Ο Ντεμιράλ έγινε... άγαλμα με το σήμα των «Γκρίζων Λύκων»!

Metrosport Team06 Οκτωβρίου 2024

Τα αποκαλυπτήρια αγάλματος του ποδοσφαιριστή Μερίχ Ντεμιράλ, κάνοντας την χειρονομία που παραπέμπει σε εξτρεμιστικό σύμβολο των ακροδεξιών «Γκρίζων Λύκων», αποκαλύφθηκε στην τουρκική πόλη Balu. Μάλιστα, ο δήμαρχος της πόλης, Τανζού Οζκάν ξεκαθάρισε πως το σύμβολο αυτό ανήκει σε όλο τον τουρκικό κόσμο και όχι στο κόμμα.

Λίγους μήνες πριν, η χειρονομία αυτή του Ντεμιράλ, την οποία έκανε και στο EURO 2024, στοίχισε στον Τούρκο αμυντικό, δύο αγωνιστικές, μετά από απόφαση του πειθαρχικού οργάνου της UEFA.

Ωστόσο, οι συμπατριώτες του δεν ερμήνευσαν την κίνησή του αυτή υπό το ίδιο πρίσμα, αφού θεωρούν πως ο  συγκεκριμένος χαιρετισμός δεν θα έπρεπε να εκλαμβάνεται ως εθνικιστικός, αλλά ως έκφραση... υπερηφάνειας για την εθνική τους ταυτότητα.

Στην πόλη, μάλιστα, της Μπολού στήθηκε ένα άγαλμα χρυσού χρώματος, το οποίο απεικονίζει τον ίδιο τον παίκτη να κάνει την κίνηση που του επέφερε την τιμωρία, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των χρηστών στα social media. Κάποιοι, μάλιστα, είδαν το εν λόγω άγαλμα ως ένα σύμβολο πατριωτισμού.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.