Ο Ντόντσιτς πήρε από το χέρι τη Σλοβενία...και περιμένει την Ελλάδα

Κωστής Παναγιώτου04 Ιουλίου 2024

Η Σλοβενία με ηγέτη τον Λούκα Ντόντσιτς έκανε το καθήκον απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, επικρατώντας με 78-104, και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Προολυμπιακού τουρνουά και πλέον περιμένει την Ελλάδα, η οποία σε λίγη ώρα αντιμετωπίζει την Αίγυπτο (4/7, 21:00), με στόχο να σφραγίσει την πρώτη θέση στον όμιλό της.

Μάλιστα, στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης οι Σλοβένοι είχαν διπλή ευκαιρία να ανεβάσουν τη διαφορά στο +29, που τους έδινε την πρωτιά στον όμιλο, αλλά δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση.

Ο άσος των Μάβερικς ολοκλήρωσε τον αγώνα, κάνοντας triple-double, με 36 πόντους (6/13 δίποντα, 3/12 τρίποντα, 15/18 βολές), 10 ασίστ και 11 ριμπάουντ. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Σέα Ίλι με 27 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Εφόσον η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη νικήσει την Αίγυπτο θα αντιμετωπίσει την παρέα του Λούκα Ντόντσιτς το Σάββατο (6/7), στις 17:30 ή στις 21:00 και ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ1 και το Novasports Start.

Η εξέλιξη του αγώνα: 

Οι Σλοβένοι από την πρώτη περίοδο ήταν φορτσάτη, βάζοντας τις βάσεις για να περάσει στην επόμενη του τουρνουά, ολοκληρώνοντας το δεκάλεπτο στο +18 (9-27). Ωστόσο, στο δεύτερο δεκάλεπτο η Νέα Ζηλανδία κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά, κλείνοντας το πρώτο μέρος στο -7 (39-46), κρατώντας ουσιαστικά την πρόκριση στα δικά της χέρια.

Στην τρίτη περίοδο ο Ντόντσιτς πήρε ξανά το "όπλο" του και με 12 πόντους και 3 ασίστ έδωσε ξανά στη Σλοβενία τη διαφορά ασφαλείας, η οποία στο τέλος του δεκαλέπτου εκτοξεύθηκε στο +20 (57-77), με buzzer-beater τρίποντο του σούπερ σταρ της Σλοβενίας.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Νέα Ζηλανδία προσπάθησε να πλησιάσει εκ νέου, αλλά οι Σλοβένοι αυτή τη φορά έμειναν ψύχραιμοι και κράτησαν τη διαφορά σε διψήφια τιμή, ενώ στο τέλος έφτασαν ένα τρίποντο μακριά από την κατάκτηση της πρώτης θέσης, αλλά ήταν άστοχοι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.