαδα στην Ευρώπη και ενόψει αγώνων για τις εγχώριες διοργανώσεις. Αν ο ΠΑΟΚ βγει αλώβητος ή με μικρές απώλειες, από το non stop πρόγραμμα αγώνων που έχει μέχρι τα τέλη του έτους, τότε μπορεί δικαίως να πάρει τον τίτλο του φαβορί για το come back. Ο Λουτσέσκου το γνωρίζει πολύ καλά και ήδη έχει αρχίσει την διαδικασία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.