Ο πανέτοιμος Ζαμπά και ο συμμετοχικός Σβαμπ

Γιώργος Ζαΐρης05 Αυγούστου 2020

Η αλήθεια είναι πως από την πρώτη στιγμη συμφώνησα με τον... εαυτό μου να είμαι πολύ επιφυλακτικός και να μην βγάλω συμπεράσματα από τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας. 

Μετρώντας λοιπόν χθες μια γεμάτη από καθε άποψη πρώτη προπόνηση στην Πορταριά θα μεταφέρω με μεγάλη βεβαιότητα δυο χρήσιμα συμπεράσματα. Το πρώτο αφορά τον Λέο Ζαμπά. Ενας ποδοσφαιριστής που την περσινή σεζόν έλειψε από τον ΠΑΟΚ λόγω τραυματισμού αλλά είναι πλέον πανέτοιμος. Βλέποντας τον από πολύ κοντά στην προπόνηση διαπίστωσα αφενός πως έχει δουλέψει το σώμα του αρκετά και αφετέρου έχει καλή ψυχολογία και σε καμιά περίπτωση φόβο. Ακόμη και σε μια φάση όπου ο Βέρνμπλουμ του έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα, σηκώθηκε γρήγορα και συνέχισε τη φάση. 

Εβγαλε όλο το πρόγραμμα, ο Φερέιρα δεν ένιωσε την ανάγκη να τον προστατέψει σε κάποιο κομμάτι της προπόνησης και αυτό είναι καλό. Για αυτό και είμαι σίγουρος ότι θα τον δω σε ένα από τα δυο φιλικά που έρχονται εδώ στον Βόλο. Το δεύτερο συμπέρασμα αφορά τον Σβαμπ. Και αυτός έβγαλε όλο το πρόγραμμα και στις ασκήσεις ανάπτυξης μέσα από ένα οικογενειακό διπλό διαπίστωσα ότι είναι πολύ συμμετοχικος ως... φωνακλάς. Ζητούσε τη μπάλα όταν έβλεπε πως έχει χώρο, φώναζε στους συμπαίκτες του (με την καλή έννοια) και έδειξε πως θέλει όσο το δυνατόν συντομότερα να μπει στο κλίμα της ομαδας. 

Από εκεί και πέρα σίγουρα είχαμε... πολυκοσμία και από άποψη παικτών αλλά και από άποψη του προπονητικού επιτελείου. Και αν το πρώτο κάποια στιγμη και αναφέρομαι στο ρόστερ θα μειωθεί, το δεύτερο έχει να κάνει με τη χημεία που πρέπει να βρουν, να δουλέψουν ως "ένας" και να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.