O ΠΑΟΚ απειλεί με ποιότητα, όχι απλά για τους αριθμούς

Κώστας Πετρωτός05 Ιανουαρίου 2024

Ο ΠΑΟΚ παίζει κατά γενική ομολογία το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και αυτό μπορεί να εξηγηθεί και με νούμερα. Υπάρχουν δύο στατιστικές κατηγορίες (συν μία αν προσθέσουμε και αυτή των ασίστ) που αν τις διαβάσουμε συνδυαστικά εξηγούν σε μεγάλο βαθμό γιατί ο ΠΑΟΚ αρέσει σε όλο τον κόσμο.

Η πρώτη είναι οι τελικές προσπάθειες: Ο ΠΑΟΚ, όπως βλέπετε και στην πρώτη κάρτα της φωτογραφίας, είναι οι τελικές προσπάθειες. Στο πρωτάθλημα είναι η 5η ομάδα με 202 προσπάθειες, πίσω από τους τρεις του κέντρου και τον Άρη. Όμως, την ίδια στιγμή, είναι και η ομάδα, όπως δείχνει η δεύτερη κάρτα, που χρειάζεται τις λιγότερες τελικές (4,7) για να σκοράρει, ενώ-πάμε και στην κάρτα των ασίστ-είναι πρώτος σε τελικές πάσες που έφεραν γκολ (28).

Με απλά λόγια, ο ΠΑΟΚ φτιάχνει πολύ πιο απειλητικές φάσεις απ’ ότι οι αντίπαλοί της και αυτό πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες του να πετυχαίνει γκολ, γι’ αυτό, άλλωστε, διαθέτει την καλύτερη επίθεση της Λίγκας (φαινομενικά ισόβαθμος με τον Παναθηναϊκό που, όμως, έχει μία νίκη, αυτή με τον Ολυμπιακό, στα χαρτιά).

Μάλιστα, στην πλατφόρμα ανάλυσης της Opta, όπως μας ανέλυσε χθες στο Metropolis 95,5 ο συνάδελφος Θέμης Καίσαρης, ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στην κατηγορία μεγάλες ευκαιρίες, με συνολικά 48 ή τρεις μέσο όρο ανά παιχνίδι. Όπως μας έλεγε ο Θέμης, αυτή είναι και η καλύτερη επίδοση που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα από την Opta και αξίζει κανείς να υπογραμμίσει ότι φέτος, ο Ολυμπιακός που είναι δεύτερος, έχει 2,3 μεγάλες ευκαιρίες ανά παιχνίδι και η ΑΕΚ, 2,2.

Το συνδυαστικό ποδόσφαιρο των ποιοτικότατων μεσοεπιθετικών του ΠΑΟΚ, λοιπόν, είναι αυτό που κάνει τον ΠΑΟΚ ελκυστικό, αφού χτίζει επιθέσεις μεθοδικά και με αυτοματισμούς και φτάνει να σκοράρει από το ύψος του πέναλτι και προς την εστία, έχοντας ουσιαστικά απενεργοποιήσει τις αντίπαλες άμυνες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.