Ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται... εργάτες αλλά σκόρερ!

Γιώργος Ζαΐρης19 Φεβρουαρίου 2024

Τρία γκολ από τους φορ του Ολυμπιακού στο χθεσινό ματς. Ενα από αυτόν που άρχισε την ενδεκάδα και άλλα δυο από αυτόν που ήρθε από τον πάγκο. Αυτή ήταν η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες στο χθεσινό ματς.

 Ο ΠΑΟΚ είχε έναν... εργάτη τον Σαμάτα αλλά εργάτες δεν χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει ένα ντέρμπι. Χρειάζεται φορ! Ο ΠΑΟΚ έπαιζε με δέκα για ένα μεγάλο διάστημα ενώ ατύχησε να έχει σε κακή μέρα τον Μεϊτέ (ο Οζντόεφ για ένα ακόμη ματς ήταν μέτριος) και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να κυριαρχήσει. 

Το κομβικό σημείο του αγώνα ήταν η στιγμή που ο Τζίμας είναι έτοιμος να μπει στο ματς και ενώ το σκορ είναι 1-2 και έρχεται το τρίτο γκολ για τον Ολυμπιακό. Βλέποντας το ματς είδα, ακόμη και όταν όλα είχαν τελειώσει, τον πιτσιρικά να έχει δυο τελικές προσπάθειες τη στιγμή που για 60 λεπτά ο Σαμάτα απλά ήταν εργάτης.

 Ο Ολυμπιακός όμως δεν έχει φορ εργάτες, έχει γκολ σκόρερ. Ο Τανζανός έλειψε στο Κόπα Αφρικα, ο Τζίμας πήρε τις ευκαιρίες του, σκόραρε και απόλυτα δικαιολογημένα μπορούσε να πάρει χρόνο. Σε κάποια ματς ήταν εκτός αποστολής, σε κάποια άλλα έπαιξε ελάχιστα. Νομίζω πως ο Λουτσέσκου αν το κριτήριο του δεν είναι το ύψος του συμβολαίου του βασικού του, πρέπει να εμπιστευτεί στον νεαρό γιατί πολύ απλά ο Σαμάτα δεν μπορεί! Οταν μια ομάδα βάζει τέσσερα γκολ στην Τούμπα δεν μπορείς να μιλήσεις για μια κακή βραδιά. Είναι πολύ βαρύ το σκορ, είναι ήττα που θα καταγραφεί στην ιστορία (όπως αντίστοιχα το 2-4 του ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο). 

Η επόμενη μέρα είναι το ματς της Τετάρτης στη Λεωφόρο. Προλαβαίνει ο ΠΑΟΚ να μαζέψει τα κομμάτια του; Θυμίζω πως στον πρώτο γύρο ο ΠΑΟΚ χάνει με 2-0 από την ΑΕΚ χωρίς να εμφανιστεί στο γήπεδο και μετά πάει και κάνει το 2-4 στο Γ. Καραϊσκάκης. Αλλά πρέπει να πάει να παίξει μπάλα. Και κυρίως να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή αφού αυτός καίγεται για τη νίκη. Και εκεί χρειάζεται φορ. Και δεν μπορείς να σπαταλήσεις ΜΙΑ ακόμη από τις ΠΟΛΛΕΣ ευκαιρίες για να δεις τον... εργάτη Σαμάτα να γίνεται φορ. Κλείνω με την εικόνα των παικτών του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν μπροστά στην Θύρα 4 και μάλιστα για αρκετά δευτερόλεπτα. 

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν αντέδρασε, καλά έκανε και ήταν η καλύτερη απόδειξη πως όταν θέλει μπορεί να είναι ο 12ος παίκτης. Προφανώς και καλά έκανε μερίδα του κόσμου και αποδοκίμασε. 

Το 1-4 από τον Ολυμπιακό είναι σκορ που μένει στην ιστορία. Δεν μπορείς να μην αποδοκιμάσεις. Και ο ΠΑΟΚ οφείλει να ξεπλύνει αυτή την ντροπή αρχικά με την πρόκριση την Τετάρτη και στη συνέχεια με το να παλέψει ως το τέλος για το Πρωτάθλημα. Αρκεί ο Λουτσέσκου να δει στον πάγκο και να πάρει απόφαση πως ο τρίτος του φορ είναι καλύτερος από τους δυο που έχουν πάρει ΑΠΕΙΡΕΣ ευκαιρίες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.