Ο Ντεσπόντοφ πλέον θαυμάζεται από όλους

Κώστας Πετρωτός08 Φεβρουαρίου 2024

Η Σούπερ Λίγκα ανακοίνωσε χθες τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τον καλύτερο παίκτη του μήνα Ιανουαρίου στο Πρωτάθλημα, στον οποίο ψήφισαν φίλαθλοι όλων των ομάδων. Ο τίτλος πήγε στον Κιρίλι Ντεσπόντοφ και όσοι έχουν καλή μνήμη θυμούνται ότι ο Βούλγαρος ήταν και ο MVP του Δεκεμβρίου. 

Χθες, ο άσος του ΠΑΟΚ πήρε ένα ποσοστό 27,21%, ξεπέρασε τους Σουλειμάνοφ με 21,20% και Λιβάι Γκαρσία με 19,11%. Πριν από ένα περίπου μήνα είχε πάρει ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό ποσοστό που του έδωσε την πρωτιά τον Δεκέμβριο. Είχε συγκεντρώσει το 53,10% των ψήφων, κερδίζοντας την μάχη από τον Ιωαννίδη που είχε πάρει το 36,26%.

Πώς να μην πάρει αυτό το βραβείο όταν μέσα σε αυτό το δίμηνο, έφτασε συνολικά τα 9 γκολ και τις 9 ασίστ. Πέντε γκολ και τρεις ασίστ είχε τον Ιανουάριο και τέσσερα γκολ και έξι ασίστ τον Δεκέμβριο. Ο Βούλγαρος άσος επιβεβαιώνει ολοένα και πιο συχνά την ικανότητα που έχει στην τελική ενέργεια και αυτό άλλωστε ήταν και το στοιχείο που εκτίμησε ο ΠΑΟΚ όταν αποφάσισε να δώσει στην Λουντογκόρετς τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ που ζητούσε, νικώντας στον ανταγωνισμό τον Ολυμπιακό που εκτέθηκε κάνοντας την επιλογή Σολμπάκεν.

Το πιο βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από αυτές τις ψηφοφορίες είναι ότι ο Κίριλ, πλέον, θαυμάζεται από όλους τους φιλάθλους ανεξαρτήτως ομάδας που υποστηρίζουν. Αποτελεί το ζωντανά παράδειγμα παίκτη που κάθε Έλληνας οπαδός θα ήθελε να έχει η ομάδα του. Είναι τόσο μεγάλος ο ντόρος που προκαλεί γύρω από το όνομά του που και τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης δεν σταματάνε να ασχολούνται μαζί του. Από χθες βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη συνεργείο από τηλεοπτικό κανάλι της χώρας του, πήρε συνέντευξη και κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον αρχηγό της εθνικής Βουλγαρίας και τις μέρες του στον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.