Ο Οντουμπάτζο κέρδισε τη θέση του

Γιώργος Στράντζαλης12 Δεκεμβρίου 2023

Τα πολλά σκαμπανεβάσματα που παρουσίασε στην περσινή σεζόν ο Μόζες Οντουμπάτζο, παράλληλα με τη μεταγραφή του Εμπακατά στην Τουρκία, ανάγκασαν τους Κιτρινόμαυρους να προχωρήσουν το καλοκαίρι στην περίπτωση του Μοντόγια με την προοπτική ο Ισπανός να διαδραματίσει βασικό ρόλο στο πλάνο του προπονητή για το δεξί άκρο της άμυνας. Ταυτόχρονα, ο σοβαρός τραυματισμός του Μπράμπετς πριν από τα ευρωπαϊκά ματς με την Αραράτ άλλαξε τον ρόλο του Βρετανού μπακ σε παρτενέρ του Φαμπιάνο. Εκείνη την περίοδο ο Αρης αγωνιστικά κάτι κέρδισε και κάτι έχασε. 

Επί ημερών Άκη Μάντζιου, όμως, ο Οντουμπάτζο έχει εξελιχθεί σε βασικό γρανάζι της ομάδας και δικαιολογημένα έχει κερδίσει τη θέση του και έχει ενεργό ρόλο στο πλάνο του προπονητή, με τον Μοντόγια να είναι η εναλλακτική. Με να ανεβάσματά του ο Βρετανός αποτελεί έναν από τους σταθερούς τρόπους έκφρασης στην επίθεση της ομάδας. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ ήταν ο πιο επιδραστικός παίκτης του Αρη στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και ανταποκρίθηκε σχεδόν άριστα σε αυτά που του είχε ζητήσει ο προπονητής. 

Με βάση τους αριθμούς του ντέρμπι, ο Βρετανός είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο κομμάτι της επίθεσης, δημιούργησε πολλά ρήγματα στην αριστερή πλευρά του αντιπάλου και είχε τρεις τελικές προσπάθειες, χωρίς όμως να είναι αποτελεσματικός. Εκείνο που χρειάζεται να βελτιώσει είναι η μετουσίωση των ενεργειών του και τη συμπεριφορά του όταν πατάει στην αντίπαλη περιοχή. Κατά μέσο όρο κάνει 3.2 ενέργειες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου αλλά α) καμία τελική προσπάθειά του δεν έχει βρει εστία, β) είναι περιορισμένες ο αριθμός των γυρισμάτων που έχει κάνει στο ύψος του πέναλτι και γ) μόλις δύο φορές βγήκε τελική προσπάθεια από δικό του γύρισμα, όπως η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Λορέν Μορόν στο 43ο λεπτό του αγώνα με την ΑΕΚ.

Ο Άκης Μάντζιος περιμένει από τον Βρετανό μπακ να προσθέσει ουσία στο παιχνίδι του για να αποκτήσουν μεγαλύτερο κέρδος οι προσπάθειές του στο γήπεδο. Αν ο Οντουμπάτζο γίνει πιο ουσιαστικός στο παιχνίδι μετάβασης, αυτομάτως θα αυξηθούν και οι προϋποθέσεις σκοραρίσματος για την ομάδα του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.