Ο ΠΑΟΚ έχει τον δικό του ελεύθερο σκοπευτή!

Κώστας Πετρωτός23 Οκτωβρίου 2023

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς που διαβάζετε το άρθρο έχετε δει την ταινία «Εχθρός προ των πυλών», με τον Τζουντ Λο να υποδύεται τον πιο διάσημο ελεύθερο σκοπευτή του Β Παγκοσμίου Πολέμου, Βασίλι Ζάιτσεφ, που ονομάστηκε «Ήρωας της Σοβιετικής Ένωσης», γιατί εξολόθρευσε περισσότερους από 400 Γερμανούς στρατιώτες. Κρυμμένος ανάμεσα σε χαλάσματα είχε γίνει ο φόβος και τρόμος των Γερμανών, αφού ανά πάσα στιγμή μπορούσε να τους εκτελέσει. Θα μου επιτρέψετε τον, κάπως υπερβολικό, συνειρμό, αλλά η ταινία μου ήρθε στο μυαλό, παρακολουθώντας τον Μαγκομέντ Οζντόεφ να εκτελεί κάθε φορά που βρισκόταν σε επίκαιρη θέση και αξιοποιούσε τις προσπάθειες των συμπαικτών του.

Ο Ρώσος μέσος του ΠΑΟΚ έδειξε στην πράξη, κόντρα στον Ατρόμητο, γιατί μπορεί να γίνει ένα πολύ μεγάλο επιθετικό όπλο στα χέρια του Ραζβάν Λουτσέσκου. Όταν αγωνιζόταν στην Καραγκιουμρούκ στην Τουρκία ήταν ο μέσος με την συχνότερη παρουσία στην αντίπαλη περιοχή, που ήταν και ένα από τα βασικότερα στοιχεία της επιλογής του να μπει στην μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ, από πέρυσι.

Με την απόδοσή του και το μεστό παιχνίδι του απέδειξε ότι στις δύο εβδομάδες της διακοπής λόγω Εθνικών, κατάφερε να μπει στην φιλοσοφία και το αγωνιστικό προφίλ του ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου και άνοιξε λογαριασμό.

Ο 31χρονος μέσος ήταν το ένα πρόσωπο του αγώνα με τον Ατρόμητο. Το δεύτερο ήταν ο Ντεσπόντοφ, λόγω των εξαιρετικών χτυπημάτων του σε στημένες φάσεις, κάτι που ομολόγησε και ο προπονητής του. «Τα πολύ καλά χτυπήματα φάουλ ή κόρνερ είναι κατά 80% γκολ», είπε ο Ρουμάνος τεχνικός που συνολικά είδε τον Βούλγαρο άσο να κάνει ένα καλό παιχνίδι και να ανεβαίνει από άποψης ρυθμού.

Το ροτέσιον εξελίσσεται ιδανικά

Το χθεσινό παιχνίδι ήταν ενδιαφέρον και από πλευράς επιλογών που έκανε ο Λουτσέσκου σε παίκτες. Η όλη διαχείριση έγινε με γνώμονα ένα πακέτο τριών αγώνων. Με τον Ατρόμητο χθες, την Αμπερντίν την Πέμπτη και την ΑΕΚ την Δευτέρα. Το παράδειγμα του Μπάμπα είναι χαρακτηριστικό. Ο Γκανέζος προτιμήθηκε αντί του Ράφα Σοάρες, πιθανόν γιατί είναι πολύ δύσκολο να παίξει και στα τρία προαναφερθέντα ματς, καθώς ο Λουτσέσκου σκέφτεται να τον αφήσει εκτός ενδεκάδας στη Σκωτία για να τον έχει φρέσκο στην ΟΠΑΠ Arena. Παρόμοια διαχείριση έγινε και για άλλους παίκτες, προκειμένου να πετύχει δύο στόχους όπως τους ανέλυσε και στη συνέντευξη Τύπου ο 54χρονος τεχνικός. Πρώτον, θέλει όλοι οι παίκτες να αισθάνονται ενεργοί και, δεύτερο, να κερδίζει η ομάδα σε φρεσκάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Έως τώρα το έχει καταφέρει, βοηθούμενος βέβαια και από το γεγονός ότι το ρόστερ έχει μεγαλύτερο βάθος από παίκτες έτοιμους να αγωνιστούν ανά πάσα στιγμή. Δεν υπάρχουν οι άγουροι και πιθανόν εντέλει πολύ μέτριοι παίκτες, όπως συνέβαινε πέρυσι.

Όλα γυρίζουν πάνω σου σε αυτή την ζωή

Και κάτι τελευταίο. Όταν την σεζόν 2018-19 ο ΠΑΟΚ πήρε αήττητος το Πρωτάθλημα, ήτανε προφανώς η δικαίωση για όσα είχαν συμβεί την προηγούμενη σεζόν και λίγο παλιότερα. Τελικά ήρθε το ίδιο το ποδόσφαιρο να μας απαντήσει ότι υπήρχε κάτι ακόμη που έπρεπε να γίνει. Οι πρωταγωνιστές, να ζήσουν το ίδιο έργο με άλλους ρόλους. Ό,τι κάνεις σε αυτή τη ζωή, γυρίζει πανω σου τελικά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.