Ο νταλκάς των ΠΑΟΚτσήδων για τα «3Κ» της ομάδας τους

Αρις Νικολάκης30 Δεκεμβρίου 2023

Όλα καλά κι όλα ωραία. Όσα ακούγονται κι όσα λέγονται για μεταγραφικές προσθέσεις στον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Και λογικά είναι κι ορθά είναι. Από την άλλη όμως, ουδέν ακούγεται κι ουδέν λέγεται για τυχόν... αφαιρέσεις. Τούτο δε, καθώς τα “3Κ” του ΠΑΟΚ συζητούνται κι ερευνώνται επισταμένως από ουκ ολίγες ομάδες του big5 του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Κοτάρσκι, Κουλιεράκης και Κωνσταντέλιας παραμένουν - είτε κρυφός, είτε φανερός - πόθος και δη φλογερός για σημαντικές ομάδες της “γηραιάς ηπείρου”. Ο Ντομινίκ ήρθε στον ΠΑΟΚ με τη μετοχή του - στην transfermarkt– στα δύο εκατομμύρια ευρώ. Κι έφθασε στα τέσσερα. Ο Κωνσταντίνος, όταν εμφανίσθηκε επί σκηνής Τούμπας, είχε αξία μετοχής μόλις 175.000 ευρώ. Και ξεπέρασε τα τέσσερα εκατομμύρια. Ο Γιάννης είχε αξία μετοχής 150.000 ευρώ όταν φόρεσε τη φανέλα της ανδρικής ομάδας. Κι έφθασε τα δέκα εκατομμύρια ευρώ!

Φυσικά, το ταλέντο των “3Κ” του ΠΑΟΚ δε χωρά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ξέρουν κι οι τρεις, όπως ξέρουν όλοι στην Τούμπα, πως αργά ή γρήγορα θα κινήσουν για άλλη γη, για άλλα μέρη. Και το “αργά ή γρήγορα” είναι επακριβώς το ζητούμενο για τους φίλους και τις φίλες του “δικέφαλου”.

Η σχετική σιωπή περί του μέλλοντος των “3Κ” δύναται, να ερμηνευθεί ως μη ύπαρξη σχετικού θέματος. Δηλαδή, πως δεν υφίσταται θέμα για κίνηση τους σε άλλη γη, σε άλλα μέρη. Μένουν για την παρούσα αγωνιστική περίοδο. Για τη μέλλουσα; Έχει ο Θεός. Έτσι τουλάχιστον, ερμηνεύουμε εμείς την σχετική σιωπή για το μέλλον των “3Κ” του ΠΑΟΚ. Όταν μάλιστα, έχει φουντώσει η συζήτηση για τις προσθέσεις στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Και “κιχ” δε λέγεται και δεν ακούγεται για τυχόν αφαιρέσεις των συγκεκριμένων παικτών τις οποίες ουδείς αποκλείει!

Η δική μας ερμηνεία πάντως, συζητείται υπό την κάθετη προϋπόθεση πλαισίου έκφρασης λογικού ενδιαφέροντος από κολοσσούς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Δε συζητείται για εκφράσεις μη λογικού (ουχί παράλογου....) ενδιαφέροντος. Υπερβαίνει τη λογική, επί παραδείγματι, μια πρόταση δεκαπέντε ή κι είκοσι εκατομμυρίων για τον Κωνσταντέλια. Πως λέει όχι η ΠΑΕ; Πως λέει όχι ο χαρισματικός Γιάννης;

Η πάσα αλήθεια είναι πως οι φίλοι κι οι φίλες του “δικέφαλου” δεν εφησυχάζουν με την σχετική σιωπή. Κι ας την ερμηνεύουμε εμείς ως... “Τι να πούμε για ένα θέμα, όταν δεν υπάρχει θέμα;”.

Θα μπορούσατε βέβαια, να πείτε, δίχως να έχετε άδικο: Να ξεκαθαρίσει η ΠΑΕ τις θέσεις της. Πωλούνται ή δεν πωλούνται αυτοί παίκτες. Μα, πως να τις ξεκαθαρίσει; Στο ποδόσφαιρο όλοι οι παίκτες κι ακόμη όλοι οι προπονητές είναι προς πώληση. Ανάλογα με τις προσφορές αγοράς...

Σε μια λογική προσφορά υπάρχει κι η λογική άρνηση. Σε μια πρόταση εκτός ορίων λογικής (όχι παράλογης, επιμένουμε) δεν υπάρχει η λογική άρνηση.

Έτσι, αφ’ενός εμείς ερμηνεύουμε την σχετική σιωπή περί των “3Κ” του ΠΑΟΚ ως μη ύπαρξη θέματος για την ΠΑΕ. Καταθέτουμε αφ' ετέρου τον νταλκά των ΠΑΟΚτσήδων για την πάση θυσία παραμονή τους εφέτος για την διεκδίκηση και κατάκτηση τίτλων. Δίχως συνάμα να αποκλείουμε απρόσμενες εξελίξεις με αφετηρία τυχόν πέραν των ορίων της λογικής, προσφοράς από κολοσσούς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Όλα στη ζωή χωρούν...

ΥΓ 1 : Ένα από τα καμάρια της Αεροπορίας μας, κι ΄ένα από τα καμάρια της Αστυνομίας μας θυσιάσθηκαν στον βωμό του καθήκοντος. Ο ελληνισμός προσεύχεται γι' αυτά αλλά κι απορεί: Γιατί;

ΥΓ 2 : Και καλά στο "γιατί" όλων των άλλων. Στο "γιατί" των χαροκαμένων γονιών ποιος και πως απαντά;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.