Ο ΠΑΟΚ αποτελεί την πρόκληση των ομάδων του πρωταθλήματος!

Metrosport Team17 Δεκεμβρίου 2023

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Είναι ένα συμπέρασμα το οποίο εξάγεται από την πολύχρονη ενασχόλησή μας με το Ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς και τις ήδη υπάρχουσες συμπεριφορές για όποτε ο Δικέφαλος έπαιρνε ή πήγαινε για τίτλους. Ευτυχώς για μας, δυστυχώς για το ΠΟΚ, ο Δικέφαλος από την ευρεία μάζα των φιλάθλων, που δεν είναι εμποτισμένοι με άκρατο φανατισμό, «σήμερα» παίζει την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα. 

Είναι μια διαπίστωση σχετικά εύκολη, που μπορεί να φανεί κυρίως από την Ευρώπη όπου διαλύθηκαν όλα τα ρεκόρ βαθμών αλλά και …εισροής χρημάτων. Για όσους μπόρεσαν να δουν την κατάσταση χρηματικών εισροών ο Δικέφαλος θα ξεπεράσει σύντομα τον Ολυμπιακό ενώ παράλληλα αυτό δύναται να συμβεί και στην Ευρωπαϊκή βαθμολογία. Όλα τα παραπάνω δεν τα αναφέρουμε προκειμένου να ενημερώσουμε κάποιον που δεν τα γνωρίζει. Για μας αποτελούν «τροφή αγωνιστικότητας» για όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος. Αύριο θα έχουμε μια τέτοιου είδους συνάντηση στην Τρίπολη. Ο Αστέρας είναι μια ομάδα καλή, που μπορεί να κάνει τη ζημία. 

Αυτό είναι η κοινή και σωστή γνώμη. Όμως με τον Δικέφαλο θα έχει ένα κίνητρο παραπάνω. Ακόμη και η ισοπαλία και πρωτίστως η νίκη θα στρέψουν τα βλέμματα όλων των ποδοσφαιρόφιλων στην σχεδόν ξεχασμένη Τρίπολη. Όταν γράφουμε «σχεδόν ξεχασμένη» εννοούμε ότι δεν ασχολούνται εκτός Τρίπολης με αυτή την ομάδα, άλλοι φίλαθλοι και παράγοντες εκτός όταν έρθει η ώρα να παίξει η ομάδα τους στο ίδιο γήπεδο. Ο Δικέφαλος εισέρχεται σε αυτό το ποδοσφαιρικό νοηματικό σημείο και αποτελεί για μια ακόμη φορά, μια ποδοσφαιρική φιγούρα την οποία θέλεις να συναγωνιστείς και να την κερδίσεις. 

Για τον παραπάνω λόγο – κίνητρο, είμαστε σίγουροι ότι μπορεί να δημιουργηθούν δύο άκρως αντίθετες συμπεριφορές. Η πρώτη που συνέβαινε στις ομάδες του ΠΟΚ (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟ) δημιουργεί στις μικρότερες ομάδες την πεποίθηση ότι τα παιχνίδια αυτά είναι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο χαμένα. Κάτι που είχε επαναληφθεί πολλάκις και μετατράπηκε σε ποδοσφαιρικό δεδομένο. Η δεύτερη συμπεριφορά δημιουργήθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι ένας αντίπαλος όπως ο Δικέφαλος, δεν έχει τη βοήθεια της διαιτησίας. Αυτό αποτελούσε ισχυρό κίνητρο αγωνιστικότητας για το αποτέλεσμα αλλά κυρίως για το γεγονός ότι μια ζημιά στον ΠΑΟΚ, θα εξέπληττε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα και θα ευχαριστούσε δεόντως τις ομάδες του ΠΟΚ. 

Συμπερασματικά ο Δικέφαλος διαθέτει ένα σύνολο ελκυστικότατο , που δημιουργεί συμπεριφορές που μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε «πόλεμο». Για παράδειγμα όταν έρθει η ώρα κρίσης του πρωταθλήματος και παρά τις αυστηρές συστάσεις της κυβέρνησης θεωρούμε ότι οι 3 του ΠΟΚ θα προσπαθήσουν με δόλια μέσα να σμικρύνουν την ποδοσφαιρική αξία του ΠΑΟΚ αν μετά από 5 μήνες συνεχίσει να υφίσταται. Όλα τα παραπάνω και με κενές τις εξέδρες, οδηγούν σ’ έναν μόνο που μπορεί να προστατέψει αλλά και να αποτρέψει κάτι σοβαρό εναντίον του Δικεφάλου. Είναι η διοίκηση. 

Δεν αναφερόμαστε σε μεταγραφές τον Ιανουάριο που είναι απαιτητές αλλά στον ύπουλο πόλεμο των διοικούντων των τριών-τεσσάρων που μπορεί να έχουν έχθρες μεταξύ τους αλλά πιθανότατα θα συνασπιστούν κόντρα στον ΠΑΟΚ. Γι΄ αυτό η διοικούντες πρέπει να είναι πανέτοιμοι σε κάθε ύπουλο χτύπημα αλλά και να έχουν τη λύση και τη δυνατότητα να προστατεύσουν το ποδόσφαιρό μας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.