Μία πολύ μεγάλη ευκαιρία απώλεσε ο ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο για να φύγει με το “διπλό”, για την οποία δεν ευθύνεται αποκλειστικά, αλλά έβαλε το “χεράκι” της (όχι χοντροκομμένα αλλά μεθοδευμένα) και η διαιτησία του Τιάγκο Μαρτίνς. Στον πειθαρχικό έλεγχο η προστασία του Παναθηναϊκού ήταν απίστευτη, παρά τα αλλεπάλληλα φάουλ που έκαναν οι παίκτες της γηπεδούχου ομάδας και τα οποία δεν τιμωρήθηκαν.
Θέλετε τα πιο τρανταχτά; Στα τελευταία λεπτά του αγώνα παρότι ανατράπηκε ο Αντρίγια στο χώρο του κέντρου και έπρεπε να δεχθεί κίτρινη κάρτα ο παίκτης του Παναθηναϊκού, η παράβαση δεν δόθηκε ποτέ. Ο Πορτογάλος άφησε να συνεχιστεί το παιχνίδι, παρότι το αντικανονικό μαρκάρισμα έγινε μπροστά στα μάτια του. Ούτε φάουλ υπέρ του Δικεφάλου, ούτε κάρτα. Ακόμη ο Βιλένα όταν μπήκε φουριόζος, σε μία φάση πάτησε το πόδι παίκτη του ΠΑΟΚ, όμως η κίτρινη κάρτα (όπως και το φάουλ υπέρ του Δικεφάλου) επίσης δεν δόθηκαν ποτέ. Είναι μόνο δύο περιπτώσεις, από τις οκτώ τρανταχτές τουλάχιστον κατά την διάρκεια του αγώνα, στις οποίες ο Πορτογάλος διαιτητής που δεν ήταν Elite, ευνόησε τον Παναθηναϊκό.
Ο ΠΑΟΚ άξιζε την νίκη, θα μπορούσε να πετύχει το τρίτο γκολ λίγο πριν από το φινάλε, εάν ο Σαμάτα επέλεγε να τροφοδοτήσει έναν από τους προωθημένους συμπαίκτες του και δεν αποφάσιζε να κάνει μόνος το σουτ, στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Η ισοφάριση για την Αθηναϊκή ομάδα, ήρθε στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων από μία αδράνεια όλων των παικτών του ΠΑΟΚ και δικαιολογημένα υπήρξε δυσφορία για τα λάθη που έγιναν σε ομαδικό επίπεδο λίγο πριν από το φινάλε.
Είναι κρίμα και άδικο για τον ΠΑΟΚ να χάνει αυτό το παιχνίδι. Κάλλιστα θα μπορούσε να είχε κερδίσει και με 3-1 τον αντίπαλό του.
Ένα μεγάλο θέμα όμως είναι η διαιτησία. Ο ΠΑΟΚ αδικείται επαναλαμβανόμενα. Από την έναρξη της σεζόν. Κάνουν ότι θέλουν σε βάρος του, Έλληνες και ξένοι διαιτητές. Οι Έλληνες απροκάλυπτα, οι ξένοι συγκεκαλυμμένα. Αυτός που αντιδρά με τον πλέον δυναμικό τρόπο είναι και πάλι ο Λουτσέσκου. Μέχρι πότε άραγε;
Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει τρόπους να αντιδράσει.
Μεθοδικά και οργανωμένα. Ο ΠΑΟΚ αδικείται ΚΑΙ κάτι πρέπει να αλλάξει γιατί αυτή η κατάσταση παραπέμπει σε εποχές παράγκας, πρώτης, δεύτερης και τρίτης μαζί.