Ο ΠΑΟΚ έχασε από τον… ΠΑΟΚ!

Metrosport Team30 Σεπτεμβρίου 2024

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Για να κερδίσεις μια ομάδα σαν τον Άρη δε φτάνει ένας Κωνσταντέλιας! Χθες ο «μικρός» του ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάρει μόνος του το ματς αν οι ευκαιρίες που του παρουσιάσθηκαν κατέληγαν στο βάθος της εστίας του Κουέστα.

Όμως με τα «αν» δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα τα οποία θα σου δώσουν τη δυνατότητα να διορθώσεις τα κακώς, εντός αγωνιστικού χώρου, κείμενα! Κατά τη γνώμη μας η ομάδα του Άρη κατάφερε και «έκλεψε» τη νίκη, πήρε τους τρεις πόντους, πλησίασε την κορυφή και έθεσε τον ΠΑΟΚ εκτός αυτής.

Στο σύνολο του παιχνιδιού διακρίναμε έναν πολύ καλύτερο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο. Παρά το γεγονός ότι τα άκρα του και ο Σβαμπ ήταν σε μέτρια έως κακή μέρα, ο Δικέφαλος είχε τον πλήρη έλεγχο σχεδόν και στα 45 λεπτά. Δυο δοκάρια (το ένα από θέση οφ σάιτ) και μια πίεση η οποία «έδειχνε» ότι αργά η γρήγορα θα κατέληγε στην επίτευξη τέρματος ήταν τα χαρακτηριστικά που διακρίναμε. Όμως εδώ εισέρχεται η Γαλατά Σεράι! Τις προηγούμενες μέρες ακούγαμε και διαβάζαμε ακόμη και από τους πλέον αρμόδιους, ότι οι 4 μέρες που μεσολαβούν μεταξύ των παιχνιδιών Γαλατά και Άρη είναι υπεραρκετές για εμφανιστούν αυτοί που έπαιξαν στην Τουρκία πανέτοιμοι και αποτελεσματικοί. Τελείως λάθος. Βάζει ο προπονητής τον Τάισον 80 λεπτά στην Τουρκία και βλέπουμε τον Ζίφκοβιτς να είναι στα τελευταία πέντε λεπτά με την Γαλατά πεσμένος στο χορτάρι από τις συνεχείς κράμπες... Η ποδοσφαιρική λογική μας λέει ότι αυτοί οι παίκτες δεν θα έπαιζαν από την αρχή χθες στην Τούμπα.

Αυτό συνέβη μόνο με τον Καμαρά που μπήκε στο 69΄και έμεινε κι αυτός στην ουσία εκτός παιχνιδιού. Το κάπως θετικό της χθεσινής εμφάνισης είναι ότι η πιο προωθημένη θέση του Κωνσταντέλια δίνει στον παίκτη και την ομάδα επιπλέον επιθετικές δυνατότητες που αργά ή γρήγορα θα γίνουν εκμεταλλεύσιμες. Το Europe League δεν έχει σχέση με την περυσινή Ευρωπαϊκή διοργάνωση που έλαβε μέρος ο ΠΑΟΚ. Είναι πολύ πιο απαιτητικό και ξοδεύει ενέργεια στην ομάδα που αν σαν προπονητής ή παίκτης δεν την διαμοιράσεις σωστά τότε είναι πιθανόν να αποτύχεις πλήρως και στα δυο. Δεν γράφουμε τα παραπάνω προκειμένου να αποδώσουμε ευθύνες. Το ποδοσφαιρικό μας ¨είναι¨ επιθυμεί να βλέπει την ομάδα που υποστηρίζει να εκμεταλλεύεται στο μέγιστο τα όπλα που διαθέτει.

Η προσπάθεια στην Τουρκία και το ότι ο Δικέφαλος προφανώς με μια απόφαση που είχε ήδη λάβει ο προπονητής, θα έπαιζε με την ίδια επίθεση αποδείχθηκε λανθασμένη. Αυτό φάνηκε καθαρά στο δεύτερο ημίχρονο όχι μόνο γιατί ο Άρης δημιούργησε 2-3 καλές ευκαιρίες και πέτυχε το τέρμα αλλά διότι η αντίδραση των ασπρόμαυρων ήταν νωχελική και σπασμωδική. Θα μπορούσε να ισοφαρίσει με το δοκάρι του Μπάμπα- ο οποίος κι αυτός μοιάζει εξαντλημένος- αλλά αυτό μόνο θα κάλυπτε μέρος της λανθασμένης ποδοσφαιρικής αντιμετώπισης των δυο παιχνιδιών. Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ έχασε από τον …ΠΑΟΚ. Δεν χειρίστηκε σωστά τα δυο ματς και εκεί που θα μπορούσε σύμφωνα με την ποδοσφαιρική λογική να διατηρήσει την πρωτιά …. κατέρρευσε σ’ ένα ημίχρονο αγωνιστικά και βαθμολογικά.

Υ.Γ Ο τίτλος του άρθρου δεν επιδιώκει να μειώσει την αξία της νίκης του Άρη που την άξιζε έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.