Ο Παναιτωλικός δεν είναι Σάμροκ!!

Metrosport Team23 Αυγούστου 2024

Του Θάνου Μπούζα


Ο κύκλος του πρωταθλήματος σου δίνει αλλά και σου αφαιρεί ευκαιρίες διεκδίκησης των στόχων σου. Μοιάζει μ’ ένα «ποδοσφαιρικό-μαθηματικό» μοντέλο το οποίο πρέπει κάθε χρονική στιγμή να βρίσκεις τα κλειδιά και τις λύσεις του προκειμένου να αποφύγεις παγίδες και απρόσμενες βαθμολογικές απώλειες. Ήδη το παράδειγμα μας το δίνει ο Παναθηναϊκός όπου έχασε στην πρώτη αγωνιστική από τον Αστέρα Τρίπολης. 

Επειδή ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος αρκετοί φίλαθλοι αλλά παράγοντες και παίκτες μιας ομάδας, θεωρούν ή πιστεύουν ότι η βαθμολογική απώλεια θα καλυφθεί είτε με τις λογικές απώλειες των υπόλοιπων συνδιεκδικητών είτε με μια πολύ καλή πορεία της ομάδος με συνεχείς νίκες. Επιπλέον σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό υφίστατο το ζήτημα των Ευρωπαϊκών συναντήσεων και προκρίσεων. Αυτονόητο θεωρείται πως όλοι μας βάζουμε την πρόκριση μπροστά έστω κι αν αυτό μας στοιχίσει. Έγινε όπως προαναφέραμε με Παναθηναϊκό και παρά λίγο να συμβεί και στον ΠΑΟΚ με Πανσερραϊκό. 

Την Κυριακή ακολουθεί το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Μια ομάδα που έχασε από την Λαμία παρά το γεγονός ότι ήταν πολύ καλύτερη , αν και έπαιζε με 10 παίκτες. Όμως ο Δικέφαλος πλέον έχει αποκτήσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Το 4-0 επί της Σάμροκ του έχει παραδώσει ουσιαστικά την πρόκριση στο νέο τρόπο διεξαγωγής του Europe league όπου θα αγωνιστεί σε 8 παιχνίδια , 4 μέσα, 4 εκτός έδρας με διαφορετικές ομάδες.

Ο Λουτσέσκου στα πλαίσια της λογικής, δεν πρέπει να ανησυχεί για τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας. Κατά συνέπεια θεωρούμε ότι δεν πρέπει να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές και να παρακολουθήσουμε ένα παιχνίδι όπως αυτό με τον Πανσερραϊκό. Από την άλλη πλευρά πιστεύουμε ότι έκανε ένα λάθος το οποίο θα έπρεπε να αποφύγει. Εκτός από την αναγκαστική αλλαγή του Τσάλοφ , που εισήλθε στη θέση του τραυματισμένου Μπράντον, οι υπόλοιπες αλλαγές έγιναν στο 77΄. Κατά την άποψή μας ήταν σωστό να σμικρύνει η σημασία του Ευρωπαϊκού ματς μετά το 2 και κυρίως μετά το 3-0 και να γίνουν άμεσα οι αλλαγές. Τάισον, Κωνσταντέλιας, Ζίφκοβιτς αλλά και ο Σβαμπ επιβαλλόταν να πάνε στον πάγκο προκειμένου να αποφύγουν επιπλέον κόπωση ή και πιθανότητες ενός τραβήγματος ή σοβαρότερου τραυματισμού.

Για μας το ματς με τον Παναιτωλικό είναι σημαντικό και οι 6 βαθμοί αποτελούν τη βάση για τη συνέχεια. Μια συνέχεια που περιλαμβάνει τη δύσκολη έξοδο στην Αθήνα με τον Ατρόμητο. Κλείνοντας επιθυμούμε να τονίσουμε δύο σημεία: Την παρουσία του κόσμου στην Τούμπα και την ολοκλήρωση μεταγραφών που πλέον θα γίνουν από τη διοίκηση που γνωρίζει πλήρως τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Είναι ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ και λαμβάνοντας υπόψη την συνάντηση της Πέμπτης, ότι η ομάδα με χαφ, στόπερ και ότι κρίνει ο προπονητής για αξιόλογες αναπληρωματικές λύσεις, θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει αυτά τουλάχιστον που πέτυχε πέρυσι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.