Ο Ναν απέτρεψε την γκέλα για τον Παναθηναϊκό κόντρα στην ΑΕΚ

Metrosport Team20 Νοεμβρίου 2023

Στο άδειο, λόγω της τιμωρίας που κουβαλάει από την περσινή σεζόν, ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός διατήρησε το αήττητο του στη Stoiximan Basket League. Έκανε το 7/7 επικρατώντας της ΑΕΚ με 86-85 στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 7η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Η «Ένωση» είχε προβάδισμα τεσσάρων πόντων στο 38’ και ένα σουτ στο τέλος αλλά ο Ραντλ ήταν άστοχος.

Ο Κένρικ Ναν με την καλύτερη εμφάνιση του έβγαλε τον Παναθηναϊκό από τη δύσκολη θέση με ένα προσωπικό σερί 5-0 στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Αμερικανός είχε 18 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, και 3 κλεψίματα. Ο Εργκίν Αταμάν πάντως παραδέχτηκε ότι η ομάδα του δεν άξιζε να κερδίσει! Για την ΑΕΚ που έχασε την ευκαιρία της για την πρώτη εκτός έδρας νίκη της επί του Παναθηναϊκού μετά το 1996, ο Τίλμαν είχε 20 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ αποτελεσματικός στο πρώτο ημίχρονο σημειώνοντας 25 και 23 πόντους αντίστοιχα στις δύο πρώτες περιόδους. Την ΑΕΚ κρατούσε μέχρι ενός σημείου ο Τζάστιν Τίλμαν που είχε 12 συνεχόμενους πόντους, αλλά οι «πράσινοι» έκλεισαν το πρώτο μέρος προηγούμενοι με 48-37.

Η ΑΕΚ μπήκε όμως εντυπωσιακά στο δεύτερο ημίχρονο και μείωσε όχι μόνο μείωσε αλλά και προσπέρασε με 66-60 πριν γράψει ο Ναν το 63-66 του 30’.

Η ομάδα του Ζοάν Πλάθα συνέχισε να βάζει δύσκολα στον Παναθηναϊκό (77-77 στο 35’) ενώ μπαίνοντας στο τελευταίο δίλεπτο ήταν μπροστά με τέσσερις πόντους (79-83). Με τρίποντο του Ναν έγινε το 84-85 στα 45’’ και αφού ακολούθησε άστοχη επίθεση της ΑΕΚ, ο Αμερικανός κέρδισε φάουλ και βολές στα 13,4’’. Ήταν εύστοχος κάνοντας το 86-85, ο Ραντλ αστόχησε στο τρίποντο της νίκης για την ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός κράτησε το αήττητο του.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.